נו...
1) מרוצללים - שיטה די מגושמת. מו"ד באמת יותר טובה. שחר האדמה - כנ"ל, כל ה"צעדים" סתם מעיקים, ואת הכשרונות/כישורים/מעגלים באמת אפשר לדמות בצורה חלקה יותר עם כללי המהדורה השלישית. רולמאסטר - זה נראה מסובך כשקוראים את זה, אבל רץ קצת יותר חלק. מצד שני, גם אני לא מת על השיטה הזו, שמתעקשת להתקע עם דרגות. את סופר-הירוס לא קראתי. מו"ד באמת יותר פשוטה ונוחה מרוב מה שמוצג כאן (ומסובכת בערך באותה רמה כמו רולמאסטר, מה שלא בהכרח מצדיק את למידת השיטה החדשה). גם אני הייתי באותו מצב לפני כמה שנים - לא הייתי מרוצה ממו"ד, ולא מצאתי אלטרנטיבה מספיק טובה (גם המהדורה השלישית לא שבתה אותי, ונדמה לי שאני בין הראשונים שהיה להם עותק שלה בארץ, בסביבות אוקטובר 2000 - הבאתי את ספר השה"מ והשחקן לאח של חבר מ"אורק'ס נסט", ובספר השחקן עדיין יש "ערכת הישרדות לשה"מ"). ניסיתי לנסח כללים משלי, ובמקרה מצאתי משהו שעשה בדיוק את מה שרציתי. > רק בשנה האחרונה נחשפתי לשמות כמו "עולם האפילה", "ערפדים: ההתחזות" ו"הנשגבים" וזה בדיוק מדגים את החנק - השמות הללו קיימים בשוק כבר די הרבה זמן, מעניין למה לא שמעת עליהם עד השנה האחרונה. > זה משגע אותי. אבל אני לא חושב שהשיטה של מו"ד אשמה כאן. אנשים מקובעים על מושגי מו"ד, ומו"ד לא אשמה? מו"ד עובדת בצורה קשיחה על בסיס שבלונות של דרגות-מקצועות. זו תמונת העולם שלה, זה ה"מעגל ההרמנאוטי" שהיא יוצרת. אנשים לא היו מתקבעים על מונחי מו"ד אם מו"ד לא הייתה מקבעת אותם.