מורשתו של הגזען

YONA111

New member
מורשתו של הגזען

מה זאת המורשת הזאת? נתאר לעצמנו את התסריט הבא: מנהיג הימין הקיצוני באוסטריה יורג היידר נרצח בידי טרוריסטים. בעקבות הרצחו מחליטה שרת החינוך האוסטרית לציין בכל בתי הספר באוסטריה את "מורשתו של היידר" אך מבלי להזכיר את דעותיו ופעולותיו הגזעניות והאנטישמיות. בעקבות מחאות אומרת שרת החינוך: "אינני נכנסת להיבטים פוליטיים אך היידר תרם הרבה לאוסטריה". מה היא "מורשת היידר" מלבד גזענות ואנטישמיות? ומה היא אצלנו "מורשת זאבי" מלבד הטרנספר הגזעני? בעימות הדמים הנורא שזה עתה נכנס לשנתו השלישית נהרגו קרוב לשש מאות ישראלים, רובם אזרחים פשוטים ותמימים שהלכו סתם ברחוב. איך זה שהאנשים האלה נשארים אלמונים, ומבין כל הקרבנות בוחרים ל"הנצחה" ו"הנחלת המורשת" דווקא את הכבשה השחורה שלנו, אדם שהפיץ שנאה ובנה קריירה פוליטית על הסתה לגירוש מליוני אנשים מבתיהם אך ורק בגלל היותם ערבים. למה להנציח דווקא אותו? למה להזכיר רק אותו בשמו בשיעורים מיוחדים בבתי הספר ובטכסים ממלכתיים? רק בגלל שהגזען הזה היה שר בממשלה, ואילו יתר הקרבנות ישרי הדרך היו סתם אנשים פשוטים ולא אח"מים? לידיעת שרת החינוך: את הילדים שלי אני אשאיר בבית ביום ראשון הקרוב. אין לא מוכנה שיחדירו להם את "מורשת זאבי".

Ouri_s

New member
טוב , יכול להיות שקצת הגזמתי

בתגובתי...אבל עקרונית אני מסכים... פשוט , בעיני , התיאוריה של גנדי היא תיאוריה גזענית ופאשיסטית.(שוב פעם , בעיני)..ועצם זה שהאדם תרם רבות למדינת ישראל כשר ובעוד אלפי תפקידים , לא אומר שצריך להפוך אותו לקדוש מעונה.. ושאתם אומרים "רבין חילק נשק לפלסטינים" ..אתם הופכים את זה לכאילו הוא בא בכוונת זדון להרוס את א"י...ולבגוד במדינתו.. אני לא חושב שרבין ביילין ושות´ הם היחידים שאשמים בכשלון הסכמי אוסלו...אבל להאשים אותם כאילו הם הרסו את המדינה וכד´..זה ביזיון..

lsg101

New member
צביעות עולה על כל דמיון...

ראשית, ארצה להצהיר שאינני יודע מהי אותה מורשת זאבי שמנסים להנחיל לילדים. אני יכול לשער רק שמדובר באהבת מולדת, אהבת העם, הצטיינות, העמקת הידע במורשת העם, גאווה לאומית. באמת, דברים רעים להחדיר לילדים. דבר שני, הצביעות שבהודעה עולה על כל דמיון. הרי כאשר מדובר ביום הזכרון למורשת רבין - אף אחד לא מזדעק. האם רבין לא פיצל את העם וגרם שנאה בין המחנות כאשר מסר חלקים מארץ ישראל? האם לא חתם על הסכם שמשמעותו היא גירוש אלפי יהודים מבתיהם לתוך מדינה צרה? האם הוא היחיד שנרצח באותה שנה? האם לא נרצחו יהודים בפיגועים בגלל אותו הסכם ארור? אם כן, למה דווקא אותו מזכירים? ואל תתרעמו שמזכירים את העובדה שרצח פוליטי הוא פסול, כי אני מסכים איתכם. אז ביום הזה, אפשר היה לעשות שיעור מיוחד בנושא. אולם, כאחד שיצא ממערכת החינוך בשנה שעברה, אני יודע שהמדובר ביום הזה הוא לא על רצח פוליטי או על שנאת אחים, אלא על דבר אחד - אוסלו. והרבה אנשים ימניים, מה לעשות, לא מסכימים עם הדרך הזו. אז כן, שר בישראל, כמו ראש ממשלה, צריך להנציח בטקסים מיוחדים. אני מסכים שדמם אינם אדום יותר משל אחרים, ולדעתי צריך להיות יום לזכרון נפגעי הפיגועים השונים (ולא כחלק מיום הזכרון). אך עצם הפגיעה בסמלים של המדינה (עם כל ההבדל בין שני הרציחות), מחייבת יום מיוחד. אתה לא רוצה שיחדירו לילדיך ערכים - לא צריך. תשאירם בבית, שיראו פוקימון. באמת יותר חשוב.

