מזגן רכב

meirov

Member
מדחס המזגן הרכב עובד לסרוגין.מדי 10 שניות מפסיק לכמה שניות .ומופעל מחדש. כעבור כמה שניות ,הדבר קורה ברכב חדש , לטענת המוסך מורשה יבואן
זה תקין . האם צורת עבודה זו מקצרת משמעותית חיי המדחס ?

moshecaspi

Active member
אם היא הייתה מקצרת משמעותית חיי המדחס, יצרן המדחס כנראה לא היה מתכנן אותה כך. נראה תקין.

meirov

Member
הטמפ' החיצונית 35 מעלות. מזגן הרכב כוון למינימים . מיד עם הפעלת המזגן בטרם הושגה הטמפ' הרצויה בתא הנוסעים . המדחס נכנס למוד של הפעלה לסרוגין בקצב של 6 מחזורים בדקה של ניתוק וחיבור המדחס מחדש .בזמן ניתוק המדחס נפלט משב רוח לא נעים מפתחי יציאת האוויר . .. חוץ מעניין עמידות המזגן לאורך זמן ... חוסר הנוחות בתפקוד המזגן . ממש מציקה...לא יתכן שהמזגן תוכנן לעבוד כך...
...

חן 1111

Active member
לא. אם זה קורה כשפנים הרכב עדיין חם, ואם יוצא אוויר חם מפתחי האוורור, זה לא תקין. שיאבחנו את זה. זה יכול להיות בעיה בחיישן הטמפרטורה הפנימית, חיישן המאדה, הפרסוסטט או יחידת הבקרה. תבדוק אם זה קורה בעמידה או בנסיעה. אם רק בעמידה, תבדוק אם המאוורר החיצוני (של הרדיאטור) פועל.

meirov

Member
התופעה מתרחשת גם בעמידה וגם בנסיעה .הרכב באחריות היבואן .ככל הידוע לי תופעה זו גם במכוניות אחרות מדגם זה .פנייה למוסך רשת יבואן לא הניבה כל התייחסות .נאמר שכך המזגן מתפקד. המנהל הטכני במוסך הסביר "ניתוק המדחס והפעלתו מחדש כעבור שניות בודדות תורם לאריכות חיי המדחס" כמובן שלא מקבל את דבריו. לדעתי הפעלות תכופות גורם נזק למדחס..ובטח מקצר חיי המצמד השולט על הפעלתו ..ובנוסף ה-"צופר" בצורת אוויר חם מפתחי האוורור מדי כמה שניות לא נעים בימי קיץ אלו ,

חן 1111

Active member
איזה רכב זה?
מה קורה אם אתה מפעיל את המאוורר במהירות גבוהה? וקירור על מקסימום?

meirov

Member
הקירור כוון ל-17 מעלות המינימום האפשרי . ללא הטבה בהשתללות המדחס .. . אבל כאשר מפעילים המאוורר במהירות גבוהה המדחס נרגע מעט ועובד במחזורים של כל דקה מפסיק לכמה שניות ,שזה כבר סביר , אבל לא נעים לנהוג ברכב באוורור כה גבוה ....לדעתי שורש הבעייה בתכנון לקוי של המזגן כאשר החיישן מזהה התקרבות לקפאון .של המאדה .לכן פעולת המדחס נפסקת לכמה שניות ..התבקשתי ע"י בעלי רכב אחרים לא לחשוף יצרן הרכב ...אבל כן מגלה שמדובר על יצרן ידוע , פאר תעשיית הרכב היפנית ......

Kiapicanto1000

Active member
הקירור כוון ל-17 מעלות המינימום האפשרי . ללא הטבה בהשתללות המדחס .. . אבל כאשר מפעילים המאוורר במהירות גבוהה המדחס נרגע מעט ועובד במחזורים של כל דקה מפסיק לכמה שניות ,שזה כבר סביר , אבל לא נעים לנהוג ברכב באוורור כה גבוה ....לדעתי שורש הבעייה בתכנון לקוי של המזגן כאשר החיישן מזהה התקרבות לקפאון .של המאדה .לכן פעולת המדחס נפסקת לכמה שניות ..התבקשתי ע"י בעלי רכב אחרים לא לחשוף יצרן הרכב ...אבל כן מגלה שמדובר על יצרן ידוע , פאר תעשיית הרכב היפנית ......

ברור שזה לא תקין.
אתה טוען שהבעייה ידועה מזה שנים... הייתה פנייה ליצרן וגם פנייה ליבואן ואין מענה.
כדאי לך לחשוף את שם הדגם המדוייק...
זה ישרת אותך טוב יותר.

moshecaspi

Active member
"צופר" בצורת אוויר חם מפתחי האוורור מדי כמה שניות לא נעים בימי קיץ אלו ,

אולי זה האוויר שמגיע מחוץ לרכב בכדי לאוורר את תא הרכב. כוון על סירקולציית אוויר, ואולי לא תרגיש אוויר חם שנכנס. קרא בספר הרכב על הפעלת המזגן.

