מזוזה ושלום בית

קרנונה24

New member
מזוזה ושלום בית

שלום רב יש לי שאלה שיתכן ותשמע קצת מוזרה ואודהעל תגובתך. בשבוע האחרון ביני ובין בעלי יש מתחים וכעסים כל הזמן, כאילו שום דבר לא מסתדר בנינו כבר. יש לציין שאנחנו יחד כבר מעל 11 שנים ונשואים 3 שנים מתוך זה. יש לנו גם תינוקת מקסימה ועל פני השטח הכל אמור להיות שמח ונפלא בנינו, מעולם לא היו בנינו בעיות בעבר. לפני 10 דק' שמעתי רעש מכניסת הבית שלנו וכשניגשתי לדלת גיליתי שהמזוזה נפלה. מעולם לא נפלה לי מזוזה משום משקוף של הבית (המזוזה מודבקת עם דבק דו צדדי ולא עם מסמר וכך בכל חדרי הבית) המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש היא שהמזוזה פגומה/פסולה ויתכן שכל זה גורם להרגשות השליליות בבית?!?!? אשמח לעצה ותובנה בנושא. מעבר לזה, האם עלי לתלות את המזוזה או לתת אותה לבדיקה לפני כן. תודה

קרנונה24

New member
תודה רבה על התשובה המהירה- ועוד שאלה

קבעתי תור למחר לבדיקה. רק שאלה נוספת בבקשה - האם זה בסדר שלא החזרתי את המזוזה למקומה עד לאחר הבדיקה? חשבתי שיתכן והיא פסולה ולכן עדיף שלא תהיה תלויה. מעבר לכך - האם זה בסדר להסיר את כל המזוזות (כדי לקחת אותן לבדיקה) ולהשאיר את הבית ללא מזוזות לחלוטין? שוב תודה

בית בלי מזוזה

תחזירי את המזוזה למקום, היא בחזקת כשרותה עד שלא נבדקה. אל תשאירי את הבית בלי מזוזות כלל, את יכולה לקחת מזוזה מחדר אחר, לשים אותה בכניסה, לבדוק את יתר המזוזות, ואחר כך כשתחזירי אותן, לקחת את המזוזה שנותרה לבדיקה.

למעלה