לביא1

New member
כל מה שיש לי להגיד לך זה שאת...

טיפשה בצורה מדהימה ולא יודעת על מהאת מדברת את יודעת מה גנדי עשה במשך חייו? את יודעת את תפקידיו בצבא בהקמתהמדינה את שירותו בתפקידי ביטחון שונים כמו יועץ ראש הממשלה לענייני מודיעין וטרור. על מה את מדברת בכלל את בולשביקת שמנסה להעלים דעות שונות משלך. ואל תשלחי את הילדים שלך מעניין מה הם יגידו לילדים האחרים כשהם ישאלו אותם למה לא הייתם אתמול. בנוסף אני מאחל לך שילדיך יגדלו ליהיות פעילים אקטיבים במולדת ויגיעו לחלק קטן ממה שגנדי עשה בחייו.! זה הכל חתיכת מטומטמת

Duce

New member
רבין? רבין? תזכירו לי....

"מורשת רבין"? מהי? האם אלטלנה? האם הפקרת חיילים בתש"ח? האם מסירת נשק לאוייבינו?

זה ההבדל בינינו לבין השמאל המרושע

אני זוכר את כל הדברים שצינת, אך ביום הזיכרון אלמד את ילדי את הדברים הטובים במורשת רבין, והיו הרבה כאלה- הקרבתו למען המדינה בשנותיו בצה"ל, התפטרותו בעקבות פרשת הדולרים באקט של יושר, תמיכתו במלחמת של"ג, מבצע יונתן המדהים, ועוד כהנה וכהנה. ביום זה אשכח את הדברים הרעים, כדי לכבד את זכרו. אבל חלקים בשמאל- עיין ערך גברת יונה- מסרב לנהוג כך כלפי גנדי. מין רשעות המשולבת בצביעות. וזה עוד הבדל בינינו (כלומר: הליכוד הבגיניסטי)- לביניהם.

Roobie

New member
חלאס!

בגיניסט, אתה לא מרגיש מטופש לגמרי לפעמים? "השמאל המרושע"? לא, אין ימנים שאומרים שצריך לחלל את זיכרו של רבין, אין ימנים שמבזים את זכר רבין, אין כאלה שאומרים שהם לא יכבדו את יום הזיכרון שלו. אז מצאת כמה בשמאל, אפשר לחשוב. תהיה רציני. תפסיק להיות צבוע.

שים לב מה רשמתי בהודעה

הליכוד הבגינסטי (זה השם הכי טוב שמצאתי להגדרת המגזר הזה באוכלוסיה). בקרב האנשים הללו, אין מי שעושה כל מה שעשית.

Roobie

New member
"הליכוד הבגיניסטי"?

הוקם מוסד כזה? מי אלה בכלל? זה כמו שאני אגיד לך "בקרב עובדי האגף המערבי במשרדי מרצ בקומה השניה (למרות שהמשרדים מתפרסים רק על קומה אחת, אבל לא משנה) אין אף אחד שעושה _______". הליכוד זה הליכוד, העבודה זאת העבודה, מרצ זה מרצ וכו´.

t i g e r i s

New member
../images/Emo67.gifרע-בין מאד למדינה-1000 נרצחים

ומצנע שהולך לאו"ם כדי לנאום נגד ההתנחלויות

תשאירי אותם תמיד בבית, שלא ירצחו...

ע"י איזה מחבל שרבין ופרס נתנו לו נשק בהסכמי אוסלו. לגופו של עניין: שקריך מזכירים לי בעצמתם את התעמולה האנטישמית של שונאי ישראל. גנדי היה גזען? אז איך היו לו חברים ערבים? מורשת גנדי היא גזענות? אדם זה לחם עשרות שנים למען ביטחון ישראל, הכיר כל פינה בא"י, וטענתך היא שזו מורשתו? את ילדייך אולי תשאירי בבית. אני פשוט מרחם עליהם. אם את היית אמא שלי, הייתי מעדיף להיות יתום, ואפילו קדיש לא הייתי טורח לומר מעל קיברך. בושי והיכלמי.

דובי123

New member
ראוי להוסיף שהיתה לו גם הספריה הגדו

הגדולה ביותר על ארץ ישראל - היה לו לפחות חדר אחד שכולו סםפרים על ישראל כדאי להזכיר גם שגדל והתחנך והיה איש מפא,י עד שהקים את מפלגתו

ברור שהשמאל מרושע ../images/Emo45.gif

והימין המתון גם קצת אהבל מי שבסדר: זה מפלגתו של הצדיק והרבי בנימין אלון

דובי123

New member
אם אתה מיצג אותו אז השתכנעתי

להתרחק ממנו ככל האפשר דוקא ממה שראיתו אותו בטלויזיה הוא אדם שיש לו בהחלט מה לומר מדהים אבל שרוב התומכים מתבטאים בדומה לך וגרוע יותר

