מו"ד - דווקא כן

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
האמת היא שלא, לא הצלחת לפרק

אף אחד מהטיעונים שלי. כולם עדיין תקפים. אבל נכון, הם לא מקודשים, וזכותך להביע דיעה.

נמק

עברתי על הטיעונים שלך, הסברתי באילו תנאים הם נופלים. הטיעון היחיד שנשאר הוא ה"כיף" הסובייקטיבי להחריד. למו"ד אין בלעדיות על "כיף". למו"ד יש המון מגרעות שלשיטות אחרות אין. היא "כייפית"? אפשר להנות גם משיטה גרועה פחות. בסופו של דבר, אפשר להזמין פיצה גם כשמשחקים ברולמאסטר, וגם שם יושבים עם חברים בסבבה.

אגב

העץ שלך מתחיל ב"אחרי שדיברו כאן הרבה סרה במו"ד". בסך הכל מישהו העיז לומר את מה שהוא חושב, וכמה אנשים הסכימו איתו. עניין די נדיר בימינו שאכן תיווצר הסכמה סביב דפיקויות של השיטה הפופלרית ביותר בעולם והחביבה על קובעי הבון-טון המקומיים, וחוץ מזה, פתאום יש אשכרה "הצטברות" של אנשים שמעזים לומר שיש בעייה עם מו"ד, ואי אפשר להאשים אותי ואת מירטל שאנחנו "מלכלכים ומשמיצים"...

major mouse

New member
האם אתה פאראנואיד

גם אם באמת רודפים אחריך ? ולאחר מכן - אם עץ נופל ביער ואין אף אחד שישמע אותו, האם הוא משמיע רעש ולבסוף - מה בא קודם, הביצה או התרנגולת ?

DDN

New member
רוצה לציין

שאני לא תקפתי אף אחד. כמו שאנשים מכפישים את מו"ד, זכותי להגן עליה. הרגשתי שהיא זוכה ליחס לא הוגן, החלטתי לפתוח פתיל בנושא (וזה לא היה בחור אחד, זה היה יותר. לא כולל אותך ואת מירטל) מעולם לא טענתי שמו"ד מושלמת או שהיא השיטה הכי טובה שיש. מעולם גם לא טענתי שהיא טובה יותר מסטורמברינגר (שאני לא מכיר). רק טענתי, שהיא לא גרועה כמו שאתה מציג אותה. והראיה לכך - אנשים נהנים ממנה והיא נמכרת. רק בבקשה לפני שאתה מגיב, תראה בערב את התגובה שאני ארשום מאוחר יותר למירטל בנוגע להודעה שלה לניהאו על ה1 על 1.

מובן

נכון, זכותך להגן על מו"ד, וזכותך אפילו לעשות זאת מנימוקים רגשיים-אישיים. אבל זה לא אומר שזכות זו חותמת את הדיון. נכון, זה לא היה בחור אחד, אלו היו כמה אנשים - וזכותם להתלונן על מו"ד. זכותם גם לדעת שיש אלטרנטיבות ולא רק לבלוע קובייה ולשכנע את עצמם ביתרונות שאינם כה ברורים. אנשים נהנים ממו"ד והיא נמכרת - אנשים נהנים גם ממקדונלדס ומבובות בראץ, וגם הללו נמכרות. הצלחה מסחרית לא מעידה על כלום חוץ מעל תכולת חשבונות בנק. אנשים גם מתלוננים פה ושם על מו"ד, ובדרך כלל מנסים להרגיע אותם, תמיד באותם תירוצים. אנשים מפחדים להחליף שיטה כי הם לא מכירים אלטרנטיבות וכי האכילו אותם במשך שנים בתעמולה שכל מה שלא מו"ד הוא קשה ומסובך ומו"ד הכי כייפית. אנשים התרגלו לצלליות על הקיר, ויש להם נטייה להתעצבן כשמנסים להפנות להם את הראש הצידה.

