מזגן, מאוור וחשמל

lvmusic

New member
מזגן, מאוור וחשמל

שלום לכולם, לאחרונה עברתי דירה, יש לי מזגן ומאוורר.... כולם הפחידו אותי שהמזגן ירושש אותי... עדיין לא קיבלתי חשבון חשמל....ולכן אני כרגע על מאוורר ורק לעיתים רחוקות מדליק מזגן... האם יש הבדל גדול בצריכת החשמל? האם הפעלת מאוורר רוב שעות היום ירושש אותי?

ככה מחשבים צריכת חשמל../images/Emo186.gif

מכיוון שאני חדש כאן בפורום ועדיין יצא לי לראות שזה נושא מדובר אז נראה לי שעדיף לרשום עליו פעם אחת מההתחלה ועד הסוף ולשים בטאג ליין וזהו
כל מכשיר צורך כמות שונה של חשמל המצויינת על גוף המכשיר/האריזה שלו (לפחות בצרכני חשמל גדולים)
כמות החשמל הנצרכת ע"י המכשיר נמדדת בקילו וואט שעה או בקיצור קווט"ש. מחיר מעודכן של קוט"ש בודד אפשר לבדוק עם חברת החשמל.
כדי לחשב את מחיר הצריכה של מכשיר בודד פשוט מכפילים את הקוט"ש במספר השעות שרוצים להפעיל את המכשיר ואת התוצאה מכפילים במחיר לקוט"ש.
באופן כללי צרכני החשמל הגדולים ביותר הם מכשירים אשר פולטים חום
או קור
, דוגמת מזגנים, תנורים, דוד חשמלי, מקרר. בברכת יום נפלא
ו
לטגלן.

goldyboy

New member
דווקא מקרר לא לוקח הרבה חשמל

כשהולכים לקנות מקרר, הדבר הראשון שבודקים הוא כמה קוט"ש הוא צורך. בכל מקרר יש טבלה אנרגטית שמראה איפה המקרר נמצא מבחינת צריכת האנרגיה שלו. רוב המקררים החדשים נמצאים בראש הטבלה, ב-A ו-B, שזה אומר שצריכת החשמל שלהם היא קטנה. שלנו, למשל, צורך 1.39 קוט"ש בממוצע ליום. מה שכן לוקח הרבה חשמל, הן כירות חשמל, שמאד לא מומלץ להשתמש בהן. אם אין חיבור לגז בבית, כדאי לבקש מעלבית לחבר אותך לגז, או לקנות כירת גז ניידת, של אמגזית, ולבשל אתה. אני חייתי שנה וחודשיים עם כירה כזאת, והיא שימשה אותי, ועדיין משמשת, למרות שיש לי כיריים, כמו גדולה. הכירה עולה 160 ש"ח, ובלון גז עולה 12 ש"ח, ומספיק לשעתיים וחצי של בישול.

goldyboy

New member
ולגבי מזגן

עלות החשמל של מזגן נעה בין 0.80 אג' לשני שקלים לשעה, תלוי בגודל שלו. אם מדליקים מזגן, עדיף להשאיר אותו דולק במשך כמה שעות מאשר לכבות ולהדליק, מהסיבה שכשמזגן דולק במשך הרבה זמן, הוא מקרר את החדר עד לטמפ' הרצויה, ואז המדחס מפסיק לפעול, והמזגן שומר על אותה טמפ', וכשהחדר מתחיל שוב להתחמם, המזגן מתחיל לעבוד שוב. אבל אם מכבים ומפעילים את המזגן, אז המזגן, בסופו של דבר, צריך בכל פעם מחדש לקרר את החדר, ואז לוקח יותר חשמל.

לגבי המזגן ../images/Emo176.gif

עלות המזגן נמדדת ע"י צריכת החשמל שלו
, שנמדדת בקוט"ש ולווא דווקא ע"י גודל המזגן
, מכיוון שיצא מהחוק בארץ הגז ששימש מזגנים עד היום והיה הרסני לסביבה
המזגנים שמוכרים היום עם הגז החדש אומנם עולים קצת יותר
אבל צורכים פחות חשמל בצורה משמעותית למרות שהגודל שלהם לא השתנה, אם רוצים לדעת כמה מזגן צורך פשוט צריך להסתכל על האריזה ולא על גודל המזגן

מממ... ../images/Emo98.gif

נכון שלא רשמתי כיריים חשמליות אבל רשמתי מכשירים שמייצרים חום ו|קור| וכיריים חשמליות נכללות שם
בנוסף המשפט שאמרת לא יכול להיות נכון
"שזה אומר שצריכת החשמל שלהם היא קטנה. שלנו, למשל, צורך 1.39 קוט"ש בממוצע ליום" פשוט כי קוט"ש מתורגם לקילו וואט שעה ושאתה מדבר על קילו וואט ליום אתה צריך להשתמש ביחידות של קילו וואט ולא קילו וואט שעה.
לדעתי מה שהתכוונת להגיד זה שהמקרר שלך לוקח 1.39 קילו וואט לשעה ביום ממוצע מה שאומר שביום המקרר שלך לוקח 33.36 קילו וואט.

goldyboy

New member
מה שהמוכר אמר

שהמקרר לוקח 1.39 קו"ט ליום. צריך לבדוק את זה

ביררתי

ביררתי ואמרו לי מחברת חשמל? שלו משנה איזה פריזידר יישן חדש העלות לחודשים 150 ש"ח וניתן לקבל מחברת החשמל .תבלת צריכה על עלות המחירים מקוה שעזרתי לך ובהצלחה ביי

M E R F I

New member
צריכת חשמל.

אז ככה כאשר מתיחסים למזגנים רוב האנשים יודעים כמה כוחות סוס המזגן שלהם, כל כוח סוס שווה ערך ל 750 וואט (או 0.75 קילווואט) כלומר בחישוב פשוט ניתן לדעת את צריכת החשמל של המזגן שלכם (למשל 3 כוחות סוס שווים 2.25 קילוואט ע"י הכפלה של 3 X 0.75). לגבי כל שאר מוצרי החשמל בהם יותר פשוט לקבוע את צריכת החשמל כיוון שבהם נתון ההפסק (וואטים) מסופק באופן ברור ומה שנותר לעשות הוא להכפיל אותו עם מחיר של קילווואט \ שעה וכך תדעו עמה עולה לכם כל מכשיר ומכשיר.

736 וואט ולא 750 ../images/Emo63.gif

בדיוק תפסת אותי חוזר על החומר של לימודי הפיזיקה אז הסתכלתי בספר

למעלה