מזגן אלקטרה - הלך מאיץ מס' 4....!!!

טל688

New member
מזגן אלקטרה - הלך מאיץ מס' 4....!!!

מה יהיה? היום הגיע טכנאי, בעקבות רעש חזק {ומוכר מאוד} שהחל לעלות מהמזגן לפני ימים מספר. הטכנאי בישר לנו: "מאיץ". לא שהופתענו במיוחד, אבל בכל זאת - איך קורה שאותו החלק מתקלקל 4 פעמים בשלוש שנים? מי שיחפש כאן בפורום יראה כבר שני דיווחים שלי על אותו הנושא, משתי הפעמים הקודמות. בפעם הראשונה ייחסתי את העניין למזל רע. בכל אופן, הטכנאי נאלץ לשבור את החלק {!} כדי להוציאו, וכאשר ניגש לאוטו להביא את החלופי, נתברר שגם זה שבור. הוציא קריאה שניה, והבטיח שיבוא מחר לתקן. מה שהשאיר אותנו בלי חימום לסערה המתגבשת ברגעים אלה ממש. זה כשלעצמו לא קריטי - יש מעילים - אבל מה יהיה כשתפוג שנת האחריות האחרונה שלנו, והמאיצים ימשיכו להיהרס בקצב של 1.2 בשנה? יש לנו מזגן זהה בחדר השינה, שגם בו הוחלף כבר מאיץ אחד. נקווה שיהיה טוב. חברים יקרים, אלקטרה הנכבדה - המזגנים שלכם פשוט ד ר ע ק. face it. ואם כבר, גם השירות כבר לא מה שהיה... מקווה מאוד שהפעם אקבל איזו תשובה לעניין ממישהו שעדיין אכפת לו מלקוחות החברה. שיקחו אחריות על המוצר הגרוע שלהם, שעלה לא מעט אלפי שקלים, ויעשו משהו עם זה.

רוני1955

Active member
מאיץ

זה המאוורר בחלקו הפנימי של המזגן. זה החלק הארוך עם הכנפונים שמפזר את האוויר.

רוני1955

Active member
זה מאיץ מפלסטיק?

יש איתם בעיה. בזמן שהם לא בעבודה למשך זמן, הם מתכופפים, ןמקבלים בטן לכיוון אחד. לאחר מכן, בזמן עבודה, יש חוסר איזון, ומתחילים להתפתח כוחות צנטריפוגליים כתלות בכיפוף הראשוני. אפשר להשיג היום מאצים ממתכת שלא מתכופפים. בקש מהם כזה.

יוסיזיו

New member
מאיצים למאיידים

המאיצים הינם המפוחים המאורכים הנמצאים במזגנים העיליים בתחתית המזגן ושמם המקצועי מאיצים טנגנציאליים. נכון שמאיצי המתכת טובים יותר אבל כל יצרן עם מידותיו ואין אחידות,ברוב המיקרים אי אפשר להתאים מאיץ ממזגן של יצרן א למאיץ של יצרן ב. הבעייה העיקרית איננה בעיוות של המאיץ שכן למאיצים ארוכים הנמצאים במזגנים גדולים יש מחיצה אמצעית עם מיסב המונע עיוות שכזה,הבעיה נמצאת בתושבת הגומי של הציר או הבוקסה שהגומי מתפרק ואז המאיץ מתחיל לרקוד על מקומו ומרעיש ומתפרק. בעיה נוספת היא לכלוך הנדבק למאיץ ומשנה את האיזון ולנקות מאד קשה ומלכלך את כל הסביבה. אין כל בעיה להוציא את המאיץ שלם מבלי לשבור אותו במיוחד שהוא לא ישן והוחלף לאחרונה,צריך להחליף את הטכנאי ,מה שקורה בחברות שהטכנאים הללו עוברים קורס מזורז של כ 3 חודשים ונשלחים לשטח ואז מסתבכים.

yehuda7K

New member
האם יש גומי בעיתי בכל המזגנים החדשים?

או שניתן למצוא מזגן חדש כשתושבות הגומי בסדר? יהודה

שורות אלקטרה

שלום טל, אבקש לשוחח איתך ולבדוק את הדברים שהצגת בצורה מעמיקה. כדי שאוכל ליצור איתך קשר בהקדם, אנא שלח לי את פרטייך לכתובת המייל: [email protected] תודה, חדוות שירות אלקטרה

טל688

New member
עדכון:

הגיע הטכנאי הקבוע שלנו. החליף מאיץ שוב פעם. המזגן עובד יפה, עד התקלה הבאה. ד"א, שלא במסגרת אחריות - כל הטררם הזה היה עולה לי 700 ש"ח. שירות אלקטרה עדיין לא חזרו אלי, למרות מסירת פרטיי האישיים. חבל מאוד.

