מזגן מיני מרכזי

ronit200

New member
מזגן מיני מרכזי

שלום, ברצוני להתקין מזגן מיני מרכזי 4 כ"ס או 3.5 כ"ס בדירה, לוח החשמל בדירה הוא תלת פאזי והמזגן יותקן בבוידם. כרגע אין שקע חשמל בבויידם (המקום בו יותקן המזגן). 1. האם מומלץ להתקין מזגן תלת פאזי או רגיל? מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם והאם זה מסובך להכין שקע תלת פאזי בבוידם (זו עבודה של חשמלאי או שמתקין המזגנים יכול לבצע זאת לבד?) 2. המזגן מיועד למזג סלון, מטבח וחדר עבודה סה"כ בסביבות 50 מטרים מתוך דירת 4 חדרים בגודל 95 מטרים בת"א כמה כ"ס מומלץ? מטרתי לחסוך בחשמל בזמן השימוש (ולכן לא נעשה פתחים בשאר חדרי השינה), האם יש הבדל משמעותי בצריכת החשמל בין 3, 3.5 ו 4 כ"ס בתצורה שתארתי? 3. המליצו לי על מזגן אלקטרה מדגם DNC שאמור להתאים לבוידם - אם מישהו מכיר אשמח למידע לטוב ולרע, למה לשים לב וכו' תודה.

lekner

New member
תשובות חלקיות

1. מומלץ להתקין תלת פאזי עקב חלוקת הזרם באופן יעיל במידה ויהיה לכם מזגן חד פאזי במערכת תלת פאזית המזגן יעמיס פאזה אחת יותר מהשאר וחיבור צרכנים נוספים על אותה פאזה יכולים לגרום לעומס יתר כמובן עומס על פאזה אחת תמיד יגרום לעומס יתר אך בחיבור תלת פאזי יועמס רק שליש מזרם המזגן על כל פאזה את קו החשמל חייב לחבר חשמלאי מוסמך במידה וטכנאי המזגנים בעל רישיון חשמל הוא יכול לבצע זאת במידה ולא הקו חייב להתבצע ע"י חשמלאי ברישיון תבקשו לראות רישיון ע"פ חובת החשמלאי להציג במידה ואתם מבקשים אם זה מסובך לא ידוע לא ראיתי את המקום ישנה אפשרות לעשות קו חשמל למעבה (יחידה חיצונית) תתיעצו עם המתקין אולי זה קל יותר 2. מזגן בסדר גודל של 35000BTU אמור להספיק אך זה תלוי במיקום הדירה, חלונות, קומה תעזרו פה בבחירת גודל המזגן ההבדל בצריכה יהיה מזערי 3 כ"ס אם בכלל הוא יעבוד קצת יותר אך בהספק נמוך 4 כ"ס יעבוד פחות אך בהספק גבוה יותר חסרון בהספק נמוך יותר זמן עד התייצבות הטמפ' חסרון בהספק גבוה אין למזגן מספיק זמן להוציא את הלחות הרגשה לא נעימה אבל מדובר בהפרשים גדולים לא בין 3.5 ל 4 3. לא מכיר את הדגם הספציפי אבל באופן אישי אני ממליץ אלקטרה

hagit200

New member
המשך לשאלה 2

הבעיה היא שעקב הגבלות שונות שנובעות ממבנה הדירה לא נותרה לי ברירה אלא להתקין בסלון מזגן מיני מרכזי שימוקם בבויידם (לא ניתן להתקין בסלון מזגן עילי). נוסיף לזה עוד כמה עובדות: 1) אני גרה לבד בדירה. 2) אני לא פריקית של קור (אני לא אשן עם מזגן פתוח, ולא אקפיא את הבית בשאר הזמן). מאחר שיותקן בסלון מיני מרכזי איך ניתן להמשיך מכאן (בהנחה שאני רוצה לחסוך בחשמל)? אני חשבתי להוציא יציאה נוספת לחדר עבודה ולמטבח ולהסתפק במזגן בעל 3.5 כ"ס ובהמשך במידה וארצה גם מיזוג בחדר השינה אתקין שם מזגן עילי.

lekner

New member
מבחינת חסכון

הכי טוב לכל אזור מזגן משלו במיוחד לחדרי שינה בזמן השינה לא צריך לקרר/לחמם את כל הבית מעבר לכך החלוקה לשאר החדרים פחות קריטית הכוונה מטבח ,סלון חדר עבודה מכיוון שבזמן שאת בחדר העבודה אני משער שגם בסלון יעבוד המיזוג במידה ואת נכנסת לחדר עבודה ולא יוצאת ממנו מספר שעות ביום(עבודה מהבית) אז גם בו מומלץ מזגן עילי

למעלה