Mnementh

New member
ושוב - זה חבל

וזה אפילו טראגי שאלו דעות רווחות על אדם שתרם כ´כ הרבה למדינה, והרבה יותר מזה... זה לא עניין של התרומה דווקא אלא ההשקעה, האכפתיות. יש לו בבית את האוסף הגדול ביותר בארץ של ספרי ארץ-ישראל. איפה נשמע דבר כזה? הוא מקרה מיוחד עוד מימי הפלמ´ח עד לימיו כאלוף בצה´ל, כיועץ לענייני טרור, כשר... רבין אם הוזכר העריך אותו מאוד כל השנים. אנשים שטחיים ולגלגנים ישר אומרים שהוא גזען כי הם לא מסכימים עם רעיון אחר של המצע הפוליטי שלו, מה הקשר בכלל... בין אם מישהו חושב שזה נכון או לא, לבוא ולהגיד שגנדי הוא מין איש רע בגלל זה, זה ביזיון טראגי של מדינה שאיבדה את עצמה לדעת. כל מי שהכיר אותו, כולל יוסי שריד לדוגמא, אמר אין ספור פעמים שמדובר על אדם עם כבוד ואדם נחמד בטירוף, טוב לב.... באמת מלח הארץ. כל הסיפור של הרצח, איך הוא קרה, מה קרה אח´כ עם הרוצחים ועם אלו שתכננו את הרצח, ויותר מכל - התגובות הפושרות בארץ וחוסר האכפתיות של אנשים למקרה זה גורמים לי הרגשה מאוד רעה, ואני מיואש מהמצב הזה. ממש מיואש. איזו מדינה מחורבנת שלא מבינה איזה אסון קולסלי קרה פה. ראיתי בביפ את התוכנית של "שי ודרור", לפעמים יש להם קטעים מצחיקים, אבל לפעמים הם עוברים את הגבול. לפני כמה ימים הם השוו את זאבי זצ´ל ליגאל עמיר (!) ואז להיטלר (!!!). מאז אני מחרים אותם ואני מקווה שעוד אנשים ייעשו את זה והתוכנית תירד מהאוויר. חוצפה זה ה-UNDERSTATEMENT של המילניום לדבר הזה.

שקרים, סתימת פיות והפצת שינאה

זה בתמצית הודעתה של הגברת הנכבדת מכאן למעלה. נתחיל אולי דווקא במילה גזענות. גזענות זה כאשר בני גזע אחד טוענים לעליונות על פני גזע אחר. כך למשל היה בזמן תקופת הנאצים בגרמניה הארורה של שנות ה-30 שבני הגזע "הארי" טענו לעליונות על פני הגזע "השמי" וגם על פני גזעים אחרים. אותם ארורים רצו בהשמדת הגזע הארי. בסכוסך הישראלי-ערבי אין עניין של "גזענות". היהודים והערבים הם בני אותו גזע. אין עניין של אפרטהייד (עוד סוג של גזענות) כי אין פה עניין של אפליה גזעית. הסכסוך הישראלי-ערבי הוא עניין של מאבק בעלות על חבל ארץ. ההיסטוריה והדתות מלמדות כי ארץ-ישראל שייכת לעם ישראל. ארץ-ישראל שייכת לעם ישראל על פי תורת ישראל ועל פי האיסלם. אולם הערבים טוענים עדיין לבעלות על ארץ-ישראל. רחבעם זאבי הי"ד הציע פתרון לסכסוך הישראלי-ערבי. וזה פתרון של היפרדות העמים. היפרדות תוך מתן פתרון הולם ומוסרי לבעיית הפליטים הערביים - כפי שניפתרו בעיות הפליטים ברחבי העולם. בדרך של הטרנספר. טרנספר הינו שיקום מחנות הפליטים והענקת עזרה ותמיכה בשיקומם ב מדינות ערב. ארצותיהם. זה שלגנדי הי"ד היתה מורשת עניפה של תרומה למדינה ולארץ בכל התחומים אך בעיקר בתחום הבטחוני - זה ייחשב לזכותו ולדעתי צריך להנחיל לעם בישראל את המורשת שלו לאהבת המולדת, אהבת היהודים - הוא היה יהודי גאה!, החיבה המיוחדת לשפה העברית. איש למופת. גנדי הי"ד נירצח למען המולדת. הקריב את חייו תרתי משמע למען ארץ ישראל ולמען עם ישראל. בעוד שלרבין ז"ל מקדישים יום שלם ל"מורשת" שאינה ידועה לי בדיוק מה היא, הרי שלגנדי הי"ד מקדישים בסה"כ "שעת מחנך". ודווקא אנחנו - ממשיכי דרכו צריכים להלין על כך. אני קורא לכל עם ישראל - להתייחד ביום ראשון הקרוב ל´ בתשרי עם זכרו של האיש הגדול הזה. מלח הארץ. יהודי גאה.

למעלה