מזוזה בממ"ד

yaelbm

New member
מזוזה בממ"ד ../images/Emo57.gif

האם צריך ? הממ"ד משמש לחדר משחקים. האם נהוג להתקין בו מזוזה ?

avi5199

New member
לפי הרמבם צריך מזוזה בכל חדר

עשרה תנאין יש בבית, ואחר כך יתחייב הדר בו לעשות לו מזוזה, ואם חסר תנאי אחד מהן, פטור מן המזוזה; ואלו הן: שיהיה בו ארבע אמות על ארבע אמות או יתר, שיהיה לו שתי מזוזות, יהיה לו משקוף, תהיה לו תקרה, יהיו לו דלתות, יהיה גובה השער עשרה טפחים או יתר, יהיה בית חול, יהיה עשוי לדירת אדם, עשוי לדירת כבוד, עשוי לדירת קבע. חדר שבבית, אפילו חדר בחדר--חייב לעשות מזוזה על שער החדר הפנימי, ועל שער החדר החיצון, ועל שער הבית: שכולן עשויין לדירה, וקבועין. הרי כותבי המזוזות צריכים להתפרנס, לא ?

mazy

New member
אפרופו ממ"ד..../images/Emo26.gif

אנחנו עתידים להשתמש בממ"ד כחדר שינה לאחד הילדים. מה עושים עם ה"ברזל" המכוער שתקוע באחד הקירות???? נורא מכער את הקיר....
לתלות על זה משהו? אפשר לכסות את זה..?

mazy

New member
בתוך החדר..

על אחד הקירות (בתוך החדר) יש מן שקע מרובע כזה בקיר ובתוכו מן "מכסה" ברזל... אין לי מושג למה משמש.. אני יודעת שבכל ממ"ד יש כזה דבר.

avi5199

New member
אין דבר כזה בכל ממ"ד.

אולי הכינו לך שקע לכספת, אם את לא רוצה כספת, את יכולה לסתום את זה עם גבס או טיח. בקיר של ממד צריך להיות חור עגול בקיר קרוב לתקרה, עם מכסה מברזל מוקף ברגים ענקיים, אצלי שמו שניים כאלה, זה פתח שמיעוד לחיבור מערכת סינון נגד גזים, אחד לכניסת אויר מסונן והשני לפליטה שלו. חוץ מזה לא חייבים להיות שום ברזלים ושקעים בקירות.

mazy

New member
שקע לכספת?????../images/Emo6.gif

מה שתארת זה בדיוק הדבר אליו התכוונתי.. המכסה המכוער מברזל עם ברגים ענקיים.. אפשר לסגור את זה??? לכסות את זה? איך אפשר להעלים את זה שזה לא ייראה?

avi5199

New member
אז הוא עגול ולא מרובע כמו שכתבת

הוא חיוני לממ"ד כדי לתפקד כממ"ד , ואסור לשנות אותו באופן קבוע, אם את רוצה שהממד ישאר ממדד. מקסימום שאפשר לעשות זה לתלות עליו פוסטר , וילון , שעון, עציץ , וכ"ד..

mazy

New member
טוב, לא זכרתי...../images/Emo13.gif

אני עדיין לא גרה שם. תודה בכל אופן.

mazy

New member
צביעה לא תספיק...

לתלות עליו משהו שלא יראו אותו, אולי יפתור את הבעיה.

למעלה