מותשת מהנקה

מותשת מהנקה

הי לכולן, שני בתי בת שישה שבועות יונקת בשילוב עם בקבוק. עד לפני שבוע בערך הקפדתי להניק אותה במהלך היממה, ולתת בקבוק שאוב או סימלק רק בערב לפני השינה- אבא נותן לה. ו/או גם במהלך היום אם יצאתי להתאורר ואימי שומרת עליה. כלומר הנקה ומעט תחליף, לאחרונה אני מרגישה שההנקה נהיית קשה לי יותר ויותר, לדוגמא הלילה היא קמה לינוק בשעה 02:45 ועד 03:45, כולל החלפת צד וחיתול רטוב. ובשעה 04:30 שוב קמה לינוק, בקיצור אני ערה בערך מ 02:45 ועד 05:30, וזה קשה. אני זוכרת בהתחלה שהתחלתי להניק, כל חברותיי הבטיחו לי שההתחלה קשה, אבל אח"כ זה רץ בקלות ואני רק מרגישה קושי רב יותר. גם במהלך היום ההנקה לא קלה לי אני חייבת את הכרית שלי וחייבת לאחוז לשני בשכמות ולי בחזה אחרת היא מתנתקת כל כמה יניקות. לפעמיים אני יוצאת לרחוב ורואה נשים מניקות כאילו הן שותות מים ואני פשוט מתמלאה קנאה למה להן זה כ"כ פשוט.בגלל הקושי שנוצר אני מתפתה לתת לה יותר סימלאק וזה מתסכל אותי,בעיקר משום שכמות החלב שלי קטנה וגם כי כ"כ חשוב לי שהיא תמשיך לינוק. מה לעשות ??????? ושאלה קטנה נוספת, חלב שאוב, שנשמר במקרר וחומם. במידה ושני לא מסיימת, האם ניתן להחזירו למקרר ולחממו שוב, האם ניתן לשמור אותו בטמ' החדר לעוד מספר שעות ואז להציע אותו שוב לשני, או שפשוט לשפוך את מה שנשאר?

mornor

New member
אל יאוש ../images/Emo24.gif

ליאת ושני! כנראה שכרגע יש לביתך קפיצת גדילה ולכן היא ינקה כה הרבה בלילה. חשוב מאוד שתניקי אותה כמה שהיא צריכה בכדי שהגוף שלך יבין שהיא צריכה יותר חלב. חשוב גם לא להתפתות לתת בקבוק משתי סיבות - אחת, היא שכך גופך לא יוכל להבין שהיא צריכה יותר חלב, ושתיים - מכיוון שהיא עדיין קצת קטנה ויש סיכוי שהיא תעדיף את הבקבוק. (בעוד כשבועיים הסיכוי שזה יקרה הוא נמוך יותר לכן כדאי להמתין עם הבקבוק). לא הבנתי למה את חושבת שכמות החלב שלך קטנה. הילדה עולה יפה במשקל? היא רגועה ומרטיבה 5-6 חיתולים ביום? לגבי נוחות ההנקה - אני ממש מבינה אותך. גם אני הרגשתי כך כשאור הייתה קטנה יותר, אבל זה בוודאי ישתפר עם הזמן - היא תגדל ותתפוס את השד טוב יותר וכך את תוכלי לשבת להניק גם ללא הכרית. אל תתפתי לתת בקבוק, את תראי שאת תהני מההנקה מאוד מאוד עוד מעט כשהיא קצת תגדל. אל תתיאשי, אנחנו כאן בשבילך בכדי לעודד אותך. בהצלחה ותעדכני אותנו מור

אמאלניא

New member
תגובה למותשת מהנקה

כל הכבוד לך שאת מיניקה את בתך. את מתארת שני קשיים עיקריים בהנקה. הקושי הראשון הוא ההנקות בלילה. בתך קמה מספר פעמים בלילב כדי לינוק ו בנוסף את נדרשת להחליף חיתול לשנות צד וכו,. אין ספק שלקום שוב ושוב בלילה זה קשה. לפעמים אחרי שהסתיימה כל ההנקה וההתארגנות קשה להרדם שוב. אמהות רבות מוצאות ששמירה על מינימום פעולות בלילה ואי הדלקות אור שומרות על רצף השינה. החיתולים של היום יכולים לספוג פיפי במשך 10 -12 שעות ( המשובחים שבהם). אין הכרח להניק משני הצדדים בכל הנקה. היכן ישנה בתך? המחקרים מראים ששינה משותפת עם תינוק (באותו חדר ) מקילה על האם את ההתעןררויות. מחזורי השינה של האם והתינוק מסתנכרנים וכאשר התינוק מתעורר האם נמצאת בשינה קלה שקל להתעורר ממנה ולחזור לישון אחרי ההנקה. קושי נוסף שאת מתארת הוא ההתארגנות של התנוחה. נראה לך שכולן מיניקות בקלילות ורק את צריכה להקפיד על תנוחה ותמיכה וכו.. ככל שתינוק גדול יותר הוא תופס ביותר קלות. גם לאמא עם הנסיון קל יותר להניק. התאזרי בסלנות בתך תגדל. יתכן שיש משהו בתנוחתך שמקשה עליך - האם ניסית ללכת למפגש ללצה במקום מגוריך? מדריכת ללצה תוכל לסייע בתנוחה. בנוסף במפגש אמהות אחרות מתארות קשיים ופתרונות וניתן ללמוד מכך הרבה. בהצלחה

מאיהשלי

New member
לא להישבר

דבר ראשון אסור בתכלית האיסור להחזיר למקרר חלב שאוב ולחממו שוב.גם את האוכל שלנו אחרי שחיממנו במיקרו אנחנו לא מחזירים למקרר ומחממים שוב. נשארים בבקבוק חיידקים ואז שוב את נותנת לה את זה, כי ברגע שהבקבוק בחוץ, אין מה לעשות יש חיידקים שנדחפים לכל חור, וזה האחות בטיפת חלב אמרה לי. בקיצור אם נשאר חלב הרבה או מעט, כמה שזה חבל, אבל צריך לשפוך. ואני לא שואבת בכלל אבל יודעת. עכשיו לגבי ההנקה עצמה- נכון היא מתישה וגם היום אחרי כמעט ארבעה חודשים לפעמים קשה לי, אבל אז כשאני רואה שאני הולכת לכ מיני מקומות ואני לא צריכה להכים שום בקבוק, תחליף או טרמוס זה פשוט כיף לי. אני פשוט שולפת וזהו. ובהתחלה גם לי זה לא היה פשוט, ואת מתארת את אותם דברים כמו שאני הרגשתי. מתי גם אני יוכל לעשות זאת בקלילות. אבל זה מגיע - יש שמהר ויש לאט. לי זה היה די לאט ועכשיו זה משתלם. ובבקשה לא להתפתות לתת סימילאק חבל את כבר 5 שבועות מחזיקה מעמד תני לעצמך עוד צ'אנס- תראי שבסוף תהיהיה גאה בעצמך. מאיפה את יודעת שכמות החלב שלך קטנה? מה מדדת? התינוקת אמרה לך אין מספיק חלב?! כל זמן שאת מניקה יווצר לך חלב ויהיה לך מספיק חלב. תלחצי על הפטמה שלך ןתראי שיש. בהצלחה ארוך אבל נכון

למעלה