מורפולוגיה אפס

מורפולוגיה אפס

בנות יקרות, אני זקוקה לעזרה ועידוד.
עד עתה היה לנו ברור שהבעיה שלנו היא בביציות, ואף עברנו למסלול תרומת ביצית. בכל הטיפולים שעברנו עד כה היו הפריות יפות ובדיקות הזרע יצאו תקינות (מורפולוגיה נמוכה יחסית אבל סבירה).
לקראת הסבב הקרוב בעלי התבקש לעשות בדיקת הלוספרם ושם קיבלנו תוצאה של מורפולוגיה אפס.
מה זה אומר?? נלחצתי!! יש דרכים לטפל בזה? ואיך זה קורה ככה פתאום, תוך כמה חודשים בודדים?
הושיעו. תודה.

giraffelle

New member
זו בדיקה מדגמית ולכן יתכנו חריגות

וגם כל מעבדה בודקת קצת אחרת, זו בדיקה בעין בסכ"ה.
לוקחים מדגם של מאות בודדות של זרעים ומסתכלים עליהם.
אם אחוז הזרעים התקינים הוא נגיד 1%, אז במדגם של 300 זרעים צפויים לצאת 3 תקינים. הסיכוי לסטיה של אחד לפה או לשם במספרים כאלו הוא גדול, והסיכוי שזה יהיה אפילו אפס הוא גם לא כל כך קטן.
&nbsp
אפשר לחזור על הבדיקה (לא צריך הלוספרם כמובן, בדיקה רגילה) כדי לראות אם זו תוצאה מקרית חריגה / בגלל המעבדה, או שבאמת קרה משהו בזמן האחרון.

בלונד23

New member
אני לא יודעת הרבה על הבדיקה הזו אבל נשמע על פניו

ששאולי עליתם פה על בעיה אמיתית.
הרי זה בדיוק מה שהבדיקה באה לבחון, ולא נבחן עד כה לעומק.
האם יש שברים בראש הזרעונים? כתוב משהו - הסבר כלשהו?
האם נצפו בעיות בביציות - או בעצם למה הופניתם לתרומת ביצית?

תודה על התגובה

בדקנו מורפולוגיה גם בעבר והיא הייתה נמוכה, אבל לא אפס... (סביב 4%).
ויש לנו ילד מהריון טבעי לגמרי.
אני לא יודעת מאיפה צצה עכשיו הבעיה הזאת ומה בדיוק המשמעות שלה, עדין לא קיבלתי תשובה מהרופא.
אנחנו בתרומה בגלל נסיונות כושלים ב IVF, ביציות באיכות ירודה, עוברים באיכות ירודה וגיל מבוגר.

בלונד23

New member
מעניין מה הרופא יגיד, עדכני

מעניין גם לשמוע מי מבצע את הבדיקה הזו והיכן?
האם היו הפריות בלי איקסי בIVF או שתמיד עשיתם איקסי?
&nbsp

עשינו את הבדיקה במדיקל סנטר בהרצליה,

את הבדיקות הקודמות עשינו באסותא השלום.
בהפריה הראשונה ניסינו לעשות חצי הפריה רגילה וחצי איקסי, ובאיקסי היו פי 2 הפריות אז המשכנו רק עם איקסי.. ועדיין צריך לפחות זרע אחד נורמלי בשביל שתהיה הפריה, לא?
יכול להיות שבאיקסי בחרו את הזרעים הלא טובים ובגלל זה לא הצלחנו עד עכשיו? אני כבר לא יודעת מה לחשוב...

למעלה