מזוזה - מה היא אומרת לדעתכם?

מזוזה - מה היא אומרת לדעתכם?

כל דתי ששאלתי, ענה לי תשובה מפורטת לגבי המזוזה והכח שיש לה, שביננו, זה נשמע קצת לא הגיוני שלחפץ יש כל כך הרבה כח. סבא שלי גדל בבית מאוד דתי, אבל כשדיברתי איתו על זה הוא אמר שזה רק חפץ, ועם כל הכבוד לקלף שבפנים, אין שום סיבה הגיונית שהמזוזה תשפיע על מי שנמצא בתחום שלה. מנגד, כולנו שמענו אינספור סיפורים על מזוזות פסולות שהתגלו בבתים של אנשים חולים או מוכי צרות, ומי מאיתנו היה מוכן שיתקינו בביתו מזוזה סתם ככה, ללא הטקס? אני לא מעלה את זה סתם, לאחרונה אני שוקלת אפשרות להביא מישהו לבית של ההורים שלי שיבדוק את המזוזות. ההורים שלי די נגד, לדעתם זה שטויות. מה אתם אומרים?

lior02010201

New member
לפי דעתי

זה סתם סמל שאין לוותר עליו אבל לא לקחת עד כדי כך רחוק... בדיקה כדאי לעשות (כמובן שלרוב יגידו לך שפסול בשביל שתקנה חדשות מהם אבל בכל זאת כדאי זה לא יזיק)

הכוונה שלי

היא לבקש ממכר שמבין לבדוק את המזוזות, לא ממישהו שמוכר אותן. השאלה היא אם באמת, אם נגלה שהקלף מחוק או אני לא יודעת מה, מה שעושה את המזוזה כשרה, פגום, אם זה אכן מה שמשפיע על הבעיות בבית.

avivbarnoy

New member
ככה:

לפי הדת יש למילה הכתובה כוח מאוד חזק. בסיפור עגל הזהב, הפרשנים מסבירים שבנו את העגל וכאשר הכניסו אליו חתיחת קלך שעליה רום שם השם, העגל קם לחיים. כמובן, אפשר לראות בסיפור הזה משהו סימבולי בלבד ולא לקבל אותו כסיפור אמיתי אך אותו רעיון קיים על המזוזה- למילים הכתובות על הקלף כוח מאוד חזק על פי הדת. מצד שני יש לזכור את דבריו של הרמב"ם- הוא טען שדברים כמו קרבנות שהיו בבית ראון ושני לא יהיו בבית שלישי כיוון שהם היו נהוגים רק בגלל שזה מה שהיה נהוג באותו דור. בהתאמה לכך- לפני המצאת אמצעי השכפול האחרים (מצלמה וכאלה) לכיתוב המקורי הייתה השפעה עצומה- הייתה מסביבו הילה מסויימת. יכול להיות שאותם סיפורים נכתבו ברוח התקופה והיום בעידן המידע, אין יותר מידי הילה לכתובות (למרות שתמונות לדוגמא עדיין בעלות הילה- רוב אנשים לא יקרעו תמונה של אדם אהוב)יש פחות משמעות לעניין המזוזה. בשורה התחתונה, סביר שאין באמת קשר ישיר- וגם מקרים שהיו יכולים להיות מוגדרים בגדר צירוף מקרים. אבל מצד שני יכולה להיות משמעות, אז האם שווה הסיכוי? זה כבר החלטה שלך...

המזוזה בעיני..

היא סמל בסיסי של בית יהודי שאפשר לזהותו בכל מקום גם אם לדייריו אין זיקה למסורת,סמל משותף ומאחד שאכן מבוסס על הזיקה בין עם ישראל למילה הכתובה,לאחרונה אני שוקלת להתחיל לגעת במזוזה בכניסה לבתים עד כה עדין לא עשיתי זאת. שלכם חנה גונן

faridi

New member
בל נשכח שכתובות שם שתי פרשיות

ולכן אנו מנשקים אותה

lady h

New member
לא הייתי אומרת שזה שטויות

אבל אם זה יסיר מלבך אז למה לא?

esunshine

New member
כפי שכתוב בה

שומר דלתות ישראל, בצאתך ובבואך..... יש לה סמל, וכוח מבחינתי.

למעלה