מזוז מיצמץ

מזוז מיצמץ

מזוז חשף את עצמו בחוסר עניניות בפרשת רמון. לאורך כל הפרשה טען בנחרצות שהפרשה חמורה והתביעה מוצדקת. והנה פתאום ביום שישי הוא אמר שאם רק רמון היה מתנצל בפני הבחורה התביעה היתה מתבטלת. ממה נפשך? אם זה חמור, אז לא ניתן לבטל, ואם די בהתנצלות, הוא לא חושב שזה חמור. הרי הקלה בעבירות היא עבירת תנועה. נניח שאקבל דו"ח חניה או תנועה ואתנצל ואבקש סליחה, היתה לי טעות של שניה בשיקול דעת, האם מישהו יבטל את הדו"ח? ואם הייתם שומעים יועמ"ש אומר על כל מקרה אחר שאם נאשם במעשה מגונה בכפיה יתנצל הוא יבטל את תביעתו, האם לא הייתם אומרים שאלו דיברי טירוף? בדבריו אלו כשל מזוז וחשף את זה שהכל היה הצגה, עמוק בפנים גם הוא לא מאמין בכל מה שאמר על הקייס הזה, מזוז מיצמץ וחשף את מה שהרבה הרגישו מההתחלה, משהו כאן לא נקי....

shellyland

New member
היא אמרה את זה בעצמה.

הרבה מאוד מהתביעות שמוגשות לבתי המשפט לא היו מגיעות לשם לו רק אחד הצדדים היה מתנצל.

אלי ו.

New member
אזרחיות או פליליות?

כאן מדובר באישום פלילי בעבירת מין שיש עימה קלון.

shellyland

New member
אין הבדל.

לא בהקשר הזה, בכל אופן. אם גנבת את הארנק שלי ביצעת עבירה פלילית. אם החזרת לי אותו והתנצלת אני עשויה לסלוח לך ולא להגיש תלונה.

מזוז צודק!

אילו לא הוגשה תביעה הרי בכך היה משתמע שלא היה ממש בתביעה כלומר שגרסת רמון התקבלה. גרסת רמון הראשונה הייתה שמתלוננת שיקרה ולא הייתה שום נשיקה. אי הגשת תביעה פירושה היה הרשעה למעשה של המתלוננת בעדות שקר (גם בלי משפט מי היה מעסיק שקרנית?). אם יש מחלוקת עובדתית שפירושה או שרמון עבריין או שקצינה בצה"ל הגישה תלונת שוא (עבירה פלילית חמורה) אין דרך לפתור את העניין אלא במשפט פלילי. אילו התנצל רמון כי אז אין מחלוקת עובדתית וניתן להתחשב ולהמנע מהגשת תביעה פלילית. להבהרה, אמשול לך משל: אם יכנס שכן לבייתי בלי רשותי וייקח מהמקרר שלי ביצה לא אגיש נגדו תלונה במשטרה אם יתנצל, ויבטיח שלא יחזור על מעשהו (עניין פעוט, אולי היה זקוק בדחיפות לביצה להכנת עוגה..) אבל אם בתגובה יאשים אותי שהעללתי עליו או יטען שבעצם זכותו לעשות במטבח שלי כבשלו או ש"מקורביו" יטענו שבעברי הייתי תרנגולת אתלונן גם אתלונן.

למעלה