מושגים מעולם הווב(web)

elad4004

New member
מושגים מעולם הווב(web)

היי אנשים מה שלומכם?

יש כמה מושגים מעולם הווב שאני אשמח לקבל עליהם פירוט :

א. מזה רידיראקט?
ב. מה ההבדל בין כתובת url לכתובת דומיין?
ג. מזה קריאטייב?
ד. מזה מיני סייט?
ה. מזה באנר?

תודה לעוזרים ושבת שלום

היי אלעד. שולמנו טוב

תודה ששאלת

ריסיירקט זו הפניה. נניח שאני פונה לעמוד א ומיד מועבר לעמוד ב - מי שאחראי על הפטולה הזו זו ההפניה (הרידיירקט)
כתובת URL זו איזושהי כתובת. זה גם כתובת הדומיין. אבל אם מדברים על כתובת הדומיין מדובר בדרך כלל רק על הדומיין נטו. נניח: www.walla.co.il ואילו אם רוצים לשאול מה כתובת הURL של מזג האויר בוללה אז הכתובת היא: http://weather.walla.co.il/?m=1

ג. מזה קריאטייב? איפה ראית את המושג הזה?

מיני סייט זה לא האתר הראשי של העסק. זה יכול להיות עמוד נחיתה של קמפיין שהמטרה שלו לתת אינפורמציה על נניח מבצע מסוים ולתת לגולש אפשרות למלא טופס צור קשר או לבצע רכישה.

באנר זו תמונה מסתובבת (עם כמה תמונות) למעשה פרסומת כשאשר לוחצים עליה מגיעים לאתר או לדף אחד - לאותו הדף שמדבר על אותו הפרסום שראית בבאנר

בהצלחה!

elad4004

New member
איזה מלך!! תודה רבה

רק דבר אחד לגבי הרידיירקט : מה האינטרס שתהיה לאתר מסוים כתובת אחת ולאחר שאני מזין אותה בסרגל הכתובות היא משתנה לכתובת אחרת?

באמת יצאת גדול עם התשובות שלך!! תודה

היי

שתי דוגמאות:
דוגמה ראשונה: היה לך דף מסוים שכבר לא רלוונטי יותר. נניח ויש לך חנות ובחנות היה לך מוצר שכבר לא קיים עוד. אתה מבצע הפנייה (רידיירקט) מעמוד המוצר הזה לעמוד המוצר החדש או הדגם החדש
דוגמה שנייה: קנית דומיין חזק מאותו התחום של האתר שלך ויש לך את האתר שלך שיושב על דומיין אחר. אתה מבצע הפנייה מהדומיין שקנית לדומיין שלך וכך מעביר את הכוח של הדומיין שקנית לדומיין שלך.

בהצלחה :)

susony

New member
מהטובים ברידיירקט?

למה לו לחבר את השומעים דקנית ישירות לאתר? הרי יכןל להיות מצב ששני דומיינים מחוברים לאותו מקום מה הייתרון של רידחירקט

ואגב אתה באמת תותח עם התשובות

היי

החלק הראשון של השאלה לא ברור
לגבי השאלה: "הרי יכןל להיות מצב ששני דומיינים מחוברים לאותו מקום מה הייתרון של רידחירקט"
אם נניח אתה אינסטלטור ויש לך אתר ואתה מגלה שיש אתר של אינסטלטור אחר מאוד מאוד חזק. יום בהיר אחד אותו האינסטלטור לא חידש את הדומיין שלו והדומיין שלו נפל והבן אדם עזב את הארץ והפסיק לעבוד בתחום. אתה יכול לקנות את הדומיין שלו (זה דומיין מאוד חזק) ואז לעשות הפניית 301 (רידיירקט) מהדומיין שקנית לאתר שלך. כך אתה מעביר את כל הכוח של אותו הדומיין לדומיין שלך וכך האתר שלך מתחזק.

susony

New member
את זה הבנתי,

אבל מה שאתה עושה זה פותח דף חדש שכל מה שיש בו זה קישור אוטומטי לאתר שלך.
את הדומיין שלו אתה מקשר לדף החדש, כך שיש טעינה של הדף החדש, ומשם נעשה קישור לאתר שלך עם הדומיין הישן.

במקום זאת אתה יכול לקשר את הדומיין שקנית ישירות לדף שלך, כך שמי שנכנס לאתר יכנס ישירות לאתר שלך בלי מתווך (הדף החדש שבנית לצורך redirect) בדרך.

אני לא הבנתי מה היתרון בתהליך הזה.

היי

בדיוק על זה דיברתי
בכל אופן גם אם אתה מפנה דף ספציפי מהדומיין של מישהו אחר וגם אם אתה מפנה דומיין שלם ברמת האתר - בשני המקרים מדובר בהפנייה 301

למעלה