מותר ואסור בהנקה

גמלאית

New member
מותר ואסור בהנקה

ילדתי בת שבועיים וביומיים האחרונים היא ממש סובלת מגזים ולא מצליחה להרדם כל הלילה הבכי שלה ממש קורע לב. רציתי לשאול האם יתכן שפשוט אכלתי משהו שגרם לכך: תפוז, חומוס טחינה מלפפון, או האם קיימת סיבה אחרת. חשוב לציין שאני מניקה. הייתי שמחה לקבל את רשימת המזונות המותרים והאסורים וכןשמות של תכשירים להקלה.

אני אגלה לך סוד..

שום דבר לא ממש עוזר לתופעת הגזים של התינוקות. זאת תופעה מעצבנת, כואבת וקורעת לב כמו שכתבת. גם התרופות הטיבעיות לא עוזרות בצורה משמעותית ולא ממש מקילות על התינוקות הרכים. (ניסיתי את כולן!) וגם אם לא תאכלי שום דבר מהרשימה האסורה (כמו שאני נמנעתי) לא יעזור! לפני כמה שנים, היתה תרופה נפלאה שעזרה בצורה נפלאה (לא טיבעית), התרופה הזאת נאסרה לשימוש בגלל שימוש לקוי של הורים ובגלל נתינה שלא בזהירות. היא הוגבלה החל לגיל חצי שנה ומעלה וזה מגוחך כי מגיל-4 3 חודשים במילא התופעה עוברת. אני, בהתייעצות עם רופא כמובן, החלטתי לתת לביתי את התרופה (מגיל 3 שבועות עד שהתופעה נגמרה בגיל 3 חודשים). לא היו לה שום תופעות לוואי והיא היתה שלווה שקטה וחייכנית. זה היה השיקול שלי כי אני לא יכולתי לראות אותה מתעוותת סתם! ובקיצור, יש תרופות, אבל הרופאים מעדיפים שלא לתת אותם משיקולים מסויימים (וחלקם מוצדקים מאד). ולצערי, החברות שממציאות פטנטים "נגד גזים" מרוויחות מכך ולא התינוקות שלנו.

ועוד משהו

כאשר את נותנת לתינוק נוזל כלשהו (שהוא אחד מהתרופות הטיבעיות שמתיימרות להיות "נגד גזים"), והנוזל עובר דרך המעי, ההתכווצות (ה"קוליק") נרגעות מעט וזה מטעה אותך לחשוב שזה מקל. בגלל זה מותר לתת כל 15 דקות ובגלל זה ההתכווצויות חוזרות לא הרבה אחרי. חשוב לציין שיש דרגות שונות של התכווצויות וזה שונה מתינוק לתינוק, ישנם "יחידי סגולה" שלא ממש סובלים וישנם כאלו שממש צורחים ולא מסוגלים להתפתח לאכול ולתפקד (כמו הבת הראשונה שלי). אבל רוב התינוקות בהחלט מסוגלים לעבור את התקופה הקצרה הזאת בין לבין. ולכן ההתייחסות היא אינדיבידואלית, ישנם תינוקות שתכשיר קל עוזר להם וישנם כאלו שזקוקים לתרופה.

1טלטלים

New member
אח אח אח הגזים...

אגלה לך סוד קטן שגם תינוקות אשר ניזונים מפורמולה סובלים באותה מידה מגזים.יהיו כאלו ויגידו לך שהכן יש קשר בין מה שאם אוכלת לבין הגזים.אני נוטה לחשוב שגזים הם תוצר של מע'עיכול שאיננה בשלה ונמצאת בשיא גדילה,הסתגלות למזון ,עיכול,חוסר בשלות של מע' עצבים של תינוק... לגבי תכשירים,שוב,לו הוכח מדעית שהם מקלים או שהם בעצם לא עושים כלום. את מבינה שניתן לפנות לבית מרקחת הקרוב לביתך ולבקש מרוקח המלצה לתכשיר נגד גזים. ובכל זאת,אני שומרת על ראש פתוח ,כאשר אמא מספרת שמזון זה או זה גרם לאי נוחות לה/לתינוקה וברגע שהשמיטה אותו מתפריטה ,הכל הסתדר. (כמו למשל כרוב,ברוקולי,חומוס,שועית,פירות הדר,מוצרי חלב,כרובית...תראי כמה מזונות בריאים ומזינים את אמורה להשמיט רק בגלל שהם נחשדו כ"מעוררי גזים",לא חבל...רק להמחיש ,שכנה שלי ילדה לא מזמן (לפני כ3 שבועות),היא לא מניקה ,ממשיכה לאכול את מה שבאה לה,היא לא מניקה ולתינוק יש גזים. איך תסבירי זאת. אם את רואה שמאכל זה או אחר גורם לאי נוחות מסוימת לך/לתינוקך ניתן להשמיט אותו לזמן מה מתפריטך ולעקוב אחר התפתחויות. עכשיו,תכלס..איך ניתן להקל:ראשית,לנסות להציע שד ,לעתים הנקה לא רק מרגיע אלא גם עוזרת לשחרר כל אוויר אשר נלקד במעי ,ניתן לעסות בעדינות רבה את בטנו של תינוק ,לעשות אמבטיה חמימה,לשים במנשא ולרקוד איתו או לקפוץ על כדור פיזיו(אם יש לך בבית),להחזיק את התינוק ב"תנוחת סבתא"- תינוק ושוכב על בטנו על פנים זרועך ולנדנד אותו(תרגילי הסחת דעת מהכאב או אי נוחות)...לגבי הנקה,הקפידי על תפיסה טובה בזמן הנקה וכמובן ניתן לעלות אותו לגרפס כמה פעמים במהלך ארוחה ולא רק בהעברה מצד לצד(עוזר מאוד ומקל על תופעה). תעדכני מה עזר ומה לא,אולי מצאת משהו חדש... אמא של טל המון מזל טוב ובהצלחה!

למעלה