מ'זה נחיתה רכה ?

• פותח הנושא klx
  • פורסם בתאריך

klx

New member
מ'זה נחיתה רכה ?

אני טס לסנטיאגו-צ'לה בתחילת נובמבר !!! נוחת עם 2 שותפים . מה זה באמת הנחיתה הזו ? יש למישהו טיפים - כדי שאוכל להתארגן זריז לטראקים באיזור...? איך ניכנסים ל"זרם" ?

sela v

New member
תמיד תהיתי לגבי הנחיתה הרכה

במיוחד שותפי הנחיתה הרכה. זה מושג שאני חייב להכניס אותו למילון המונחים של הפורום.

Blueyes2

New member
נחיתה רכה זה..

לא להיות בשוק טוטאלי כשאתה נוחת .. להתחיל להבין שאתה בטיול של חייך !! אני נחתתי בקיטו-אקוואדור ולקח לי 3 ימים להתרגל לגובה , עם סחרחורות וכאבי ראש . אולי זה גם קשור לנחיתה רכה..

klx

New member
אני מתכוון מה עושים ...

איך לא להיות בשוק ולזרום בכיף ובלי תקלים לטראק שבאזור ? נוחת בסנטיאגו-צ'ילה
. נ.ב : אפשר להשאיר מוצ'ילר (תרמיל) בתוך חדר המלון ? איפה אפשר ?

Blueyes2

New member
אני לא יודעת

מה הגובה שם .. לפני שאתה ישר יוצא לטרק חכה כמה ימים .. בגובה האויר דליל יותר וקליטת החמצן בגוף בעייתית יותר בשל כך .. לוקח לגוף קצת זמן לאזן את מס' הכדוריות האדומות , אצל כל אחד זה שונה .. יכול להיות שלא תרגיש כלום , אבל אני ממליצה בכל זאת להתרגל לגובה. זה יכול להיות מסוכן ישר לצאת לטרקים. תתחיל לאט להתרגל לשפה , עדיף שתכין את עצמך לפני עם מילים בסיסיות , מספרים , פעלים וכו'.. ספרדית שפה קלה מאד ותוך מס' ימים תזרום. אין לך מקום אחר להשאיר את המוצ'ילה .. אצלי הכל היה תקין , אבל דאגתי לקבל המלצותעל כל הוסטל שהייתי בו מאנשים שהיו שם קודם , כך תהיה יותר רגוע בקשר ךתיק. כמובן שתנעל אותו ואם יש לך קבל ואתה מרגיש חוסר בטחון אז תקשור אותו למשהו.. תראה שהחלונות נעולים ותשמור על כללי הזהירות הרגילים. יותר מסוכן להסתובב עם תיקים מאשר להשאיר במלון .. זה מזכיר לי כשהייתי בברזיל לבד.. בריו , רציתי לנסוע לבוזיוס .. השארתי את המוצ'ילה בחדר ליד הקבלה , שהסתבר שלא נעלו אותו בכלל ולא קשור. סמכתי על המלון וכשחזרתי הכל היה שם ! העדפתי להסתובב עם תיק קטן מאשר לקחת הכל עלי . אז מה שחשוב שתנסע בכיף !!

klx

New member
../images/Emo51.gif

רבה ! , איך מבררים באיזה גובה העיר ? נ.ב : מי מכיר "מרכז ישראלי " בסנטיאגו ?

