מושבי בטיחות עם תו תקן לפעוטות - סכנת נפשות

• פותח הנושא amcoo
  • פורסם בתאריך

amcoo

New member
מושבי בטיחות עם תו תקן לפעוטות - סכנת נפשות

חלק ממושבי הבטיחות הנמכרים בארץ מהווים סכנה נוראית לתינוקות שיושבים בהם. גם כאלה עם תו תקן! (1) בארץ יש יבואנים רודפי בצע שתמורת תשלום ימכרו לנו ביודעין מוצר שיכול להביא למות ילדינו. (2) כיצד נותן מכון התקנים תוי תקן למושבי בטיחות לרכב? בין המושבים בעלי תו התקן יש מושבים מסוכנים. (3) מרבית ההורים אינם יודעים מהם התנאים המינימליים לתקינותו של מושב בטיחות. הם קונים מושב עם תו תקן ומושיבים בו את ילדם באמונה שהוא יושב בכסא בטוח. זו הרי שערוריה מכיוון מדובר בסכנת נפשות!!! ולא "סתם" נפשות אלא נפשות ילדינו!!! קראו את הסיפור הבא: בני, תינוק בן מספר חודשים, נוסע ברכב כשהוא יושב בסל-קל. לאחרונה התינוק גדל והסל-קל כבר מעט קטן עבורו. לכן החלטתי להעביר אותו למושב בטיחות קבוע. למי שאינו מעודכן בתחום - תינוק עד גיל שנה צריך לשבת בניגוד לכיוון הנסיעה, כשהמושב מוטה לאחור בזוית של 45 מעלות, ומושב הבטיחות צריך להיות, כמובן, קשור ביציבות למושב הרכב (ולא לאפשר תזוזה של יותר מ- 2 ס"מ). יש לי מושב בטיחות כזה של חברה ישראלית. המושב חדש, באריזה, ויש לו תו תקן ישראלי. כאשר ניסינו להתקין את מושב הבטיחות החדש התברר שאנו לא מצליחים להטות אותו לזוית של 45 מעלות וגם לא לייצב אותו ברכב. מכיוון שחשבתי שמדובר בפגם במושב המסויים שבידי, התקשרתי אל היבואן. שם ענה לי גבר (בעל החברה או מישהו מעובדיו, זה לא משנה לצורך העניין). הנה תרשומת השיחה: אני: "ניסינו להתקין את המושב ונראה לי שיש בו פגם, הוא לא מגיע ל- 45 מעלות" היבואן: "נכון, המושב אינו מגיע ל- 45 מעלות". אני: "ומה לגבי היציבות ברכב?" היבואן: "זה לא משמעותי, לא נורא אם המושב קצת זז". אני: "מה???? אבל יש לכם תו תקן???!!! " היבואן: "מכון התקנים נתן לנו את תו התקן גם ככה" אני: "תגיד, יש לך ילדים?" היבואן: "מה זה קשור?" אני: "פשוט מאד, אם היו לך ילדים האם היית מושיב אותם על המושב הזה?" היבואן: "למה לא?" אני: "אם כך אתה ממש אבא נהדר" היבואן: "מה???" אני: "כן, אם אתה מוכן להושיב את הילדים שלך על כזה מושב, אפילו אם רק בתאוריה, אתה ממש אבא אחראי ונהדר" היבואן: חשב רגע, מלמל משהו ואח"כ הוסיף "טוב, אולי הייתי חושב על זה" ---- סוף החלק המעניין בשיחה ---- נחזור לנקודות שהועלו למעלה: (1) כיצד נתן מכון התקנים תו תקן למושב שכזה? זו הרי שערוריה מזעזעת!!!. (2) כיצד עוצרים יבואנים חסרי אחריות שתמורת תשלום מוכרים לנו מוצר שיכול להביא למות ילדינו? שימו לב לכך שהיבואן בעצמו מודע לכך שהם מוכרים מושב בטיחות מ-ס-ו-כ-ן. את הכסא אני אתרום כמשחק לגן הילדים (הוא לא ראוי לשום דבר אחר) אך אני בטוחה שיש כסאות נוספים דומים לזה. מה עושים????

amcoo

New member
איפא אני יכולה למצא אותו?

האם הוא אמור להיות על המוצר?

להלן תגובת מכון התקנים שהתקבלה אצלי :

** התגובה הובאה כלשונה, ברשות, וכמובן בהסרת פרטים אישיים של השולחים. ----------------------------------------------------------------------------------- 1. בשלב זה עדיין אין תו תקן להתקני ריסון לילדים . 2. התקן הישראלי 1107 בעצם מאמץ את התקנים האירופאי והאמריקאי . 3. התקני הריסון מאושרים ע"י המכון לאחר הוכחה שההתקן עבר בדיקות תקן במעבדה מוכרת בחו"ל . 4. לא הבנתי על איזה התקן ריסון מדובר . 5. לא מוכרת לי התקנה ב45 מעלות או דרישה דומה בתקנים . 6. אנו ממליצים ברכישת התקן ריסון לקבל הדרכה מהמוכר לגבי התקנה ברכב והוראות הפעלה כנדרש בתקן בעברית וערבית לפחות . 7. צריך לבדוק גם שניתן להתקין את ההתקן כנדרש ברכב . Best regards Head , Automotive Section Mechanical & Hydraulic Lab . The Standards Institution of Israel Web : www.sii.org.il

