מות שוק ה50 סמ"ק?!

זה לא משנה

פיפסת את הנקודה. הטסט היה על 50 סמ"ק , 50 סמ"ק מורשה לנסוע בעירוני ובבעינרוני 50 קמ"ש בלבד!

enigo

New member
מורשה זה טוב...

אבל בין הפיאג'ו C שאני למדתי עליו לבין קטנועי ה-50 שהזיו זמינים אז היה הרבה פחות קשר מאשר בין קטנוע 50 ממוצע לקטנוע 125 ממוצע. ד"א, אני מבין שא-ת-ה כבר יודע מה בדיוק יהיה מעמד קטנועי ה-125 לפי התקנות החדשות. יפה לך... ועוד שאלה קטנטנה - הקשר בין דיוק 125 לטי-מקס הוא? הקשר בין XT600 ל-R1000 הוא? בדיוק, אין, אבל לימוד על אחד (מבלי לצאת מהעיר!) מכשיר אותך, חוקית, לרכב על השני. מציקה לך רמת לימוד הרכיבה (והנהיגה) בארץ? אני אתך, אבל מה נטפלת דווקא לדוגמא הכי לא טובה?

ixmix

New member
ואם הטסט על אירוקס ואני קונה ג'וקי?

מה יותר מסוכן? מי קובע?

תודה ,טעות שלי, חשבתי ש50

אז יש הבדל, מי שלמד 50 סמ"ק החוק התיר לו מתוקף זה שעבר את המבחן לנסוע מהירות מותרת מרבית של 50 קמ"ש בכביש עירוני ובעינעירוני. ובג'וקי(125, כן..) זה כמובן שונה בצורה מהותית, ולכן אמרתי שזה מסוכן ולא אחראי, אני מקווה שעכשיו הנקודה שרציתי להבהיר ברורה.

enigo

New member
מה הקטע שלך עם "מותר 50"?

תראה לי רוכב אחד שממש "שם" על החוק הזה ואני אראה לך עשרה ששואלים בפורום "כמה סוגר?". אז בחייאת - די עם ההתחסדות, בחייאת.

Mr. Pooh

New member
כמה סוגר?

זה לא קשור למה שהסברתי

"מי שלמד 50 סמ"ק החוק התיר לו מתוקף זה שעבר את המבחן לנסוע מהירות מותרת מרבית של 50 קמ"ש בכביש עירוני ובעינעירוני." למעל 50 זה שונה מהותי, ללא לימוד ומבחן מתאים למעל 50 זה מסוכן ולא אחראי , אני לא הייתי רוצה להחליף את מי שייקח עליו את האחריות לכך. ועוד לא דיברתי אפילו על בני ה16. ושוב לעניין האבסורד השני ,מי שלמד על ER5 ועבר עליו טסט לא יוכל לנסוע עליו. (יצטרכו להיבחן עליו שוב) זהו , פעם אחרונה שניסיתי להסביר.

enigo

New member
עדיין לא הצלחת...

גם היום, בשום דרגת רשיון לא מלמדים לרכב על יותר מ-50 או מחוץ לעיר. אז מה שונה לימוד על 50 מלימוד על 500? ולמה יש פה חוסר אחריות חריג, מעבר להפקרות הכללית בנושא?

wisly

New member
cbr125

תזכיר לי, איזה 50 קרוב אליו בביצועים? חוצמיזה אל תשכח שכל 10 קמש בידי ערסים יכולים להיות קטלניים.

enigo

New member
אנרג'י, ג'ילרה, אפריליה RS

דרבי GPR... עוד דוגמאות? וזה עוד לפני שיפורים שהרבה יותר זולים וזמינים לשתי פעימות לעומת 4. ועדיין, ההפרש בין CBR125 לארוקס, למשל, קטן בהרבה מההבדל בין פיאג'ו C ל-DT, אבל זה משום מה לא הפריע לך או לאף אחד אחר או נראה כחוסר אחריות. באירופה, ד"א, למיטב זכרוני מותר לעלות על הכלים הללו בלי רשיון כלל (או שאני מבלבל עם ה-50 המוגבלים? כבר לא זוכר).

ch561

New member
קצת מתבלבל

50 ללא רשיון בכלל, אפילו לא לרכב. 125 סמ"ק עם רשיון לרכב (ללא מבחן שליטה או כל מבחן אחר). זה באיטליה, לא יודע מה קורה באירופה.

Vaderom

New member
עם קצת שיפורים, כל 50 ספורטיבי..

הCBR 125 הוא לא ממש מפלצת ביצועים (על הנייר, לא רכבתי עליו). ומה הקשר לערסים?

אהוד א1

New member
אתה בטוח בזה?

רשמת ש"אחזקת כלי 50 סמ"ק 2 פעימות זולה מאחזקת כלי בן 4 פעימות".אשמח אם תוכל לנמק את קביעתך.כאשר מדובר בכלי 50 משופר בטח ובטח שהוא כבר נהפך ליקר יותר.

mozhik

New member
איך אני יכול לדעת כמה כ"ס לכלי?

ואם התשובה עומדת להיות: יהיה כתוב לך ברשיון כ"ס במקום סמ"ק אז איך שוטר ידע שיש לי 50 סמ"ק ולא יותר (מבחינת כבישים מותרים לנסיעה)?

enigo

New member
יש אופציה שלישית...

יהיה כתוב גם וגם... פותר לך את הדילמה?

mozhik

New member
ואם בכל זאת

אני רוצה לדעת היום כמה כ"ס לכלי מסוים איך אני עושה זאת?

למעלה