מזומן ביפן..

Fantasy WRC

New member
מזומן ביפן..

כידוע, צריך שיהיה מזומן ביפן בטיולים.. השאלה שלי היא כזו, האם אני יכול להביא ליפן כסף בשקלים ואז להמיר אותם ליינים יפניים? בהנחה שפעולה זו יעלה (אפילו אם זה בלי "עמלה") לי פחות מאשר להמיר אותם סכום כסף בארץ. מישהו כבר ניסה את זה?

passioneta

New member
רעיון רע מאוד

ליפן רצוי לסוע עם ינים או דולרים (או לפחות יורו). מהשאלות שלך נראה לי שמעולם לא טיילת בחו"ל והייתי ממליצה לך לשבת עם מישהו שיסביר לך את הדברים הבסיסיים.

GnomeBubble

New member
כרטיס אשראי בינלואמי

יכול לחסוך לך הרבה כאב ראש. אמנם יש עמלה קטנה, אבל זה יותר נוח מלהיסחב עם כמויות של דולרים והמחאות נוסעים. ביפן אפשר להוציא כסף מכרטיס בינלואמי בכל סניף-דואר, כמו שכבר אמרו כאן, ככה שלא תהיה לך בעיה רצינית.

Fantasy WRC

New member
בזה כבר טיפלתי, אני צריך גם

מזומן, לפחות בהתחלה... נניח לדוגמה, 700 דולר, או 3000 ש"ח...

Noam Raby

New member
מומלץ שיהיה לך יינים כבר בביקורת

דרכונים ביפן, ולא להמיק שמה. ביקשו שנכתוב ,ואחר-כך גם נראה, כמה מזומן יש לנו עלינו ואם יש כרטיס אשראי בין לאומי. כנראה כדי להוכיח שאנחנו לא בסטיונרים.

Fantasy WRC

New member
נכון, אז אצטרך להחליף ליינים כבר

בארץ.. השאלה היא, האם כל תחנה CHANGE בערץ שרשום על הלוח שלם NO COMISSION בדרך כלל זה ככה? לפי דעתי הם משקרים ובגדול, הם מוספים עוד כמה אגורות או אפילו שקלים לשער יציג.. למשל שאלתי באחת מתחנות כמה עולה 1000 יין, היא אמרה במקום 37.74(שזה שער יציג פחות או יותר [3.7448]), 40 ש"ח בדיוק.. 3 שקל לכיס שלהם.. זה רק דוגמה, שער יציג נכון ליום הזה(שישי) הוא 3.7256 לכל 100 יין (מה שרשמתי קודם היה לפני 4 ימים)

Fantasy WRC

New member
בדואר אין יינים, זה הבעיה

רק יורו או דולרים וכסף בריטי וזהו...

Noam Raby

New member
תעשה סקר בין בנקים/דואר/חלפנים

ותמצא מה הכי זול. עדיף להחליט על כמות מראש, ולבדוק אם אפשר להזמין כי לא כולם מחזיקים יינים במלאי.

Smadaru

New member
אף אחד לא יחליף לך שקלים ביפן

פשוט תקח דולרים ותחליף בשדה התעופה כאתה מגיע. למה לסבך ולהסתבך?

Fantasy WRC

New member
כי אני מפסיד כסף, אני מחליף פעמיים

משקלים לדולרים ואז מדולרים ליינים, + עמולות וכל מיני שטויות ואז אני מפסיד יותר...

tals56

New member
אולי...

אבל אני בטוח שאפשר למצוא איפשהו בטוקיו שאפשר להחליף שקלים ביינים. כמו שבארץ מחליפים שקל לכסף לבנוני,מה יש לנו לעשות עם כסף לבנוני? לנסוע לתיירות ללבנון?

GnomeBubble

New member
אולי

אבל רק הזמן והכאב ראש לחפש את הבנק שיסכים להלחליף שקלים יעלה יותר מכל העמלות...

למעלה