מושיקו אצל חיים צמח

מושיקו אצל חיים צמח

אתמול זכינו לערב אחר. ערב שונה ומסעיר שהאיר לרגע את שגרת ההרקדות המרובות עד אין ספור שיש לנו מסביב. ערב שבה התעוררו חושים רדומים אצל כולם ולמרות שרבים יצאו עם כאבי ברכיים לא מוכרים הם קיבלו זאת באהבה ובהשלמה גמורה שזה בדיוק מה שהיה חסר לנו כבר זמן רב בהרקדות. ערב שכמעט כולו ריקודי מושיקו. וכשמושיקו בסביבה שום ריקוד זוגות שגרתי זה או אחר לא מנצח את השמחה. רקדנו שלובי ידיים כמעט את כל הדבקות האהובות של מושיקו מכל הזמנים. (אם כי אני נשארתי לא "מסופקת" בהעדרן מקוצר זמן של "שטיח פרסי" ו"בוקי דללה"). מספיק קהל של חובבי מושיקו שידעו לרקוד כמו פעם. שנים לא רקדתי את "זכריה" כשמוביל אנרגטי מושך את כל השורה אחריו ופני כולם נוהרים מהתלהבות. חמש דקות הוקדשו לריקוד שאני ראיתי אתמול בפעם הראשונה אך היו לא מעט רוקדים שהכירו אותו וכנראה נלמד באחת ההשתלמויות. הריקוד נקרא "בראשית" והוא נרקד לצלילי מוסיקה ייחודית של מושיקו המלווה את מילות פרק א של ספר "בראשית". מוסיקה אתנית, קצבית, ייחודית מאוד כמיטב כשרונו של מושיקו וכוריאוגרפיה מעניינת. בחרתי לא לנסות להעתיק אלא לצפות ברוקדים ולהאזין. הריקוד מאוד מיוחד. אני לא חושבת שהיה מוצא את מקומו בתוך ההרקדות השגרתיות אך הלוואי ויחדור לקהל מספיק גדול שנוכל לפגוש אותו בערבים ייחודיים. רקדנו ורקדנו ואף אחד לא התגעגע לריקודי זוגות. היינו מלאים ורוויים בחווית הדבקות ומוכנים להמשיך כך עוד שעות מרובות. חיים אמר שבתוכניתו לארגו מרתון מושיקו ואני הראשונה שתיסע בשביל זה כל מרחק שהוא. אני רק מקווה שכשערב כזה יאורגן תגיע אליו גם שכבת הגיל הצעירה של רקדנים נלהבים אותם אני רואה אצל גדי ביטון, השולטים בכל ריקודי מושיקו החדשים יותר ונהנים מהם כמונו. כמובן נרקדו גם ריקודי הזוגות של מושיקו ואין ספק שבזכות הלחנים והכוריאוגרפיה גם כאן זו רמה אחרת. יישר כוח חיים על הערב הנפלא וכמובן כל הברכות למושיקו. אני מחכה בקוצר רוח למרתון ובכלל הייתי מקווה שתקום לה סדנה שבה יילמדו הריקודים האלו ויופצו לקהל יותר גדול ובעיקר קהל יותר צעיר כי אין ספק שא\ריקודי מושיקו מעייפים..

אכן, היה ערב נהדר ../images/Emo140.gif

בראש ובראשונה תודה גדולה למושיקו על ריקודיו המדהימים
תודה רבה גם לחיים צמח ששם גם ריקודים מיוחדים של מושיקו שלא נתקלתי בהם בהרקדות השונות, ולא רק את הריקודים השיגרתיים שלו שנרקדים במהלך כל השנה. אכן זה היה ערב מיוחד. ואם יהיה מרתון של ריקודי מושיקו, רוחי, אל תשכחי לקחת אותי טרמפ

רויטל שלום

גם אני הייתי שם, אך לא זיהיתי אותך. אם באמת היית שם, אז אני ממש מצטערת על ההזדמנות שלי לפגוש אותך פנים מול פנים ולהכירך מקרוב. היגעתי עם חברה, ממעלה אדומים וחיים שם לנו ריקודים מהתקופה שהרקיד במעלה אדומים. כל-כך התגעגעתי לכל הריקודים האלה, וממש נהניתי. גם בריקודי הזוגות. רק חבל שנאלצתי לצאת מוקדם מההרקדה (ב- 12:00) בדיוק כשהתחיל את ריקודי הזוגות האחרונים.