DDN

New member
לאנשים יש נטייה להתעצבן

כשתופסים להם בכוח את הראש ומנסים לסובב להם את הצוואר הצידה. בהיאבקות זה סוג של מהלך הכנעה. האמת? זו דרך נחמדה לשבור מפרקת. ובוודאי שזכותם להתלונן על מו"ד. אני לא חושב שאי פעם מנעתי ממישהו את הזכות להתלונן כאן על משהו. ושוב, אני רוצה לציין שאני לוקח ממו"ד את מה שאני צריך, ואני מודה שבחלק שהכי חשוב לי במשחק (היחסים של הדמות עם הדמויות האחרות, והחיים האישיים של הדמות) אין לחוקים של מו"ד מה להציע לי. אבל אני לא חושב שהייתי רוצה ששיטה תקבע לי בקטעים האלה. טרם הגבתי למירטל למעלה כמו שרציתי. אני עוד אמשיך אח"כ. האם אנחנו יכולים לסגור כאן את הדיון?

DDN

New member
אין מה לנמק

טיעונים 1,3,4,5 שלי עדיין עומדים יפה. 1. בזמן המשחק אתה צריך לגלגל ק20, ותו לאו. אין לך צורך (אתה יכול להשתמש אבל אין צורך) בדברים אחרים. 3. אתה לא תסכים עם זה, אני נהניתי מהקריאה של הCOMPLETEים למיניהם, תוך דילוג נרחב על כל מקום בו התחילה סטטיסטיקה. קיבלתי את הרקע על מקצועות היוקרה, ובהם אשתמש בעתיד. ברקעים הנרחבים שרשמו. 4. מו"ד בעברית, אחרות לא. אנחנו במדינת ישראל, השפה הרשמית הראשונה שלנו היא עברית. 5. מו"ד נועדה להיות שיטת פנטזיה קלאסית בעולם ספציפי ונועדה כדי לגרום לשחקנים להיות בתקופה דמויית ימי הביניים בנוסף לקסם. היא נועדה לרוץ באותו עולם מקובע. אתה רוצה לשחק במשחק ישן על חלונות XP? אתה צריך DOSBOX. אתה רוצה לשחק בסוליטייר שהגיע איתו? אתה לא צריך יותר שום דבר. 6. אפשר להנות משיטה גרועה פחות, אבל אם השיטה הזו זורמת לי יופי, אני נהנה מהרקעים והרעיונות שמוצגים ב"מדריך השלם למכות וקללות", אז למה שזה יפריע לי?

יש ויש.

1) במהלך משחק רולמאסטר אתה צריך לגלגל רק 1ק100. משחק מו"ד הוא הרבה מעבר לסשן אחד, לא? אז אתה נאלץ להתעסק עם די והותר חוקים וגלגולים וחישובים נוספים, ביניהם חישוב של נק"פ מקביל ("נזק הכנעה"), חישוב מתאמי דרגה, ועוד כהנה וכהנה. את הלינק לטבלאות הסבוכות באתר הגובלינים שנתתי קודם כבר ראית? 3) עיינתי במדריך השלם למכות. מצאתיו טכני ומשמים. ואז חזרתי הבייתה וגיליתי שהגיע בדואר "קת'ולהו - תקופת החשיכה" - זה כבר חומר קריאה איכותי. אני יודע שיש גם אנשים שנהנים מלקרוא את מעריב לנוער וצופן דה-וינצ'י, אבל עדיין מדובר בחרא. 4) מו"ד בעברית. זה יתרון של ה*תרגום* - לא יתרון של שום דבר במו"ד עצמה. היתרון הזה מתאיין ברגע שמסוגלים להתמודד עם אנגלית, ויהפוך לבלתי רלוונטי אם יתרגמו משהו אחר. מאותו "יתרון" נהנו גם מרוצללים ושחר האדמה, וזה לא הפך אותן לשיטות טובות במיוחד. 5) מו"ד נועדה לעולם מקובע. מה כל כך טוב בעולם המקובע הזה? שהוא הדבר היחיד שבא עם מו"ד? האם אנשים שרוצים לשחק אחרת חייבים לשקר לעצמם רק כדי לדבוק במו"ד? מה הקשר של זה לאיזשהו יתרון או בדל יתרון שאמור להיות למו"ד. 6) לא מפריע לך שמו"ד חונקת את התחום? שאנשים לא מצליחים לחשוב במושגים שאינם מושגי מו"ד? (כולל בעלי יומרה לשחק "פריפורם"), שאנשים שסובלים ממו"ד והכשלים שלה מפחדים לחפש אלטרנטיבה? לי זה מאוד מפריע.

