מורים נכונים

zoozoo7

New member
פעם, לפני הרבה שנים,

נכנסתי למדיטציה שהייתי עם אנגליה שיכורה ודי מגעילה. עד היום אני לא יודע למה. לא רק למה המדיטציה אלא גם למה הייתי איתה. לדעתך היא מורה טובה והייתי צריך להשאר איתה כמורה רוחנית?

drall

New member
מורים נכונים

יותר מדי אנרגיה מתבזבזת על השאלה מיהו מורה טוב ומיהו מורה נכון. השאלה הזאת חסרת טעם , כי קשה מאוד לענות עליה ובדרך כלל גם אי אפשר. אני מתאר לעצמי שרוב המורים משתדלים להיות בסדר , אבל עדיין זה לא אומר שהם אפקטיביים. באופן עקרוני , נכון שאפשר ללמוד מכל אחד, השאלה היא האם כל אחד יכול ללמוד. וזו בדיוק הנקודה. התלמיד צריך להיות תלמיד טוב. זו האחריות המוטלת עליו. הוא צריך לשאול את עצמו כל הזמן את השאלות הבאות: א. מה אני יודע? ב.מה אני רוצה לדעת? ג.למה אני רוצה לדעת את זה? ברגע שיש לו את התשובות , הוא מיד יבין האם המורה שלו מתאים או לא מתאים. וגם כאן האבחנה אינדבדואלית. יש תלמידים כל כך טובים שהם כמו מקגיוור , מכינים ממקלות של קרטיב הליקופטר וממריאים איתו. יש תלמידים שקשה להם לצחצח שיניים לבד. תלמיד מעולה , לא צריך מורה , הוא צריך רק לפתוח את העיניים והכל נשפך אליו פנימה. לתלמיד דפוק רק אלוהים יכול לעזור. וכמובן רוב התלמידים נמצאים אי שם באמצע. אז תפסיקטו לבחון את המורים , אין לכם שום יכולת לשפוט אותם כרגע ותתחילו לבחון את עצמכם דרול

על תלמידים ומורים

תלמיד טוב נבחן ע"י היכולת שלו לשאול? מה יעשה תלמיד שאינו יודע לשאול?! הרי לא יתכן שזה הופך אותו לתלמיד לא טוב... . לפעמים ההכרה בחוסר היכולת שלי לשאול מקדמת אותי. גם קצב התקדמות / למידה הוא אישי, מה שבשבילי מעולה ומקגיוורי בשביל אחר יהיה שולי.... וכמובן ההפך... אז אין תלמיד רע או מורה רע, יש שילוב לא מוצלח בן שניהם.

drall

New member
אם תלמיד לא יודע לשאול

אפילו לא את עצמו , מה בדיוק הופך אותו לתלמיד? ובשביל מה הוא צריך מורה? דרול

הידיעה

הידיעה שהוא אינו יודע לשאול הופכת אותו לתלמיד. אין זה אומר שהוא לא רוצה לשאול ומכאן ללמוד, הוא פשוט לא יודע איך / או מה לשאול. לדעת לשאול זה לא דבר טרוויאלי...

drall

New member
נחמד מאוד ! יפה !

אבל עדיין לא התיחסת לעניין הרצון. אם הוא יודע שהוא אינו יודע לשאול אבל הוא גם לא רוצה לשאול וגם לא רוצה לדעת , האם הוא עדיין תלמיד? דרול

דרול

הרי בדיוק על הרצון דיברתי (תקרא שוב את הודעתי הקודמת). לא אמרתי לא רוצה לשאול, אמרתי לא יודע לשאול.

drall

New member
את בהחלט צודקת

מה שתלמיד טוב צריך זה בעיקר רצון. הרצון הנכון ימשוך אליו את המדריכים הנכונים יהללוך דרול

R2

New member
אולי תפרט למה..?

השאלה מלמדת את הנשאל לחוסר ידע שהשואל מחפש

לא הבנתי בדיוק את שאלתך.

אבל אהבתי את מה שדרול כתב, בין היתר בגלל שאני מסכים עם דבריו.

למעלה