מותר לי סתם לקטר?

מותר לי סתם לקטר?

שאלתי את הגננת משהו לגבי איזו פעילות בגן וקיבלתי על הדרך דיווח מלא על הילד ואיפה הוא עומד בגן (שזה אגב, מגניב מצידה, וכל הכבוד לה על ההשקעה). אלא שהיא מתלוננת ש"קצת קשה לו לכתוב". ושוב דוחפת לריפוי בעיסוק. וזה מרגיז אותי. לא שיש לי משהו נגד ריפוי בעיסוק אבל זה לא הגיוני שקצת קשה לו לכתוב כשהוא בן חמש וחצי ובגן חובה? הילד מזהה וכותב את כל האותיות, מפרק מילים להברות, קורא מילים קצרות, כותב בעצמו ברכות יום הולדת לחברים מהגן... מתי בדיוק חתמתי על הטפסים של הדלגה לכיתה א'? תעזבי אותו במנוחה, הוא לא צריך לכתוב עכשיו! אני בעיקר מתוסכלת מזה ואני תוהה כמה זמן יחלוף עד שגם הילד יהיה מתוסכל...

פולספגן

New member
באמת שתעזוב אותך במנוחה -

אם "כותב בעצמו ברכות יום הולדת לחברים מהגן", אז הוא מעל ומעבר למה שצריך להיות.

את מתארת תפקוד תקין ואף למעלה מכך

למה היא בדיוק מתכוונת ש"קשה לו לכתוב" ? מה בדיוק קשה לו לכתוב ? לכי עם תחושותייך ואם אין שום דבר שמטריד אותך כרגע אז אין מה להלחץ.

אני מניחה שהוא לא כותב "יפה"...

האותיות לא שוות בגודלן, לוקח לו זמן, מישהו (הגננת טוענת שזאת לא היא) לימד אותו מין שיטה כזאת של לסמן את גבולות האות בנקודות ואז לחבר את הנקודות בקווים וליצור אותיות. לא מבינה מאיפה זה הגיע לו אבל זה גוזל זמן והתעסקות ומסבך את העניינים.
עשינו אבחון פרטי של מרב"ע בסוף שנה שעברה. אמרה שהוא ממוצע לגמרי לגילו מבחינה גרפו מוטורית. אלא שהדרישה בגן היא לא ממוצעת לגילם אלא דרישה של כיתה א' (במפורש, זה לא אני אומרת, זה מוגדר ככה), ואז הוא לא תואם לדרישות...

יש משחק כזה באחד האתרים הפופולרים

אולי משם?

לגבי הדרישות שלהם- זבש"ם
אם את לא מתרגשת מזה ולא מפריע לך אז תבליגי.
בסוף כולם לומדים לקרוא ולכתוב

נוRית

New member
תבקשי מהגננת שתחדד את הנקודה

לפעמים יש בעיה בהחזקת עפרון - יש לזה פתרונות עוד לפני שרצים לריפוי בעיסוק - כל מיני ספוגים ומשולשים למיניהם.

ויש הרבה דברים שאפשר לעשות לחיזוק חגורת כתפיים, למשל (לא אומרת שזו הבעיה, רק נותנת כיוונים) - למשל לכתוב ולצייר על לוח עומד או לוח על הקיר.

בקיצור - תבקשי מהגננת שתגדיר מה ואיפה בדיוק הקושי, ואז אולי תוכלי לעזור ולחזק במידת הצורך בלי ללכת לעזרות חיצוניות.

וכן - הוא רק בן 5.5, תנו לו להיות עוד קצת ילד..... ("תנו" = הגננות, כמובן)

השווית לילדים אחרים בכיתה שלו?

הילדים שלנו בני אותו הגיל והילד שלי עדיין לא כותב את כל האותיות והמספרים בצורה מדויקת, ושמתי לב ששאר ילדי הגן בערך באותה הרמה. הילדים הגדולים שכבר מלאו להם 6 אכן כותבים מעט יותר טוב ומציירים ברמה גבוהה יותר. את יכולה לבקש לראות דוגמאות לכתיבה שלדעתה תואמת גיל?
בכל מקרה, הילדים של היום צריכים לדעת להקליד היום יותר מלכתוב
ואת זה לימדתי אותו לעשות. מדהים כמה שבתי הספר מוכוונים לעבר ולא לעתיד אל זה כבר נושא אחר לגמרי...