DDN

New member
כל הטענות שלך היו נכונות ללא

1. מהשיטות שיצא לי להתעסק איתן (מו"ד, מרוצללים, שחר האדמה וקריאה של רולמאסטר ו"מארוול סופר הירוס" של TSR) לא ראיתי שזה אחרת. מו"ד 3 פשוט מכל האחרות. אולי זה רק לי. יכול להיות. 3. קריאה סלקטיבית. הטבלאות זה לא בשבילי, אני לוקח מה שכן. הרעיונות. מה שכן, אתה לא יכול לקבוע מה "חרא". אתה יכול לקבוע מה "חרא בעיני הבלש". זה שוב הדיעה הסובייקטיבית. רוב החברה טוענת שהיאבקות זה שטויות וכדורגל זה ה-דבר. אני לא סובל כדורגל ואוהב היאבקות. שיתבעו אותי. 4. שוב, לא אמרתי שזה הופך את השיטה לטובה, אמרתי שזו סיבה שבגלל אפשר לשחק אותה שאין לאחרות (ושוב, אני חוזר לנקודה שישנם גם כאלו שאנגלית זה לא הצד החזק שלהם) 5. אתה מסתובב סביב אותה נקודה. שום דבר לא "כך כך טוב בעולם הזה". זה מה שמו"ד עושה. זה מה שהיא עושה בצורה סבירה. אם אני רוצה לזרוק כדור אל תוך חישוק אני לא אשחק כדורגל. 6. משום מה, רק אתה חושב שמו"ד חונקת את התחום. רק בשנה האחרונה נחשפתי לשמות כמו "עולם האפילה", "ערפדים: ההתחזות" ו"הנשגבים" (שיזכו גם לתרגום לעברית). כיום אתה יכול להשיג בארץ את רוב השיטות. "כוכבי כסף" לדוגמא מתעסק בעוד הרבה שיטות מלבד מו"ד, כך גם הפונדק ודומיהם. אני לא חושב שהשוק היה חי על מו"ד בלבד, והראיה היא שהשוק חי וחזק. ולא על מו"ד. אבל. . .. . . תרשה לי להודות במשהו. מטריף אותי שאנשים מקובעים על מושגי מו"ד זה דבר שכן מחרפן אותי. אתה רוצה לנהל שיחה על מושגים כלליים, וכן, אנשים שתקועים בספר החוקים מתחילים לצטט לך מהספר. אתה עושה משהו קצת חריג, והם מתחילים לנסות לנחש איזה מקצוע יוקרה לקחת. כן. זה משגע אותי. אבל אני לא חושב שהשיטה של מו"ד אשמה כאן.

נו...