רויטל אני לא היתי אתמול אבל אני

מאוד אוהב את הריקודים של מושיקו הלוי, אבל אני היתי בפעם הקודמת כשמישאל ברזילי היזמין את מושיקו הלוי, ורקדתי לידו את דבקה אוריה .אפילו יותר טוב ממנו. האים רקדו אתמול את דבקה כנען??

אכן הייתה הרקדה מדהימה

רוח ים והוד גלים שלום הגעתי להרקדה של חיים,ביחד עם חברה, לאחר תקופה ארוכה שלא רקדתי אצלו. התיאור שלך מתאים להרגשתי ועל כן אני לא מוסיפה דבר. רק חבל שאנחנו לא מכירות.

רקדנית שובבה

עוררת את סקרנותנו. עכשו רק צריך לחשוב מי הגיעה עם חברה ממעלה אדומים, לא הייתה תקופה ארוכה ויצאה ב 12 מההרקדה והזיהוי יגיע. לא יתכן שאנחנו לא מכירות. כמה מכורי מושיקו הלוי כבר קיימים בתוך רקדני הנוסטלגיה? ועוד שובבה? לא רבות השובבות בתוך האוכלוסיה המצומצמת הזו..בפעם הבאה תגידי שלום.

אנדי54

New member
הערה קטנה

מושיקו לא הלחין את בראשית. רק יצר את הכוריאוגרפיה. נדרשו לו למעלה מ-45 דקות כדי ללמד את ריקוד זה בהשתלמות האחרונה שלו.

איריס0904

New member
רוח-ים, היטבת לתאר את החוויה הזאת

אכן היה לנו ערב מענג ביותר, ריקודיו של מושיקו הינם לנפש ולנשמה,חוויה של ריקודים נפלאים, ובכל זאת חיים צמח לא היספיק להשמיע אפילו חצי מריקודיו, שניקח בחשבון שלמושיקו למעלה ממאתיים ריקודים. אינני מופתעת מכך, איכות הרקדת שעורך חיים צמח הינה ליגה אחרת לגמרי, ממליצה לכולם לנסות ולרקוד אצל חיים צמח, ולהתראות בנוסטלגיה הבאה שיערוך צמח במוצ"ש אחרון של כל חוחדש, בכפר המכביה.

מושיקו בכפר המכביה-תודות

ברצוני להודות לכל הרוקדים הנפלאים שהיו איתנו במוצאי השבת האחרונה ב"ערב של שושנים" עם מושיקו הלוי.מבחינתי זה היה ערב שלא יישכח ואני מקווה שגם מבחינת הרוקדים.אני מודה מעומק לב גם למושיקו על השתתפותו ועזרתו להצלחת הערב.בהזדמנות זו אני פונה לחברי המדריכים:במקום לרוץ וללמד "יצירות" שנופלות עלינו חדשות לבקרים-הסתכלו קצת בחומר של מושיקו ולמדו אותו.למי בכלל יש ספק לגבי ייחודיותם,מקוריותם ויפיים של ריקודיו.למשל הריקוד "בראשית" מההשתלמות האחרונה שהוא לדעתי יצירת מופת יוצאת דופן,למרות אורכו, או ריקודים כמו "עילי" "גמליאל" "חלומות" ועוד רבים ויפים.

ולא רק ללמד,כדאי גם ללטש

למושיקו יש המון ריקודים שאומנם נרקדים בהרקדות רגילות אך רק יחידי סגולה רוקדים אותם כמו שצריך ותמיד כשהם מושמעים מרבית הרוקדים פורשים ורק המומחים נשארים ברחבה. הנה כמה דוגמאות: ההלך,מרחבא,יפו,דבקה דור,ושבו בנים,מישאל,זכרייה,הורה ימית ועוד ועוד כל אלה ריקודים נהדרים שבגלל גילם הותיק לא מלמדים אותם בשום הרקדה. הגיע הזמן שמדריכים ילמדו גם ריקודים אלה בהרקדות רגילות על חשבון מבול הריקודים החדשים ששמציף אותנו ממילא רובם נעלמים אחרי חודש!!!

דבקה אוריה זו בהחלט דוגמא לריקוד

שנרקד בהרקדות בצורה מאוד שונה מהגרסה המקורית שמושיקו חיבר. אולי מה שנרקד קל יותר לביצוע עבור הרוקדים אבל במקרה זה לטעמי לפחות זה בא על חשבון יופיו של הריקוד המקורי וחבל!

זו בהחלט היתה חוויה...

אבל, אחרי הכל, אני די משוחדת. מושיקו תמיד היה היוצר האהוב עליי, משהו מליגה אחרת. ולהרקדות של חיים אני גם די מכורה. כך שהשילוב בהכרח קטלני.

למעלה