מורה נבוכים

מורה נבוכים

שלום לכם! יש לנו מספר רב של שאלות ותהיות לגבי נושאים שקשורים במיסוי, למזלנו מצאנו בפורום המצויין הזה תשובות לרבות מהשאלות, אבל הנה כמה שאלות אולי פשוטות מדי שלא מצאנו עליהן תשובות: אישתי נרשמה בתחילת השנה כעוסק פטור במע"מ, ולא מזמן נרשמנו גם במס הכנסה. יש לנו מספר שאלות פשוטות, שלצערנו לא קיבלנו עליהן תשובות במס הכנסה (רק נתנו לנו את חוברת דע את זכויותיך). נתחיל מהקל לכבד: 1. קבלה/חשבונית: מה ההבדל? האם כל עסק מחוייב להוציא חשבוניות? 2. מה זאת אומרת "נישום חייב חד צדדית פשוטה"? 3. העסק שלנו מגלגל סכומים נמוכים מאוד יחסית, והרווחים השנתיים לא עולים על 1000 ש"ח. האם אנחנו צריכים לשלם בנוסף לכך מס הכנסה? כרגע אין לנו הכנסה נוספת (אני התפטרתי השנה כדי להשקיע בלימודים), אבל ייתכן מאוד שאני אפתח בקרוב עסק משלי. בתודה מראש!

mstern

New member
תשובות

קודם כל תמצאו רו"ח, זה יקל על החיים שלכם. לשאלות: 1.קבלה בתקבול, חשבונית בנתינת השירות, עוסק פטור מוצאי רק קבלות, יתכן יוציא גם חשבון לפני התשלום. 2.אני אפילו לא יודע היכן להתחיל להסביר את זהה, זה בערך כמו ללמוד הנה"ח סוג 1 מהתחלה, בעצם זה אומר שאתה צריך לנהל הנה"ח חד צדדית, רק הכנסות והוצאות. 3.תלוי בדוח השנתי ומה שקרה אתכם בכל שנת המס.

למעלה