Yo-man

New member
אין טרקים בסנטיאגו

והעיר מאוד קרובה לגובה פני הים, כך שאין בעיית התאקלמות. ומה שאתה עושה עכשיו זה בדיוק ההפך מלארגן נחיתה רכה. עוד לא יצאת לדרך ואתה כבר רץ. קח ת'זמן, תקרא מה יש לעשות בעיר, תברר כמה זמן נסיעה זה משדה התעופה לעיר (30-40 דקות), איפה אתה מתכוון לישון בלילה הראשון לפחות (אינדיאנה זה ההוסטל של הישראלים, Plaza Verde זה מלון 10-15 דקות מאינדיאנה ומהמרכז שעולה 16$ ללילה לזוג, בדיוק פי 2, אבל זה מלון עם טלויזיה בחדר, עם דומינוס פיצה ליד, עם מקלחת ושירותים בחדר וכו'...) מוצ'ילֵר זה תרמילאי. מוצ'ילָה זה תרמיל. אתה רוצה נחיתה רכה - ז"א לא להיכנס לשוק מהמקום - תקרא על העיר. תתכונן.

klx

New member
../images/Emo108.gif../images/Emo51.gif פעם 2.

ואללה צודק , כניראה קצת ניסחפתי. נ.ב : אפשר להוציא כ.סטודנט בינ"ל בארץ אם אני לא....?

לא כרטיס סטודנט...

רק איסתא רשאים להוציא תעודת סטודנט בינ"ל... אם מכיר מישהו שם אין בעיה... אם לא... אז צריך להיות סטודנט... אבל בכל מקרה בקוסקו אפשר להוציא... ומניח שיש עוד מקומות... ואז זה ממש לא משנה מה אתה העיקר שיש מזומנים

klx

New member
אופיר טורס מוציאים כזה !

10$. ומה רק איסתא יכולים ?! למה מה ? הם כווווולה סוכנות נסיעות, שלעיתים מתייחסים אליך כמו איזה...

אופיר טורס מוציאים??? וואלה?

זה חדש לי... אני חשבתי שרק איסתא יכולים להוציא את הכרטיס סטודנט הבינ"ל... טוב לדעת

lady_anne

New member
צדקת, אנג'ל

רק איסתא מורשית להנפיק את תעודת הסטודנט הבינלאומית המוכרת לרובנו, ואגב - גם אם מכירים שם מישהו זה לא עוזר, כי אף סוכן שיש לו שכל לא ינפיק תעודה למישהו שהוא לא סטודנט... אופיר טורס מוציאים תעודת סטודנט בינלאומית אחרת, קיקיונית מעט, שההטבות שהיא מעניקה לא בהכרח שוות את מחירה.

Blueyes2

New member
עכשיו הוצאתי תעודה באיסתא

זה 50 ש"ח ... וביקשו מאיתנו להראות להם תעודת סטודנט , גם העירו לנו בהתחלה שלא כמו פעם , היום חייבים ממש להוכיח להם שאתם סטודנטים.. אני השנה הייתי... אבל לפני שנתיים הוצאתי בלימה ללא כל קושי .. עלה לי 12 דולר . בסוף איבדתי אותה בארגנטינה , אבל זה סיפור אחר..

sela v

New member
למה פעם

הם היו מוכרים את תעודת הסטודנט לכל אחד?

Blueyes2

New member
זה הרושם שהסוכנת נתנה לי

כנראה עשו להם ביקורת פתע...

אני יודע שכבר לפני 3 שנים כשרציתי

להוציא אמרו לי בצורה די ברורה אין סיכוי אם לא סטודנט... אחכ פגשתי מישהו שאמא שלו עבדה באיסתא... והוציאה לו ולחברה תעודות...

lady_anne

New member
פעם הזיופים לא היו כ"כ נפוצים,

אבל מאז שהעניין הזה תפס גובה - הארגון הבינלאומי מנסה בכל הדרכים האפשריות לגרום לכך שמי שמחזיק תעודת סטודנט יהיה באמת סטודנט. זו הסיבה שארגון מקומי שינפיק תעודת סטודנט למישהו שאינו סטודנט מסתכן בזה שיקחו לו את הזכיון (ששווה המון כסף), ואם באיסתא תופסים סוכן שעושה כזה דבר - קודם יורים ורק אח"כ שואלים שאלות. אבל זה נכון שבקווסאן ובעוד כל מיני מקומות מזייפים תעודות באיכות לא רעה בכלל.

למעלה