מורה פרטי... כדאי?

Montoya

New member
מורה פרטי... כדאי?

שלום לכולם וחג שמח! אז ככה: חבר שלי לוקח מוקה פרטי בקון פו (40 ש"ח לשיעור), 2 שיעורים בשבוע... המורה הוא עולה מרוסיה, בן 35 בערך, בגובה בערך, 1.65-1.70 (לא הוא לא ממזרח הרחוק), יש לו קעקועים על הידיים ויש לי הרגשה שהוא קצת אוהב לשתות... אבל יש לו חגורה שחורה (דאן ראשון) ולימד אותו מורה פרטי מקוריאה (כפי שהוא אומר המורה שלו הה עוד יותר נמוך ממנו). בקיצור מה דעתכם כדאי? והאם יש הבדל ניקר בינו לבין מורה מהמזרח הרחוק? ומה עם הפילוסופיה של אומנויות הלחימה? הרי זה לא סתם מכות... זו צורת חיים. תודה מראש

גם לנזירי שאולין היה קעקוע על הידים

וזה לא הפריע להם להיות אמני לחימה מעולים... בקיצור, לבדוק מה המורה הזה יודע לעשות, איך הוא מלמד, ואם חברך מרוצה ממנו. איך המורה נראה ממש לא חשוב, וכל עוד לשיעורים הוא לא מגיע שיכור למי אכפת שהוא שותה? לגבי הפילוסופיה וכו´, שוב, צריך לבדוק מה המורה יודע ומה הוא מלמד. יתכן שהוא יודע הרבה מאוד, אבל יסביר את מה שהוא יודע במונחים רוסיים ולא סיניים. אז מה? אישית לא הייתי הולך על שיעורים פרטיים - זה אינטנסיבי מדי ולא מספיק מגוון מבחינת בני-זוג לאימון. ואם מישהו היה מבקש ללמוד אצלי בשיעורים פרטיים, הייתי לוקח ממנו הרבה יותר מ-40 ש"ח לשיעור... או שהשיעורים היו מאוד קצרים.

הייתי מפריד בין האדם למורה ...

זה אמנם נחמד כאשר המורה שלך הוא גם אדם שהיית בוחר בו לחבר, אבל זה לא מחוייב המציאות... האם אתה מחפש מורה לאמנות לחימה או מדריך לחיים (השאלה אינה צינית) ? אם התשובה היא "מורה לאמנות לחימה" הרי שדי בכך שיהיה הגון אליך ויעמוד בחוזה שבניכם: חוזה מורה - תלמיד. עליו לכבד אותך, להתאים את אופן הלמידה לתכונותיך ולתת לך תמורה בעד כספך (ולא דיברתי על חובותיך כתלמיד...). צדק דוד שארבעים ש.ח הם סכום זעום אך אולי המורה זקוק לכסף נואשות ומנסה לארגן מה שיותר שעורים פרטיים ? ואפשר שהכסף לא חשוב לו כלל והוא גובה סמלית רק כדי שהשיעור לא יהיה בחינם (חינם: רובנו לא ידעים להעריך)?! אשר לקעקועים:הרי שיש אנשים שונים - עם טעמים שונים ואין הדבר מעיד על יכותם להורות אמנות לחימה. בחלק מאמנויות הלחימה - קעקועים הם מסורת עתיקת יומין: באומנויות הלחימה הפיליפיניות, נהוג היה לקעקע את הלוחמים כמעין "קמע למזל טוב". ישנם קעקועים האמורים להוסיף אומץ לב, אחרים אמורים לגונן מפני פגיעות להב, יש כאלו שתפקידם לעצור מאגייה שחורה, ועוד. (אגלה לך סוד קטן: אני ושותפי גיא היננו בין המורים הבודדים בבית הספר שאליו אנו שייכם, שאין להם קעקועים ...) לשעורי כיתה יש את יתרון הגיוון שבעבודה עם סוגים שונים של אנשים. לשעורים פרטיים יש ההתאמה ללמידה אישית. המלצה: לך לשעורי כיתה ואם אתה והמורה תרצו ותוכלו: תוסיפו לחיזוק, שעורים פרטיים.

ofir_y

New member
דעתי

שלום, לפי הודעתך נראה שאין לך הרבה כבוד למורה וברגע שאין לך כבוד לבן אדם או למורה, לא תוכל ללמוד ממנו כלום. אני אישית יכול להבין אותך, אתה מחפש מורה שתוכל להעריך, ומורה עם בעיית שתיה יכול להיראות לך כבן אדם שלא יכול להתמודד עם הבעיות שלו כמו שצריך (אלא באמצעות אלכוהול). בקשר לקעקועים ולגובה שלו אני לא חושב שזה משמעותי. אפילו עם המורה הוא בעל יכולות מדהימות באומנות הלחימה והוא יכול לקפוץ ולבעוט בגובה 5 מטר באוויר, זה לא אומר שהוא יוכל ללמד אותך את זה כמו שצריך. גם בגלל שאולי אין לך הערכה אליו ולכן תזלזל בחלק מדבריו, וגם אולי הוא לא יודע ללמד טוב. מקווה שעזרתי , אופיר

למעלה