1) מרוצללים - שיטה די מגושמת. מו"ד באמת יותר טובה. שחר האדמה - כנ"ל, כל ה"צעדים" סתם מעיקים, ואת הכשרונות/כישורים/מעגלים באמת אפשר לדמות בצורה חלקה יותר עם כללי המהדורה השלישית. רולמאסטר - זה נראה מסובך כשקוראים את זה, אבל רץ קצת יותר חלק. מצד שני, גם אני לא מת על השיטה הזו, שמתעקשת להתקע עם דרגות. את סופר-הירוס לא קראתי. מו"ד באמת יותר פשוטה ונוחה מרוב מה שמוצג כאן (ומסובכת בערך באותה רמה כמו רולמאסטר, מה שלא בהכרח מצדיק את למידת השיטה החדשה). גם אני הייתי באותו מצב לפני כמה שנים - לא הייתי מרוצה ממו"ד, ולא מצאתי אלטרנטיבה מספיק טובה (גם המהדורה השלישית לא שבתה אותי, ונדמה לי שאני בין הראשונים שהיה להם עותק שלה בארץ, בסביבות אוקטובר 2000 - הבאתי את ספר השה"מ והשחקן לאח של חבר מ"אורק'ס נסט", ובספר השחקן עדיין יש "ערכת הישרדות לשה"מ"). ניסיתי לנסח כללים משלי, ובמקרה מצאתי משהו שעשה בדיוק את מה שרציתי. > רק בשנה האחרונה נחשפתי לשמות כמו "עולם האפילה", "ערפדים: ההתחזות" ו"הנשגבים" וזה בדיוק מדגים את החנק - השמות הללו קיימים בשוק כבר די הרבה זמן, מעניין למה לא שמעת עליהם עד השנה האחרונה. > זה משגע אותי. אבל אני לא חושב שהשיטה של מו"ד אשמה כאן. אנשים מקובעים על מושגי מו"ד, ומו"ד לא אשמה? מו"ד עובדת בצורה קשיחה על בסיס שבלונות של דרגות-מקצועות. זו תמונת העולם שלה, זה ה"מעגל ההרמנאוטי" שהיא יוצרת. אנשים לא היו מתקבעים על מונחי מו"ד אם מו"ד לא הייתה מקבעת אותם.

DDN

New member
ובנוגע להיאבקות

אני דווקא צופה בזה בגלל שזה שואו מבויים. מה שאני אוהב זה את ההצגה, השלמות בקרב טוב, שבו שני מתאבקים קוראים אחד את השני בצורה מושלמת ומשלימים מהלכים אחד של השני. זה כמו סוג של ריקוד, טלנובלה לגברים.

אך מה לגבי הליגות?

הרי יש כל מיני ליגות של מתאבקים, ותקן אותי אם אני טועה אבל באחד הדיונים (האם להשתמש בפורום חדש שמישהו פתח) השתמשת באנלוגיות מליגות ההיאבקות (או שגיל עשה את זה?), והצגת חלק מהן כחוכא ואיטלולא.

the runaway

New member
זו תגובה אליי, הגיע הזמן שאני אשיב

את הביקורת האנטי-מו"ד שלי כתבתי כשתלונה לעניין המיומנות שבמו"ד, לעומת זאת יש במו"ד גם הרבה יתרונות. אני לא שונא מו"ד. אני יודע מה תגיד ("אפשר לא ללכת לפי החוקים", "הספר הוא לא תורה מסיני") אבל זה לא ממש נכון. אני רוצה שיטה שתהיה טובה בלי שיצטרכו לשנות את כל החוקים שלה ולהפוך אותה כמעט לשיטה אחרת.

נסה את סטורמברינגר או קת'ולהו

לקת'ולהו, אגב, יש גם גרסת ימי-ביניים די טובה שיכולה להתאים למשחק היסטורי-ריאלסטי ללא הופעות אורח של ישויות המיתוס. אלו השיטות שכשקראתי אותן תפסתי את הראש וצעקתי "זה מה שאני מנסה להשיג בכל השנים הללו שאני משפצר חוקי בית!". באופן מפתיע, אני לא חושב שהמכניקה שלהן היא *הכי* מדוייקת וריאליסטית - את התואר הזה אני מעניק לHERO דווקא, אלא שאני פשוט פחות נהנה לעבוד עם הירוס-סיסטם ויותר עם סטורמברינגר...

דרגורן

New member
humor me - האם תוכל?

אני מעוניין לבדוק תאוריה שלי. האם לדעתך יש איזשהם יתרונות במו"ד? (ולו הקטנים ביותר!) אני אשמח לשמוע לרגע את הצד השני. מהם החסרונות שאתה מוצא ב-Stormbringer?

למעלה