מותר לעשות קעקוע?

מותר לעשות קעקוע?

כעיקרון אני יודעת שאסור. אבל נגיד אני עושה, ואז אני רוצה להתחתן, שמעתי על כל מיני סיפורים שלא נותנים לעשות חתונה כי אז הבחורה לא יכולה לטבול במקווה או משהו כזה. אפשר לעשות הבהרה לגבי הנושא? מה קורה אם יש קעקוע אין חתונה? לא מוגזם? תודה על התשובה מראש :)

תשובה

קעקוע זה איסור תורה. בקשר לטבילה זה לא חוצץ כי הוא בלוע בתוך העור , זה לא משהו חיצוני... יש חתונה מזל טוב!

אלי ו.

New member
סליחה על ה../images/Emo32.gif אבל

אם מישהו היה מציע לך ללכת לגלריה ולבחור איזו תמונה שאת רוצה לסלון חינם בתנאי אחד, שהתמונה הזו תישאר תלויה בסלון עד יום מותך, האם היית מסכימה לזה? עזבי הלכה וחתונה לרגע, קעקוע הוא מחוייבות לכל החיים ולהבדיל מנישואים אין אפשרות גירושים. האם את בטוחה שגם בגיל 60 תאהבי את הקעקוע שתבחרי והוא עדיין יראה טוב עלייך? שוב, סליחה על ההטפה, בד"כ אני לא נוהג לעשות את זה.

אין חתונה.. חחח, רציתי לדעת באופן תיאורטי

אם יש השלכות לגבי זה על החתונה, כתובה סוג ב' או משהו כזה בגלל שיש קעקוע? או שסתם הפחידו אותי יותר מדיי ככל הנראה :) ולאלי, זה בסדר על ההטפה, ולקחתי את זה בחשבון. ועד כמה שזה נשאר לכל החיים והכול, עדיין צריך לחיות את הרגע, והקעקוע הזה זה משהו שרציתי כבר המון זמן ולא מהיום למחר, איזה כמה שנים טובות אני חושבת על הקעקוע וחיכיתי עד גיל 18 כדי שאראה אם עדיין ארצה את הקעקוע, ועובדה שאני רוצה, וחוץ מזה שבלי קשר, אי אפשר לדעת מה יקרה מחר, אז עדיף לחיות עכשיו ולהנות.

אופירA

New member
מנהל
מי שיודע שאסור

עדיף לו לדעת מדוע אסור ועד כמה אסור, כדי שיהיה מסוגל להחליט בוודאות אם הוא נהנה, אם לאו. "עדיף לחיות עכשיו וליהנות" רלוונטי אך ורק כאשר ההשלכות למחר אינן חריפות כ"כ, והעובדה שאי אפשר לדעת מה יקרה מחר רלוונטית רק לדברים שאינם בשליטתך. אבל כאשר אתה גורם בידיך בוודאות למחר העגום - ברור שאין טעם "ליהנות" כרגע בלי להביא בחשבון מספיק נכון את המחיר והנזק הוודאי. למשל, אמנם עשויה להיות הנאה מאוד גדולה מלקיחת סמים, אך המחיר מחר (למרות שאי אפשר לדעת מה יהיה) כה יקר, עד שעדיף לוותר על ההנאה כרגע, ועדיף לחיות קצת פחות טוב... עשויה להיות הנאה גדולה מבזבוז כסף ללא חשבון, אך התוצאה הברורה מחר היא חובות וחוסר כספי חמור, שהבאת על עצמך בידיך עתה, כך שעדיף האיזון בין היום ומחר, ומאוד לא רצויה המגמה של ליהנות כרגע בכל רמה ובכל מחיר.

למעלה