אח אח אח הגזים...
אגלה לך סוד קטן שגם תינוקות אשר ניזונים מפורמולה סובלים באותה מידה מגזים.יהיו כאלו ויגידו לך שהכן יש קשר בין מה שאם אוכלת לבין הגזים.אני נוטה לחשוב שגזים הם תוצר של מע'עיכול שאיננה בשלה ונמצאת בשיא גדילה,הסתגלות למזון ,עיכול,חוסר בשלות של מע' עצבים של תינוק... לגבי תכשירים,שוב,לו הוכח מדעית שהם מקלים או שהם בעצם לא עושים כלום. את מבינה שניתן לפנות לבית מרקחת הקרוב לביתך ולבקש מרוקח המלצה לתכשיר נגד גזים. ובכל זאת,אני שומרת על ראש פתוח ,כאשר אמא מספרת שמזון זה או זה גרם לאי נוחות לה/לתינוקה וברגע שהשמיטה אותו מתפריטה ,הכל הסתדר. (כמו למשל כרוב,ברוקולי,חומוס,שועית,פירות הדר,מוצרי חלב,כרובית...תראי כמה מזונות בריאים ומזינים את אמורה להשמיט רק בגלל שהם נחשדו כ"מעוררי גזים",לא חבל...רק להמחיש ,שכנה שלי ילדה לא מזמן (לפני כ3 שבועות),היא לא מניקה ,ממשיכה לאכול את מה שבאה לה,היא לא מניקה ולתינוק יש גזים. איך תסבירי זאת. אם את רואה שמאכל זה או אחר גורם לאי נוחות מסוימת לך/לתינוקך ניתן להשמיט אותו לזמן מה מתפריטך ולעקוב אחר התפתחויות. עכשיו,תכלס..איך ניתן להקל:ראשית,לנסות להציע שד ,לעתים הנקה לא רק מרגיע אלא גם עוזרת לשחרר כל אוויר אשר נלקד במעי ,ניתן לעסות בעדינות רבה את בטנו של תינוק ,לעשות אמבטיה חמימה,לשים במנשא ולרקוד איתו או לקפוץ על כדור פיזיו(אם יש לך בבית),להחזיק את התינוק ב"תנוחת סבתא"- תינוק ושוכב על בטנו על פנים זרועך ולנדנד אותו(תרגילי הסחת דעת מהכאב או אי נוחות)...לגבי הנקה,הקפידי על תפיסה טובה בזמן הנקה וכמובן ניתן לעלות אותו לגרפס כמה פעמים במהלך ארוחה ולא רק בהעברה מצד לצד(עוזר מאוד ומקל על תופעה). תעדכני מה עזר ומה לא,אולי מצאת משהו חדש... אמא של טל המון מזל טוב ובהצלחה!