מותר
אסור

פזית49

New member
יין תירוש לילדים מותר ?וקצת להתבכיין....

היום הייתי במסיבה בגן של שני הקטנטנים, כמויות הגלוטן שהיו שם בכיבוד פשוט נורא ואיום,כל פעם אני רואה זאת ולא מצליחה להתרגל לשוני שלהם באוכל, ממש גורם לי לבכות, כמובן שלהם היה את האוכל שלהם שהבאתי מהבית....זה סתם רציתי לפרוק קצת.
התברר לי היום בגן שהגננת נותנת להם כל ששי יין תירוש בקבלת שבת, זה מותר לנו,?
 

snoopytush

New member
האם תירס מכיל גלוטן?

כי חשבתי על מילים נרדפות לחיטה וחשבתי על דגן ותבואה
וגיליתי שתירס משתייך למשפחת הדגניים!
אז זה גרם לי לתהות לגביו
 

proud of 2

New member
לא הייתי לוקחת סיכון...

רשימת הרכיבים המקורית היא בסינית או ביפנית וכמו באבקת מרק עוף, שבד"כ יש בה גלוטן, כך יש סיכוי סביר שזה לא ממש בטוח...
 

d a p h n a

New member
למיטב ידיעתי, כן, יין תירוש מותר

מדובר על מיץ ענבים טהור, בלי שום תוספות.
 
סוכריות של תנת'ה - מותר


מה שמיוצר ע"י טופ גאם - מותר. לעומת זאת מה שמיובא ע"י טופ גאם - אסור. המידע מופיע במדריך המקוון. סוכריות תנת'ה - מיוצרות ע"י טופ גאם. איזה כייף
 

סוניהלה

New member
תירס לא מכיל גלוטן.

קמח תירס לכן מותר ואף מהווה מצרך שכיח עבורינו. יש גם הרבה פסטות נ"ג מקמח תירס שאת יכולה למצוא בחנויות.
 

snoopytush

New member
תודה רבה!

אולי באמת כדאי לפתוח מתישהו שרשור על סוגי קמחים:)
 

net the jet

New member
כנסי למעלה לכלים ומידע- הודעות נבחרות

יש שם הרבה מידע וגם על כל הקמחים.
 

d a p h n a

New member
הדגנים שמכילים גלוטן הם

חיטה, שעורה ושיפון.
שיבולת שועל בדרך כלל בסכנה גבוהה לזיהום משני מגלוטן, אז גם היא נכללת.

שאר הדגנים אינם מכילים גלוטן.
 

סוניהלה

New member
קינואה

גם כן הפכה לבעייתית. אני הפסקתי לצרוך בעקבות מאמרים על כך שזני קינואה מסוימים גורמים תגובה דלקתית לצליאקים.
מאחר שאין אפשרות לבדוק מה מכילה הקינואה שמוכרים בארץ, אני כאמור נמנעת.
 

icloud

New member
איפה נתקלת במאמר הזה?

זה מפתיע, לא שמעתי על זה ואני צורכת המון קינואה.
אני אשמח לקבל לינק אם יש לך אחד כזה.
 

סוניהלה

New member
מצאתי את מה שרשמתי כאן בעבר, מעתיקה את זה.

מאת: סוניהלה
16/08/12 18:52
הגיע אלי מאמר שפורסם בירחון נחשב. המאמר עוסק בבדיקת זני קינואה בסוגיית הפעלת מערכת חיסון אצל חולי צליאק.
מה שהם בדקו זה פרמטרים שונים המעידים על תגובה חיסונית, שלא נצפית אצל אנשים בריאים כתוצאה מחשיפה לקינואה. אני רוצה להביא בפניכם את תקציר המאמר
כפי שתרגמתי אותו. אין צורך להתעכב על פרטים ספציפים- למי שזה לא מעניין אותו. מה שחשוב זה המסקנות בסוף.
אז אנחנו יודעים שקינואה היא מקור מעולה לחלבונים, ויטמינים ומינרלים. המוסכמה הרווחת היא שהיא בטוחה לחולי צליאק. בעבודה זו נבדקו מספר זני קינואה (כולם מקורם באנדים).
התגובה החיסונית בצליאק מאד מורכבת, די שנסכם שהיא כוללת (עקב חשיפה לגליאדין ) הפרשת חומרים שונים לזרם הדם וגם הפעלת לימפוציטים, שכל אלה מביאים בסופו של דבר לנזק לרירית המעי. הם חשפו חולי צליאק לזני קינואה שונים, ובדקו את התוצאות הן בבדיקת דם והן בעיבוד של רקמת התריסריון שהתקבלה בביופסיה. המסקנה היתה שעם רוב זני הקינואה אין בעיה , אך 2 זנים (AYACUCHANA ו PASANKALLA ) כן הביאו לתגובה של מערכת החיסון אצל הצליאקים!
ועכשיו המסקנה:בדומה לשיבולת שועל, לקינואה יש השפעות שונות ומגוונות על מערכת החיסון אצל חולי צליאק. נדרשים עוד מחקרים כדי לבדוק אם קינואה אכן בטוחה אצלם. המאמר מדגיש גם חשיבות בדיקת מוצרים חדשים המובאים כ "נטולי מגלוטן".

דעתי האישית היא שמאחר שאין אנו יודעים איזה זני קינואה מוכרים לנו בארץ, אני לא אצרוך קינואה , בדיוק כמו שאני נמנעת משיבולת שועל.

רפרנס למאמר Am J Clin Nutr 2012,96:337-44
 
למעלה