מותר לקרוא.

ולדעתי דרך אגב,

האמת היא די באמצע. אני חושב אבל שכל הסימנים מצביעים על נדידה לכיוון של אלכס. הטענה שלי נגד התאוריה שלו היתה שלעולם לא תוכל לשלוט במיינסטרים בצורה הזו ואתה גם במקום כלשהו דן מראש את המותג שלך להצלחה בשוליים בלבד ולתהליך הרבה יותר ארוך טווח (שזה דווקא לא רע בכלל) ומפוקפק. אבל זה העולם היום אם נרצה או לא. מצד שני זה לא יהיה נכון לגרוס ששיווק בצורתו העכשווית לא עובד יותר והמאמר שלך היה אחד מתוך רבים שהוכיח את זה כבר בפסקה הראשונה או השנייה. אכן, הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם.

גייסט

New member
מסכים איתך חלקית.

וכן זה הכיוון אליו הולכים מותגים וחברות וארגונים. וכן, מוסריות בסוגיה השונים ואתיקה במישורים שונים הם נושאים מאד קריטיים לכל מותג וכוללות השלכות השונות של תפעולו והתנהגותו במרחב הציבורי והשוק שלו, והצלחתו גם לטווח קצר וארוך (חייבים מן הסתם טווח ארוך...אם רוצים להשיג יתרון בר-קיימא,חיי מותג ארוכים, חוזק מניה, שוווי מותג וכו') קיומה ופעולותיה של פירמה (בסקטורים מסוימים יותר חלק פחות בהתאם לחשיבות המותג ועומק החדירה שלו לייו של אדם) הם חלק מהחיים של אדם כלשהוא וחיי אנשים בכלל, וחלק מהמרקם התרבותי של החברה, מותגים הם כפי הידוע חלק מהחיים של כולם ובסקטורים מסוימם מגיעים לעומקים מדהימים ולחשיבות עצומה במכולול הזהות של אותו אדם ולפיכך לקוחים חלק גדול בחינוך ובאפשרויות. חברות כבר לא פועלות בבידוד חברתי ובתפקיד של מוכרות מוצרים.. וכל מי שמתעסק בתחום הזה צריך להבין את זה ולהבין עד איפה יכולים להגיע הרעיונות שלו ואן הם יכולים לחדור ולהתישב.. משיהו חכם אמר לא מזצן, brands outsource manufacturing, not the other way around , and since brands are social ideas.. make youre you're is good.. brands have to make peace, not not go to war everymorning with consumers who fight them back.. נהיה כבד קצת, אפשר להמשיך בלי סוף, ולזה צריך הרבה יותר מילים.. יום טוב..

גייסט

New member
שניהם

alex wipperfurth: "Where am I leading with this? We as marketers have a responsibility to act with heightened awareness and to enter into a dialogue with our critics and disillusioned consumers. This is not an appeal for marketing regulation of any kind. The last thing I am trying to do is to gag creativity, to start playing it safe. But I do suggest a heightened awareness on the consequences of our actions in marketing." seth godin: "If you get asked to market something, you’re responsible. You’re responsible for the impacts, the costs, the side effects and the damage. You killed that kid. You poisoned that river. You led to that fight. If you can’t put your name on it, I hope you’ll walk away. If only 10% of us did that, imagine the changes. Imagine how proud you’d be of your work. The amazing thing is that over and over again, we're discovering that marketers who actually take responsibility for their marketing are actually more successful. Go figure." כל אחד מסביר את זה מכיוון אחר. שניהם מכירים אחד את השני ושניהם חכמים בתחומם ומבינים דבר או שניים. אין לי העדפה ברורה, ולא רוצה שתהיה לי, אני לוקח מכל אחד מהם את הטוב שיש להם לתת. קראתי את ספריו של גודין, ואת ספרו של וויפרפורת והשתמשתי בחלק מהכתבת המצויונת שלו באתר פעמים רבות. יש עוד כמה שיש להם להגיד דברים חכמים ונכונים על שיווק, מוגים, חברות, ותפקידם בחברה, תרבות, וחיים של אנשים. אפילו.. אני מרצה על זה..כבר הון זמן..ששש..

גייסט

New member
סורי

על פה ושם פספוס באות או שתיים... רגיל לכתוב באנגלית..

אין ספק "שהאמת" נמצאת באמצע.