amcoo

New member
בדקתי באתר של ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים

דוגמא מתוך תשובה של אחת מצוות מומחי "בטרם" לשאלה שנשאלה בפורום בטיחות ילדים (מתאריך : 25 בפברואר, 2007): תינוק עד גיל שנה צריך לשבת בסל-קל, נגד כיוון הנסיעה, בזוית של 45 מעלות (נמדד מגב המושב לאנך, אם את מתייחסת למושב הרכב יש להוסיף 90 מעלות כלומר הזוית הנדרשת הינה 135 מעלות). הסיבה הינה שהפעוט אינו יודע להחזיק את הראש ואם הוא יושב בגב זקוף הראש נופל למטה וחוסם את דרכי האויר. כאשר הילד גדול ויודע להחזיק את הראש לבד (בסביבות גיל חצי שנה וכאשר הילד יודע לשבת לבד) ניתן "לותר" קצת בזוית ובמקום 45 מעלות ניתן להסתפק ב-30 מעלות. (ראו http://community.walla.co.il/?w=/305/1275//9/ ) לתשובה זו מצורפת תמונה שממחישה את זוית ההטיה של הכסא. ברצוני לציין שעל המושב שברשותי כתוב שהוא מתאים לתינוקות החל מגיל 0, ללא כל התייחסות למגבלת הזוית של הכסא ובעקבותיה למגבלת הגיל (מעל כחצי שנה) שניתן להסיע במושב. גם לא ממש נראה לי שהוא מגיע לזוית של 30 מעלות. ניסיתי למצא גם התייחסות לדרישות הקשורות ביציבות המושב ברכב אך לא מצאתי. עם זאת דיי ברור שמושב הבטיחות צריך להיות מעוגן ביציבות למושב הרכב, אחרת איזה טעם יש במושב הבטיחות? המושב שלי רחוק מאד מלהיות יציב (וזכרו שהיבואן הודה שזה אכן המצב!). אם להאמין לאנשי בטרם, הרי שאין מנוס מלהניח שה"תקן" הישראלי אינו נותן מענה בטיחותי להסעת תינוקות, וזו בעיה בפני עצמה שלדעתי דורשת טיפול.

קרא שוב את התגובה באתר שהבאת...

בתגובה שם יש חלק שלא הבאת, שמדבר בדיוק על מה לעשות אם ההטיה המקורית של המושב לא מספיקה. וגם אז, אני לא רואה התייחסות לכך שהתקן אמור (כביכול) לדאוג לנקודה זו. (לפחות מהאיזכור של "מה לעשות אם הזוית לא מספיקה") בנוסף, כפי שאני מבין מתגובת מכון התקנים, התקן הישראלי בעצם מאמץ את התקנים האירופאיים והאמריקאיים : כך שאם היתה בתקנים האלה התייחסות לנושא ה "45 מעלות", היא היתה גם בתקן הישראלי. (לפחות כך הבנתי את הדברים). בכל מקרה, זכור שאני לא מומחה בתחום ואין לראות בכתיבתי פה משום ייעוץ מסוג כלשהו

amcoo

New member
אנחנו מתעלמים מכך שלא ניתן לייצב את המושב...

נראה לי שאין ויכוח על כך שמושב בטיחות לא יציב לא מעניק בטיחות.

לא יודע לגבי בטיחות.

אני קורא את תגובת מכון התקנים, ולעניין התקן (ולעניין זה בלבד) הגבתי. לנושא הבטיחות , אני לא מומחה ואין לי מושג בכך.

amcoo

New member
בכל זאת, מה עושים???

אני בטוחה שילדים רבים מאד יושבים בדיוק ברגע זה במושב זהה למושב שברשותי (שכן לא מדובר במושב ביזארי שנקנה אצל רוכל שחלף ברחוב אלא במושב בטיחות שנמכר בחנויות גדולות בארץ) והוריהם כלל לא מודעים לכך שהמושב מסוכן!!!. שים לב לכך שאפילו היבואן הודה בכך שהוא לא היה מושיב את התינוק שלו במושב זה. לא פניתי אליכם כאל מומחים לבטיחות. פניתי מכיוון שאני חושבת שיש צורך קריטי לטפל בנושא, ולא ברור לי אם הטיפול צריך להיות מול היבואנים, מול ה(אין) תקן במכון התקנים או כל דבר אחר. קודם כל ולכל הפחות, יש לעורר את מודעות ההורים לעניין, ובזה אתם מצטיינים
בהמשך, אם תצליחו לשנות ולשפר את פני הדברים, ואפילו במעט, הרי זה משובח. זה נראה לי מאד לא סימפטי אם תינוק ישב במושב כמו זה שברשותי בעת תאונה או אפילו "רק" בעת בלימת חירום. מדובר בסיכון חייהם של תינוקות והמחשבה שאני "ידעתי ולא עשיתי דבר" לא נותנת לי מנוח. לכן, אם אינכם יכולים לפעול במקרה זה אך אתם/אתה יודעים מיהו הגוף שכן יוכל לעשות זאת - אשמח לדעת למי אתם ממליצים לפנות בהמשך. תודה על תשומת הלב, עמית, אמא של התינוק רון (שלא יישב במושב אפילו לנסיעה קצרה אחת!)

מסכימה לחלוטין

תפקיד ההורים לדאוג לילדים לא לחברה אם כבר תאשים את מכון התקנים על אוזלת היד

למעלה