הוא פחות טוב מחלק מהילדים בכיתה שלו

ובכל מקרה אני חושבת שהעניין פה הוא יותר התהליך, מידת ההתאמצות, הזמן שזה לוקח וכו' ולא מראה התוצר הסופי. אני באמת מבינה אותה. אני יודעת שהוא בינוני ואולי אפילו בינוני מינוס בכל מה שקשור לגרפו מוטוריקה. מה שמרגיז אותי זה ש"התלונה" היא שהילד לא כותב טוב כשהוא לא אמור לכתוב בכלל. הוא לא בכיתה א', הוא בגן. הוא אמור לצייר, לבנות בקוביות, לשחק בפינת רופא, לדקלם שירים ולרקוד. הוא לא אמור לכתוב מעבר להתנסויות ראשונות. בטח לא באיכות מסוימת. באותה מידה יכולה היתה להתלונן שהוא מתקשה בפעולות כפל וחילוק או שהוא לא עומד בקריטריון האולימפי בריצת 100 מטר משוכות.
כשמציבים במודע דרישה שלא תואמת גיל והתפתחות, מה הפלא שהילד לא עומד בה?
(ושוב, אני פורקת קיטור בעיקר. זה לא שיש הרבה מה לייעץ לי פה. סתם אוף...)

אני שמעתי שגננת בגן חובה נמדדת בילדים

שמוכנים לכיתה א ושבכל שנה המפקחת מקבלת מהמורה
חוות דעת על הילדים שמגיעים מכל גננת
מעצבן מאד וגורם לגננות לחץ ותחושה שבוחנים אותן כל הזמן
וזה משפיע על הילדים והוריהם

אולי, אם כי גם מהבחינה הזאת - הוא לא גבולי

אין שום דרך לא להעלות אותו לכיתה א'. הוא יליד יולי. לגמרי לא גבולי בגיל. הוא היה צריך להיות ממש ממש מתחת לנורמה כדי שבכלל תעלה האפשרות לא להעלות אותו לא'...
מסכימה מאוד לגבי הלחץ, אבלא הוא מין לחץ כללי אצלנו.
בכל מקרה, יש ביום חמישי איזה מפגש מוכנות לכיתה א' להורים. מעניין מה הם יציגו שם בתור הדרישות...

מה??????? מאיפה השמועה הזאת???

אני מורה לכיתה א' ומעולם לא דיווחתי לאף מפקחת לגני הילדים דבר.
יתרה מזאת, מעולם לא נתבקשתי לעשות זאת!!!

אצלנו בשכונה זה עובד ככה

ויתרה מזאת יש גננת ותיקה ונחשבת ומאד ומורה לכיתה א ותיקה ונחשבת
ואני יודעת בוודאות שהמורה מקבלת מהגננת דיווחים על ילדים וכך בונה את
הכיתה שלה

את חושבת שמורה בונה כיתה?

גם אני מורה ותיקה.
אני רכזת שכבת א'-ב'.
יש לי השפעה רבה על הנעשה בשכבה זו בבית הספר. ידי בכל.
אך בדבר אחד אני כלל וכלל לא מעורבת - וזה הרכבת כיתות א'.

גם אנחנו מקבלים מידע מהגננות. לאחרונה יש אישור על כך. זה לא היה כך בעבר, אבל המידע הוא מידע מקצועי נטו אשר מטרתו ליצור כיתות מאוזנות ולדעת איך להערך בכל הקשור לצוות הטיפולי בבית הספר.

תבדקי היטב את מה שאת אומרת, כי אם אין אמת בשמועה הזאת הרי שיש בעייתיות משהו בדברייך.

אם הייתי יודעת בוודאות לא הייתי רושמת שמועה

אני גרה בשכונה גדולה ואנשים פה מדברים
ולפי השמועות וגם אם בודקים היטב ילדים
מסויימים מגננת מסוימת מגיעים לכיתה עם מורה
מסוימת כיתה טובה מבוקשת ושקטה עד מאד

ואני עדיין כותבת שזה משמועות בלבד

פולספגן

New member
בזה אני מסכימה עם בתי הספר -

אסור לשכוח לכתוב והקלדה לא באה ע"ח כתיבה בעפרון או עט.

אגב, אני גם בעד שילמדו לעשות את כל פעולות החשבון על נייר כפי שאנחנו למדנו, לימוד בע"פ של לוח הכפל עד 400 (20*20).

למעלה