מותר לקטר קצת?

Shards

New member
מותר לקטר קצת?

כידוע לחלקכם אני מחלק את זמני בין ישראל לאירופה, בעיקר לונדון הקרירה. עכשיו, פרט למזג האוויר הלונדוני (שהרבה יותר נעים לי אישית מהחמסין הישראלי), ופרט לנימוס הבריטי שהרבה יותר נעים לכולם מאשר גן-החיות הגדול שנקרא תל-אביב... שם יודעים איך להתייחס למוסיקאי, איך לכבד אותו ואיך לשלם לו על עבודתו. מאז חזרתי האחרונה לארץ חיפשתי באופן אקטיבי פרוייקטים לנעוץ בהם שיניים, והיו הרבה שקפצו על המציאה - כל עוד אהיה מוכן לעבוד "עבור חשיפה". "עבור קרדיט". "בשביל החוויה". היו אפילו כמה שהרחיקו לכת בפלצנות עד כדי "בשביל האמנות". אני לא מאשים אף אחד - חוץ מאת המוסיקאים. במיוחד את הממוצעים מינוס, שמוכנים לעבוד בחינם (כי ת'כלס... אין להם כשרון מדהים), ומקלקלים לטובים באמת את הפרנסה. אני קורא לבמאים, מפיקים וכל מי שמחפש מוסיקאי - להעלות את הסטנדרטים ומיד! ולהפנים, שלא ייתכן מצב בו אתם משלמים לתאורן, ולקייטרינג, עבודות שכל קוף עם קצת אימונים יכול לעשות - אבל מתייחסים למוסיקאי, האמן, שיוצר, כמו אל פועל שחור! די!

inbal287

New member
אני חושבת שכבר היה על זה שרשור פעם

נראה לי שהוא אפילו נמצא בטאגליינס. אין לי מה להגיד, אני ממש מסכימה איתך. כ"כ עצוב שעבודה של מוסיקאים לא מספיק נחשבת כדי שהאמן יקבל כסף עבורה. אנשים רואים במוסיקה דבר שולי, שברוב המקרים היא אחד הדברים שהכי משפיעים על תחומי היצירה השונים. אני גם לגמרי מסכימה עם מה שאמרת, ללא ספק זו אשמתם של מוסיקאים שלא מוכנים לדרוש יותר ומתפשרים על עבודה בשכר נמוך או ללא שכר בכלל [שזה בכלל לא מובן לי]. השינוי תלוי רק בנו, חשוב שאנחנו לא נוותר ככה ונבין טוב מאוד עד כמה שווה היצירה שלנו והיכולות שלנו מבחינה מוסיקלית.

למעלה