מורנה או שמה נחש ?

מורנה או שמה נחש ?

בצלילה בסופ"ש שחלף לו מהר מדי ראינו (בן זוגי ואני) ליד היתוש חיה שנראתה לנו (אנחנו לא כל כך מבינים בזוחלים/דגים) כמו נחש היא היתה בצבע לבן נקי עם כתמים עגולים בצבע שחור - ממש מרהיבה במועדון אמרו לנו שזאת מורנה ואין נחשים בים סוף אבל הגוף שלה היה עגול ממש ולא כמו של מורנה שאנחנו רגילים לראות דעתם של המומחים תוערך

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כפי הנראה מה שראיתם היה מורנה

למיטב ידיעתי אין במפרץ אילת נחשים אולם יש מורנות שנראות וזוחלות ממש כמו נחש. מצורפת תמונה של אחת כזו שצולמה באפריל השנה מול חוף הוילג´ בעומק של כ - 4 מטרים, האם ראיתם משהו כזה ? ו ב ב ח י " נ

עקרבנון

New member
לא נחש, ולא חנש, מורנה!

וכקוריוז, לפני זמן לא כ"כ רב עת היינו באילת, אני והשיח´, הוזעקנו עקב צווחות די היסטריות של אב ובנו אשר טענו כי כמעט,אבל ממש כמעט, הותקפובצורה "קטלנית" ע"י אחד כזה, הגענו, הכנסנו ראש למים (היה בעומק 40 ס"מ) ומה ראינו? מורנה כנ"ל קטנטונת אולי 10 - 15 ס"מ אורך, הרגענו את הנ"ל וחזרנו לח"י עמ"נ לבנותה ולנחמה.

worried diver

New member
מורנות, נחשים וחיות אחרות

לפי מיטב הבנתי, לפי תאור הצבעים אכן מדובר במורנה. למרות זאת, הוטעית בקשר לנחשי ים, מכיוון שבביקורי האחרון באילת ראיתי פעמיים נחש(!) ים. גופו עגול כמו של נחש יבשה ולא כמו הגוף המוארך והשטוח של המורנה. פרט לכך, הצבעים היו פסים לבנים ואדומים לרוחב הגוף. הראש היה כמו של נחש רגיל. נצפו בשמורת האלמוגים, ובדרך לסט"יל.

לא נחשים, צלופחים!

וההבדל גדול - צלופח הוא דג ונחש הוא זוחל. עד כמה שידוע לי אין נחשי ים במפרץ אילת, הנחשים הכי קרובים אלינו נמצאים במפרץ עומאן. כבר דיברנו על זה פעם: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=216&msgid=1593612

אולי זה היה צלופח באמת

מצטער שלא הייתי זמין כדי לענות (בעיות במחשב) אבל לפי מה שקראתי אולי זה באמת היה צלופח - הגוף שלו היה עגול ולא פחוס ולא היה לא את הסנפיר הזה שיש למורנות על הגב אבל בכל זאת הצבעים היו מדהימים בניגוד שלהם - וזה היה בעומק גדול של 30 מטר בערך פעם הבאה אני אחפש אותו שוב (בטוח שהוא/היא יבואו לראות אותי לא?)

javierg

New member
בטוח שהוא/היא יבואו לראות אותך!

אחרי שהעלבת את הצלפוח וקראת לו נחש אל תתפלא אם הוא לא יחכה לך בשביל לתת לך ביס...

למעלה