מותר ויסקי או אסור?

מותר ויסקי או אסור?

לא הצלחתי להבין אם מותר או אסור. חשבתי שאסור כי זה מופק מחיטה או משהו דומה אבל קראתי איפשהו שהויסקי מופק בתהליך זיקוק שהגלוטן לא עובר בו. אז מותר או אסור?

d a p h n a

New member
אלכוהול מזוקק:

בעקרון, אין בעיה עם אלכוהול מזוקק וגלוטן, בגלל שתהליך הזיקוק מוציא את הגלוטן מהמוצר אפילו כאשר הוא מגיע ממקור כמו חיטה. לכן לכאורה אין בעיה עם שתייה של אלכוהול מזוקק כמו וודקה וכו', לפחות בתנאי שהוא באיכות טובה (לא הייתי מסתכנת עם אלכוהול של חברות עלומות). אבל הסיפור עם וויסקי לא עד כדי כך פשוט. יש ויסקי שהוא פשוט אלכוהול מזוקק, אבל לפעמים בייצור של הויסקי, אחרי תהליך הזיקוק מוסיפים שוב למשקה חלק מה-mash, ואז יש כמות מסויימת של חיטה או שעורה שכן נמצאת במשקה. אז מה הפתרון? הפתרון הכי פשוט הוא לשתות bourbon כמו ג'ק דניאלז, מהסוג שמיוצר בכלל מתירס ולא מחיטה/שעורה, ואז אין בעיה בכלל. אם בכל זאת רוצים ויסקי של ממש, אין ברירה אלא לבדוק מול היצרן את הסוג הספציפי.

לי היה ניסיון לא טוב עם מאלטים...

מחזקת את דפנה- בורבונים עשויים מתירס ועימם לא חוויתי כל בעיה, אבל ויסקי סקוטי (מאלט) דווקא גרם לי לתופעות הצליאק... ברוב אתרי החברות לא תמצאי מידע, אז או שתשלחי להם מייל אישי ותוודאי או שתשתי רק כאלה שאת יודעת שהם בסדר...

d a p h n a

New member
תלוי בחברה

באופן מצער, חברת בייליז מסרבת להתחייב שהאייריש קרים שלה נטול גלוטן, בעצם מאותה הסיבה של הבעיה עם הויסקי: באייריש קרים יש ויסקי, הויסקי מיוצר מחיטה או שעורה, ובייליז לא מוכנים להתחייב שאין גלוטן במוצר הסופי. יחד עם זאת, יש חברות אחרות שמייצרות אייריש קרים שכן מוכנות להתחייב על נושא הגלוטן במוצר שלהן. אני לא יודעת אילו חברות משווקות בישראל, אבל בארה"ב אני יודעת למשל על carolan's שמתחייבים באתר שלהם שהמוצר נטול.

freudianslip

New member
כתבתי על זה פה פעם - ג'יימסון למשל מותר

אבל כל יצרן והקטע שלו. נדמה לי שמבחינת בירות גם הייניקן בסדר אבל הם לא מוכנים להתחייב על זה ואני לא לגמרי בטוח. לי הייניקן לא עושה תגובות.

ומה לגבי בירה?

האם יש מותגים רגילים שאינם מכילים גלוטן? מישהו אמר לנו שהייניקן/קרלסברג בסדר- האם כך ?

d a p h n a

New member
אז ככה

בעקרון בירה רגילה אסורה . זה לא אלכוהול מזוקק, ולכן הבירה בהחלט מכילה גלוטן. יוצא הדופן הפוטנציאלי היחיד הוא היינקן (לא יודעת שום דבר לגבי קרלסברג). באתר האירופאי שלה היינקן טוענת שהבירה שלה עברה בדיקות מעבדה, ושהיא מכילה גלוטן בכמות שהיא משמעותית פחות מה-20 PPM המותרים. הם מלווים את ההודעה בכסת"ח המקובל שהם לא אחראים לתוצאות ושזה בכל זאת מיוצר ממקור גלוטני, אבל כן מביאים את המידע לגבי אחוז הגלוטן המזערי שיש בבירה שלהם. כך שלכאורה הבירה שלהם אמורה להיות בטוחה לשתייה לצליאקים. במקרה של הצליאקי הפרטי שלי, אנחנו מודים שעוד לא העזנו לנסות. אין לזה שום הסבר רציונאלי, כי אנחנו צורכים מוצרים אחרים שעליהם נאמר שיש פחות מ-20 ppm גלוטן, אבל משהו בעובדה שזה בירה וזה מגיע באופן כל כך ברור ממקור גלוטני גורם לנו לרתיעה מלנסות. מה גם שאנחנו די מרוצים ממבחר הבירות הנטולות שמוכרים באזורנו, אז אין לנו עד כדי כך אינסנטיב. אבל לכאורה על בסיס ההצהרה מהאתר שלהם, זה אמור להיות בסדר.

להיינקן יש כמה סוגי בירות?

אם להיינקן יש כמה סוגי בירות - האמירה של החברה מותרת לגבי כל הסוגים?

Reznik

New member
מאז הודעה כאן בפורום לפני כמה חודשים

לא זוכר מי פרסם, אבל כשהייתי באיטליה לפני כמה חודשים קראנו הודעה כאן בפורום על ההיניקן. דבר ראשון שעשיתי אחרי זה היה לפתוח פחית ולשתות אותה בשלוק אחד. ומאז, אני שותה על בסיס קבוע היניקן ולא נרשמו תופעות לוואי כלל.

freudianslip

New member
כן, אני כתבתי אז את ההודעה הזו

אני גם שותה הייניקן, וגם אני גיליתי שיש שם פחות מעשרים PPM בתוך הבירה, אבל בגלל הכסת"ח שלהם אני אומר לאנשים שזו בחירה שלהם.. לי אישית אין שום בעיות ואני מרגיש שזה מאוד בטוח. קרלסברג בעיקרון מכילה גלוטן, אבל עקרונית, ככל שהבירה בהירה יותר כך יש בה פחות גלוטן, לא שזו המלצה לשתות בירה שהיא לא הייניקן. במקביל, יש בירות שהן נטולות גלוטן לגמרי, ונמכרות בחנויות, אבל מעולם לא טעמתי אותן.

למעלה