מזה מנתק ההצתה?

shotgun

New member
מזה מנתק ההצתה?

ומה הכוונה שאומרים "להגיע למנתק ההצתה"?? ועוד משהו, בקורולה שלנו, הדגם הפשוט, אין מד סל"ד, יש עדיין איזושהי אפשרות, בערך, לקבל הערכה על כמה סל"ד נוסעים? תודה

sronis

New member
מנתק הצתה זה מנגנון

שלא מאפשר למנוע לעלות מעל סל"ד מסוים בשביל לא לפגוע בו. כשמגיעים למנתק ההצתה אז מעלים את הסל"ד גבוה (בכל רכב זה אחר) עד שהמנתק פועל ומפסיק את פעולת המנוע לזמן קצר שמספיק בשביל לגרום לו לרדת בסל"ד מעט. אם תמשיך ללחוץ על הגז, זה יקרה במין LOOP כזה וישמע די רע...
בקשר לחוסר מד הסל"ד אפשר לבדוק את נתוני הגיר ומהם להסיק סל"ד בכל הילוך במהירות מסוימת, אבל זה לא פרקטי. הערכה? אולי לפי צליל המנוע... ניתן להעריך שעל 100 קמ"ש בהילוך אחרון הסל"ד בערך 2500... לא יודע בדיוק. רוני

Crusader

New member
התקנת מד סל"ד?

יש לי לאנסר 95 אוטו´ ללא מד סל"ד, האם אני יכול להתקין אחד כזה בנפרד, כמה זה יעלה, איפה אפשר להשיג כזה ואיך להתקין? תודה על עזרתכם.. רוני

Ferrari

New member
קבלו כל מה שרציתם לאוטו!!!

חיפשתם מד סל"ד? פילטר פתוח? ספויילרים? חצאיות?? בחורות? (סתם בחורות אין שם כל כך אבל יהיו לכם אחר כך...)
אז ככה לכו לאתר הזה.. ואפשר להזמין לארץ!

zed3

New member
ב-20 קמ"ש בראשון

זה יוצא בערך 2000 סל"ד. וכמובן שבניוטראל זה בערך 900 סל"ד אז שוב אפשר לנחש את השאר לפי הצליל, כמו שלומדים בשיעורי הנהיגה.

shotgun

New member
אם אני נוסע על 180 נניח

ברכב משפחתי 1600 סטנדרטי... כמה אני קרוב למנתק ההצתה?

Alfa156 GTA

New member
זה לא הולך לפי קמ"ש

זה הולך לפי טורים ובכל רכב המנתק הצתה נכנס לפעולה בזמן אחר, בדרך כלל קצת אחרי האדום... תלוי באיזה רכב... Alfa156 GTA שחושב איך זה לטוס ב9,000 (הונדה S2000 או אופנוע...)

sronis

New member
ל-ZED3 - אתה מדבר באופן כללי?

כי אם אתה לא מדבר על הדגם הספציפי הזה, אתה בטח יודע שלא בכל רכב 20 קמ"ש זה 2000 סל"ד בראשון, או 100 קמ"ש זה 2200 סל"ד וכולי... בקשר לעניין ה-180 קמ"ש ומנתק ההצתה. זה לא בדיוק ככה, זה מאוד תלוי ביחסי ההעברה בגיר. למשל בטויוטה יאריס ראיתי כבר 177 בהילוך רביעי (ומישהו אחר כאן ראה 192
אבל בירידה) והטורים היו על בערך 4500 אם אני זוכר נכון (מנתק מעל 6000). ברוב המכוניות האוטומטיות ההילוכים מאוד ארוכים, במיוחד ההילוך האחרון שהוא הילוך יתר, ואז אין הרבה כוח בהילוך הזה, ומאוד קשה עד בלתי אפשרי להגיע איתו למנתק ההצתה, כי למנוע פשוט אין מספיק כוח. רוני

sronis

New member
טוב, חכה חכה... אני עוד אראה לך

אם צריך, אני אדחוף עם הפז´ו מאחור, העיקר שאני אעבור את ה-200 עם יאריס 1.3 אוטומטית
רוני

zed3

New member
מה זה משנה אם זה 191 או 192

וגם לא אם זה בערך 2000 סל"ד ב-20 קמ"ש בראשון, או ככה זה בגולף 2000 לפחות, ושאר המכוניות זה פלוס מינוס אותם מספרים.

shotgun

New member
ואם זה 195 קמ"ש??

סגרתי 195 קמ"ש בקורולה 2001 אוטומטית.. כמה הייתי קרוב למנתק הצתה? נסיתי לסגור 200 אבל האוטו פשוט סירב!!

sronis

New member
מנתק ההצתה לא קשור למהירות

האוטו סירב לעלות יותר כי המנוע פשוט לא מספיק חזק בשביל להתגבר על הכוחות הפיזיקליים במהירות הזאת. אתה יכול לבדוק איפה המנתק על ידי לחיצה עד הסוף בהילוך ראשון או שני או שלישי נניח (בהנחה ויש לך אפשרות להחזיק את ההילוך ושהתיבה האוטומטית לא תעביר לך לבד) ופשוט לחכות עד שהמנוע מפסיק למשוך את האוטו ולא נותן לך לעלות בסל"ד... אי אפשר לפספס... (זה לא המלצה לעשות את זה כמובן, זה די קורע את המנוע) אני לא מכיר מכונית אוטומטית סטנדרטית שבה המנוע מצליח להגיע למנתק בהילוך האחרון... ברובן הגדול ההילוך האחרון הוא הילוך יתר שמיועד בעיקר לשיוט. ובקשר לזה שבגולף 2000 סל"ד בראשון זה 20 קמ"ש. יופי, זה לא אומר כלום. אצלי זה הרבה פחות, בגולף ההילוך הראשון מגיע בטח ל-65, אצלי הוא מגיע בקושי לחמישים. יש מכוניות שבהן 100 קמ"ש זה 2000 סל"ד בהילוך האחרון. אצלי ברכב זה 3000, ואני מכיר מכוניות שזה 3500 אצלן... כל מכונית היא שונה. רוני

למעלה