לכל אסכולה יש את התרונות והחסרונות שלה, אבל רואים בפירוש נדידה של המון מותגים גדולים וחברות לחשיבה של HIjack. בעייני זה מדהים לראות איך אותן חברות ואותם מותגים שהיו פועלים בעבר בשיטה אחת עוברים לאחרת. לעיתים זה קצת פטאתי גם - למי שזה לא הולך לו. כמו שרשמתי קודם, יש המון חורים ובעיות (לטעמי) בגישה של אלכס, ג'ון גרנט ודומיהם. תאמין לי שאני מתווכח על זה עם אלכס כל יום. אבל בגדול אם הייתי חייב לבחור כיוון ומועדף אז פה הייתי נשאר. זו "הבשורה החדשה" (שמבשרת כבר חצי עשור) בתחום השיווק ותיאוריות הצידה - לפה השוק הולך. אני יותר מדי צעיר ולא מספיק חכם ומנוסה בשביל לתת לך את החזון שלי לגבי איך ייראה שיווק בעתיד. ביינתים אני נהנה לצפות מהצד (בתור קריאטיב) ומנסה בכל עבודה שאני עושה ליצור דו שיח עם הציבור, משהו שהם יוכלו להיות מעורבים בו וחלק ממנו. זה הדבר הכי משמעותי שאני לוקח מהתאוריה הזאת. שיווק הוא נושא כבד לאלה שלוקחים ומבינים אותו ברצינות. לא חושב שהיית צריך אותי בשביל לדעת את זה :) ונראה לי גם שבילית איזה ערב או שניים בדיונים שהתארכו טיפה מעבר לכוונה המקורית.......גם אני הייתי שם.....ואהיה.... לדעתי זו האומנות האמיתית בפרסום.

גייסט

New member
הייתי כן בערבים כאלו..

ואני כל הזמן...אבל שומר אותם רק על הכוונה המקורית. חלק מהתפקיד שלי (אסטרטגיה) יש המון גישות.. אני מעריך מאד את ג'ון גרנט בנושאים מסומים, את אלכס באחרים, את גודין, ואת דאגלס הולט, וכו' וכו' יש עוד רבים שאתה אולי לא מכיר. שיווק או יותר נכון אסטרטגיה למותגים (כולל יותר אלמנטים משיווק במובן הנפוץ בארצנו ובהרבה חברות בעולם) נסכים על הסבבה בגיוון ה"חושבים הראויים" למינהם ועל האפשרות לקטוף את הרלוונטי מכל אחד ולפתח כלים עם זה. אני אישית מאמין מאד בנושא האחריות והמוסריות של מותגים, חשיבות בהתנהגות, והאמירה התרבותית, ביחס למקום שהם זוכים לו בחיי אנשים ובתרבות כולה, ובפוליטיקה וכו בהקשר הכי רחב שיש. חיבים לשים לב לזה יותר כשמתכננים מותג - אני מגיע ממקום רחב יותר מתקשורת בלבד - אלא אסטרטגיה לניהול מותגים בכל הרמה הארגונית והרבדים השונים וכמובן החוצה (החלק החיצוני מתבטא בהרבה מישורים גם הוא). רעיון מותג של חברה כלשהיא הוא יותר "מטרה חברתית/תרבותית" מאשר רעיון מגניב לפרסומת או תובנה ספציפית מידי או פשטנית מידי, או רשימה שישה ערכים.. שיהיה בהצלחה.

גייסט

New member
אתה בטוח?

אוקי..אחד החומרים הטובים ביותר על מותגים זה הספר הזה "how brands become icons" אבל סבבה.

בדיוק את זה קראתי.

אחלה של קייסים, תיאור מאוד מפורט. אגם כתוב בצורה הרבה יותר נוחה ונעימה מהמניפסטו של גרנט לדוגמא. אבל כשלתי למצוא את נקודת המבט שלו בתוך כל התיאורים וההסברים.ז"א, הרגשתי כאילו הוא רק אומר ומצביע על הברור והגלוי. הבנאדם כנראה שכח דברים שאני בחיים לא אדע אבל הוא לא כוס התה שלי.

גרנט אהבתי מאוד. למרות

שהוא לא קריא יותר מדי...הבחור לא כותב נוח אבל נקודת המבט שלו הרבה יותר בולטת ודומיננטית. ומעניינת. מאוד אהבתי את המניפסטו ואת אפטר אימאג'. אהבתי את אקר בתור הבסיס (ברנדס אנד ברנדינג). רובין ווטרס היה מגניב גם (האמר, מיני). Of the cough זה מה שקופץ לי כרגע. אלכס עובד על הספר השני עכשיו דרך אגב.

למעלה