יוסיזיו

New member
החלפת מאיץ

לא יודע איך הגעת ל 700 ש"ח ,אם אני אגבה מחיר כזה יגידו שאני שוחט,כתבתי בבוקר שאי אפשר להחליף מאיץ מדגם אחר,לתדיראן יש דגמים עם מאיץ מאלומיניום אבל המידות/קוטר לא מתאימים,מתוך 43 שנות נסיון במיזוג אויר כבר עשיתי דברים משוגעים כמו להרכיב נבת מיסב ממתכת של תדיראן על מאיץ פלסטי של אלקטרה שלא היה במלאי בערב פסח שהיו חייבים להפעיל מזגן ,עובד כבר 5 שנים כמו שעון שוויצרי ,עבודת פרך שלא הצדיקה מחיר אבל השרות ללקוח יותר חשוב.

yehuda7K

New member
כשקונים מזגן, איך להימנע ממאיץ פלסטי?

הבנתי שעדיף מאיץ מתכת. האם צריך לבדוק כל דגם לחוד, או שיש כללי אצבע למשל: למזגנים הקטנים של אלקטרה יש רק מאיצים פלסטים. האם כן? יהודה

יוסיזיו

New member
מאיצים מפלסטיק

באופן כולל היום כמעט כלל המזגנים עם מאיצי פלסטיק העדיפות היא מאיץ שהלהבים שלו לא ישרים אלא מסובבים מעט כמו בורג,גם מבחינה מכנית חזק יותר וגם פעולה שקטה יותר אבל החיסרון הוא בניקוי שקשה יותר לנקות,באופן כללי ניקוי מכני בעזרת מכחול רחב לאורך המאיץ באופן עדין אז הלכלוך משתחרר בלי לפגוע במיקום פחיות האיזון הדינמי של המאיץ,מה שכן לא לעמוד ממול המזגן בהפעלה ראשונה אחרי הניקוי אחרת ראו כמו מנקה ארובות. הלכלוך הינו אבק דק שעובר את המסננים ונדבק למאיץ עקב התנועה הסיבובית שלו.

טל688

New member
זה המחיר שבו נקב הטכנאי כאשר שאלתי אותו

מה יהיה בפעם הבאה..... אולי אקח טכנאי פרטי, שיעשה קומבינה כמו שאתה מתאר - ואז זה יחזיק יותר זמן? ברור לי שטכנאי של אלקטרה לא יבצע דבר שכזה, אין לו אינטרס וגם בטח אסור לו.

יוסיזיו

New member
טכנאי פרטי

לא יודע אם טכנאי פרטי יסכים לעשות דבר כזה כי כמו שכתבתי זה לא היה כלכלי מבחינתי כלומר הייתי צריך להשקיע המון זמן על הדיוק בהרכבה הזו כולל שימוש בכלים מיוחדים כמו אינדיקטורים למירכוז הציר אבל היות ולא היתה אפשרות אחרת להפעיל את המזגן בערב הסדר כשללקוח אורחים רבים והיות שהלקוח מאד ותיק וטוב עשיתי את הקומבינה הזו,האמן לי שאם יכולתי להשיג את המאיץ מוכן, הייתי עושה זאת ללא היסוס. אצלי במחסן יש כ 10 סוגים שונים של מאיצים ולכל מזגן מאיץ שונה ואין אחידות אבל לאותם מאיצים שבמחסן התושבת גומי מוגנת מיובש בגריז סיליקון כי אם הגומי יבש הוא נקרע תוך זמן קצר. לעניות דעתי אותם מאיצי פלסטיק מיוצרים כיציקה אחת עם תושבת הגומי והחום לא עושה לגומי טוב במיחד אם הוא לא איכותי. טכנאי החברות הגדולות לא יעשו כל קומבינה והם מחליפים חלק בחלק ,אין להם זמן מיותר לחפש ולאלתר יש להם כ 20 קריאות ליום שהם מחויבים לבצע.

טל688

New member
בינתיים, כתבתי מכתב לשירות הלקוחות של אלקטרה

ובו תיארתי את פרטי המקרה שלי ודרשתי מתן פתרון הולם ומקיף, אחרי הפעם הקודמת ש"נפנפו" אותי עם תירוץ שאין מה לעשות. אני מצטער מאוד, אבל אני לא מוכן לשלם מכיסי על פגמים ידועים מראש בייצור של מזגן חדש, כאשר החברה מתנערת ממתן פתרון. נחיה ונראה, ואחזור לעדכן אם וכאשר.

למעלה