מורשתו של הגזען

YONA111

New member
מורשתו של הגזען

מה זאת המורשת הזאת? נתאר לעצמנו את התסריט הבא: מנהיג הימין הקיצוני באוסטריה יורג היידר נרצח בידי טרוריסטים. בעקבות הרצחו מחליטה שרת החינוך האוסטרית לציין בכל בתי הספר באוסטריה את "מורשתו של היידר" אך מבלי להזכיר את דעותיו ופעולותיו הגזעניות והאנטישמיות. בעקבות מחאות אומרת שרת החינוך: "אינני נכנסת להיבטים פוליטיים אך היידר תרם הרבה לאוסטריה". מה היא "מורשת היידר" מלבד גזענות ואנטישמיות? ומה היא אצלנו "מורשת זאבי" מלבד הטרנספר הגזעני? בעימות הדמים הנורא שזה עתה נכנס לשנתו השלישית נהרגו קרוב לשש מאות ישראלים, רובם אזרחים פשוטים ותמימים שהלכו סתם ברחוב. איך זה שהאנשים האלה נשארים אלמונים, ומבין כל הקרבנות בוחרים ל"הנצחה" ו"הנחלת המורשת" דווקא את הכבשה השחורה שלנו, אדם שהפיץ שנאה ובנה קריירה פוליטית על הסתה לגירוש מליוני אנשים מבתיהם אך ורק בגלל היותם ערבים. למה להנציח דווקא אותו? למה להזכיר רק אותו בשמו בשיעורים מיוחדים בבתי הספר ובטכסים ממלכתיים? רק בגלל שהגזען הזה היה שר בממשלה, ואילו יתר הקרבנות ישרי הדרך היו סתם אנשים פשוטים ולא אח"מים? לידיעת שרת החינוך: את הילדים שלי אני אשאיר בבית ביום ראשון הקרוב. אין לא מוכנה שיחדירו להם את "מורשת זאבי".

שמוצקין

New member
לו היו לי ילדים גם אני

הייתי משאיר אותם בבית.מינויה של לימור לבנת לשרת חינוך הוא מעשה לא חינוכי.

תשובה לשקרים

זה בתמצית הודעתה של הגברת הנכבדת מכאן למעלה. נתחיל אולי דווקא במילה גזענות. גזענות זה כאשר בני גזע אחד טוענים לעליונות על פני גזע אחר. כך למשל היה בזמן תקופת הנאצים בגרמניה הארורה של שנות ה-30 שבני הגזע "הארי" טענו לעליונות על פני הגזע "השמי" וגם על פני גזעים אחרים. אותם ארורים רצו בהשמדת הגזע הארי. בסכוסך הישראלי-ערבי אין עניין של "גזענות". היהודים והערבים הם בני אותו גזע. אין עניין של אפרטהייד (עוד סוג של גזענות) כי אין פה עניין של אפליה גזעית. הסכסוך הישראלי-ערבי הוא עניין של מאבק בעלות על חבל ארץ. ההיסטוריה והדתות מלמדות כי ארץ-ישראל שייכת לעם ישראל. ארץ-ישראל שייכת לעם ישראל על פי תורת ישראל ועל פי האיסלם. אולם הערבים טוענים עדיין לבעלות על ארץ-ישראל. רחבעם זאבי הי"ד הציע פתרון לסכסוך הישראלי-ערבי. וזה פתרון של היפרדות העמים. היפרדות תוך מתן פתרון הולם ומוסרי לבעיית הפליטים הערביים - כפי שניפתרו בעיות הפליטים ברחבי העולם. בדרך של הטרנספר. טרנספר הינו שיקום מחנות הפליטים והענקת עזרה ותמיכה בשיקומם ב מדינות ערב. ארצותיהם. זה שלגנדי הי"ד היתה מורשת עניפה של תרומה למדינה ולארץ בכל התחומים אך בעיקר בתחום הבטחוני - זה ייחשב לזכותו ולדעתי צריך להנחיל לעם בישראל את המורשת שלו לאהבת המולדת, אהבת היהודים - הוא היה יהודי גאה!, החיבה המיוחדת לשפה העברית. איש למופת. גנדי הי"ד נירצח למען המולדת. הקריב את חייו תרתי משמע למען ארץ ישראל ולמען עם ישראל. בעוד שלרבין ז"ל מקדישים יום שלם ל"מורשת" שאינה ידועה לי בדיוק מה היא, הרי שלגנדי הי"ד מקדישים בסה"כ "שעת מחנך". ודווקא אנחנו - ממשיכי דרכו צריכים להלין על כך. אני קורא לכל עם ישראל - להתייחד ביום ראשון הקרוב ל´ בתשרי עם זכרו של האיש הגדול הזה. מלח הארץ. יהודי גאה.

למעלה