מותר להוסיף DRM למשחק?

Yotam Noy

New member
בווינדוז הרישיון הוא לא סטנדרטי

רוב האנשים שקונים ווינדוז, קונים רישיון למחשב בודד (קוראים לזה OEM, Original Equpment MAnufacturer). זה אומר שאסור לך להתקין את מערכת ההפעלה על המחשב הבא שלך. למעשה, הכוונה היא שמי שמוכר לך את המחשב יתקין לך את המערכת. אפשר לקנות רישיון שמאפשר לך להתקין את המערכת על "מחשב אחד כל פעם" (רישיון Retail), כלומר - גם על המחשב הבא שלי, אבל לא על שני מחשבים באותו מן. רישיון כזה עולה הרבה יותר, פי שניים או שלושה ממחיר OEM. לגבי הסעיף המוזר לגבי מספר מעבדים, אני לא יודע מה כוונת המשורר. אולי מדובר בסעיף מיושן, מהתקופה שמחשב עם יותר משני מעבדים היה משהו ששמור לשרתים ומחשבי על בלבד? אולי מיקורסופט רצתה להרוויח מרישיון מיוחד לכאלה? אני סתם משער, כי אין לי מושג...

sandbird4

New member
חרטא - הם לא יכולים לתבוע אותך על זה

כל עוד אתה לא משתמש ב-ISS, שרת EXCHANGE או ב-SMB אז הם לא יכולים לתבוע אותך על כלום אפילו אם תשנה ברגיסטרי את ההגדרות כדי שיהיו לו ביצועים של שרת. זה תחום אפור שהם לא יכולים לתבוע אותך על זה. שיטות מצליח כאלה נפוצות מאוד גם בעסקים וגם ע"י המדינה. מפחידים אותך עם משהו שהוא לא באמת חוקי בתקווה שתאמין להם. למשל רשות השידור שולחת דרישת תשלום לכל מי שרק החליף כתובת במשרד הפנים, לא משנה אם יש או אין לך טלויזיה. זה לא חוקי, אז מה? יש הרבה פראיירים שמפחדים מהמכתבים שלהם ומשלמים רק מנוסח המכתב המאיים.

Ultra Spidey

New member
הם סופרים סוקטים, לא מעבדים לוגיים

והמטרה היא שבעלי שרתים לא יקנו את הרשיון ה"זול" של משתמש הקצה, אלא את הרשיון היקר יותר. ולפני שמתחילים לקטול את מיקרוסופט - גם Red Hat ו-Sun עושות את זה.

מותר להוסיף DRM למשחק?

נשמע שאלה מוזרה נכון? בטח שמותר. אז זהו, שלפני מספר ימים הצלחתי לקבל החלטה (מדהימה) אצל שופטת בית המשפט המחוזי אגמון-גונן בתל אביב, שבין יתר הדברים שקבעה היא ש"שימוש הוגן" הוא "זכות". זכות במובן שמקימה עילת תביעה. ואם כך הדבר הרי סעיף 24(א) לחוק זכויות יוצרים החדש מתיר לאדם להעתיק תוכנת מחשב לצרכי גיבוי ובלבד שישי לו עותק חוקי של התוכנה. במצב כזה כשימנעו ממני לגבות או להשתמש על מחשב אחר שלי, יש לי - המשתמש - עילת תביעה כנגד מפתח התוכנה ומפיצה. קצת על פסק הדין: דיון שפתחתי בבלוג שלי על משמעות פסק הדין. מאמר מרתק של מיכאל בירנהק בנושא. ראיון איתי בנושא בלונדון וקירשנבאום.

Mr Majar

New member
חסר תקדים!!!

זו פסיקה מטורפת, כל הכבוד, ההשלכות של הפסיקה הזו, אם העליון לא יהפוך אותה, מרחיקות לכת. תגיד הפסיקה הזו מיצגת גם את המצב המשפטי בעולם?

תודה

כרגע הפסיקה לא מייצגת את המצב בעולם ואולי אפילו לא בארץ. מצד שני היא גם לא מטורפת. היא פשוטה מבינה לעומק מה זה אינטרנט ומה הן זכויות הציבור. יתכן שברצון שלה להגן על הציבור היא הלכה יותר מדי (אני לא חושב ככה), אבל זו תחילתה של מטוטלת שמגנה על מי שאינו דווקא בעל זכויות היוצרים וחשוב שבעלי הזכויות יפנימו. בעקבות פסק הדין אני אומר לכם - לא ירחק הזמן שיוגשו תביעות נגד בעלי זכויות על גזילת זכות הציבור לשימוש הוגן. העליון לא יפוך אותה לדעתי. אולי יצמצם מעט.

Mr Majar

New member
בהצלחה

קראתי מעט חומר על הנושא היום בבוקר, ואני חושב שהיום שבו הציבור יפנים את מה שאתה אומר כאן, קצת רחוק. אפילו אני מרגיש שהפסק דין צריך להיות הפוך, כי אנשים שילמו כסף עבור הזכויות הללו כדי להנות מהן במלואן. כל העיסוק שלך מרתק מאוד, יש לך בלוג או משהו שאפשר להתעדכן על בסיס קבוע?

somebodddy

New member
כמו שאומרים

אי אפשר לפתור בעיה משפטית באמצעים טכנולוגיים. ככה נוצר מצב שמשתמשים חוקיים צריכים להסתבך עם דיסקים בזמן שלפיראטים יש חיים קלים.

Tiger 2

New member
ידעתי!

כשראיתי את זה היה מוכר לי מאוד השם וגם לפי הנושא הייתי בטוח שזה אתה! האמת שנכנסתי עכשיו לפורום כדי לבדוק בוודאות :)

למעלה