חן 1111

Active member
לפי התיאור ייתכן שזו באמת הבעיה. ויכול להיות שכל הבעיה היא בחיישן פגום או בעיית תוכנה.
תנסה לחפש בגוגל אם הבעיה הזאת ידועה. ואתה יכול כמובן גם לפנות ליצרן.

meirov

Member
בעייה זו ידועה מזה שנים היו אין סוף דיונים בפורומים לענייני רככ על המזגן "העצבני" אצל יצרן רכב זה , מדחס שעובד בקופצניות של 6 מחזורים בדקה למרות שלא הושגה הטמפ' הרצויה בתא הנוסעים .פנייה ליצרן לא הניבה כל התייחסות .הופנתי למוסך היבואן . אבל כפי שציינתי . המוסך מורשה יבואן טוען שזה תקין וכך אמור לעבוד מזגן הרכב. מה שנשאר לברר עד כמה צורת עבודה זו מקצרת את חיי המזגן ..? מה דעתכם ?

חן 1111

Active member
אם הבעיה ידועה בכל העולם, אין לך מה לחפש אצל מוסכי היבואן.
אני מניח שזה מקצר במידה מסוימת את חיי המצמד של המדחס. אז במקום להחזיק 15 שנה הוא יחזיק 10. לא מעניין.
אני גם מניח שמאבחן יצירתי היה יכול לבדוק בכל זאת מה גורם לבעיה או לנסות "לרמות את המערכת" כדי למנוע את זה. למשל על ידי הוספת נגד על קו חיישן הטמפרטורה, משהו כזה.

Kiapicanto1000

Active member
אם הבעיה ידועה בכל העולם, אין לך מה לחפש אצל מוסכי היבואן.
אני מניח שזה מקצר במידה מסוימת את חיי המצמד של המדחס. אז במקום להחזיק 15 שנה הוא יחזיק 10. לא מעניין.
אני גם מניח שמאבחן יצירתי היה יכול לבדוק בכל זאת מה גורם לבעיה או לנסות "לרמות את המערכת" כדי למנוע את זה. למשל על ידי הוספת נגד על קו חיישן הטמפרטורה, משהו כזה.

למה זה עלול לקפוא. הוא הרי זורק חום ומכוון ל17 מעלות קירור שזה הרבה מעל ל0

חן 1111

Active member
למה זה עלול לקפוא. הוא הרי זורק חום ומכוון ל17 מעלות קירור שזה הרבה מעל ל0
כי זה לא עובד ככה. כשמזגן פועל (גם מזגן ביתי), הוא מכוון לקרר את האוויר ל-2 עד 4 מעלות. זאת בערך הטמפרטורה של האוויר שיוצא. במקביל המזגן מודד את טמפרטורת האוויר שנכנס מפתח היניקה שלו, ושם הוא צריך למדוד 17. אז יש לנו שני חיישנים. חיישן אוויר יניקה שמודד אם החדר הגיע ל-17 מעלות, וחיישן טמפרטורת מאדה, שמוודא שטמפרטורת המאדה לא יורדת מתחת ל-2-4 מעלות וזאת כדי שהמאדה לא יגיע לאפס. אם הוא מגיע לאפס, המים המתעבים מהאוויר קופאים עליו וסותמים אותו, ואז המזגן מוציא אוויר חם, והמדחס ממשיך לעבוד בלי הפסקה, או יותר מדי.

meirov

Member

חן 1111 -תודה להתייחסותך המקצועית..בנוסף לקיצור חיי מצמד המדחס .בהפעלות כל כך תכופות . איך הדבר משפיע על המדחס עצמו. ? הרי גז הקרר בצינור לחץ גבוה מגיע ל-250 PSI לערך ..כאשר השהייה בין הפסקת פעולת המדחס וחידוש פעולתו הינו מספר שניות בודדות עוד לפני שהלחץ בצינור ירד ..האם זה לא אמור לקצר חיי המדחס ?​

חן 1111

Active member

חן 1111 -תודה להתייחסותך המקצועית..בנוסף לקיצור חיי מצמד המדחס .בהפעלות כל כך תכופות . איך הדבר משפיע על המדחס עצמו. ? הרי גז הקרר בצינור לחץ גבוה מגיע ל-250 PSI לערך ..כאשר השהייה בין הפסקת פעולת המדחס וחידוש פעולתו הינו מספר שניות בודדות עוד לפני שהלחץ בצינור ירד ..האם זה לא אמור לקצר חיי המדחס ?​

לא. זה לא אמור לקצר את חיי המדחס. המדחס הוא זה שמייצר את הלחץ. יש שם מתג לחץ או חיישן לחץ שאמור להפסיק את פעולת המדחס אם הלחץ גבוה מדי. למעשה ייתכן שהרכיב הזה הוא הגורם לתופעה אצלך. זה עוד משהו שאני הייתי בודק.

moshecaspi

Active member
לא מובנת לי החשאיות של יצרן הרכב, ואיך זה אמור לסייע לך בנושא. רק מקשה עלינו להבין על מה מדובר ולקבל את התמונה המלאה.

למעלה