מזג אויר

אכן כבודו של סטורמי במקומו מונח. הרגלים ישנים שמוכיחים את עצמם לא משנים. חלק מהשייטים יוצאים מישראל חלק חוזרים וחלק בכלל טסים ושטים בכל מיני מקומות נקודתיים. לפני יציאה להפלגה אני מכין לעצמי באופן שיטתי, מהיר ויעיל צפי מז"א בנתיב עפ"י מספר מקורות "מיינסטרים" שנמצאו אצלי אמינים ונוחים. אגב קישור לאתרים החשובים בנושא מצויים באזור הקישורים של הפורום תחת קטגוריית מז"א. אמנם משך/רצף ההפלגה משתנה: לפעמים מדובר בהפלגה של חצי יום - יום ולפעמים כמה ימים רצופים. זה גם תלוי בסיבולת של השטים והאורחים בספינה למז"א גבולי. בנוסף בד"כ בהפלגה של כמה סקיפרים על הספינה כולם בודקים בנפרד מז"א ומדסקסים את מז"א בצורה קבוצתית כחלק מפרוצדורת ההתארגנות וההחלטות לתזמון היציאה. חייב לציין שהייתי באתר וציפיתי לבשורה וראיתי את הרוחות במדבר יהודה (שם דווקא לא יצא לי לשוט) אבל בתור שייט לא מצאתי שם את המידע שאני צריך לפני יציאה לשייט - אני עדיין מוצא שקישורי הפורום יותר יעילים עבורי לפחות. לא יכול לדבר בשם כולם בוודאי לא בשם אלו שלא בודקים תחזית כלל (יש גם כאלו) - אבל כמו שכתבו כאן "אין קדוש". נראה שהתחזית מתאימה יותר לקייטנים ואולי לגולשים אבל שיהיה לכם בהצלחה.

0צחי0

New member
בוקר טוב,

אכן יש כרגע חוסר, אבל רק הלילה נוספו עוד 3 אנליזות ים ובתוך ימים ספורים, תעלה התחזית הרשמית לימאים. התחזית כרגע היא בגרסת ניסוי בלבד והגבלתי אותה רק לגולשים למינהם וזאת משום שקפי התצוגה לימאים לא מוכנים במלואם. שהם יהיו מוכנים וביחד עם מפה אינטארקטיבית שאנחנו מסיימים אוטוטו לבנות,תקבל הקהילה מוצר יחיד במינו. רק סבלנות.

העיקר שלמדת שיעור בנימוסי ים ואורך רוח

שנים מהמוצרים שהפכו לנדירים בעולמנו המודרני. וכך צחי ידידי נכנסת בהפסד ויצאת ושכרך בצידך.

גלילה30

New member
סטרמי מזג אויר

מחר מרימים עוגן לקסטללוריצו. וממשיכים ביום 24-07 לרודוס. האם חלו שינויים בתחזית שהוערכה על ידך בתחילת השבוע? ושוב תודה על הענותך

עדכונים

ב-24-36 שעות הראשונות של ההפלגה צפויות רוחות מערביות-צפון מערביות 10-15 קשר בממוצע. הדבר יגרום לגלים של 1.2-1.7 מטרים, אח"כ משבת בלילה תחל רגיעה. לא הבנתי כל כך את לוחות הזמנים, יומיים אחרי היציאה מישראל אתם כבר ממשיכים מקסטלוריזו לרודוס? על מה אתם מפליגים?

גלילה30

New member
תשובה

נפלה טעות היציאה לרודוס ב-25 לחודש. מפליגים במפרשית 50 פיט. ושוב תודה.מאמין שנזדקק לעזרתך בהמשך הדרך.

למעלה