מורה מחפשת מידע

4צורית

New member
מורה מחפשת מידע

השנה נתקלתי בפעם הראשונה בילד עם טוראט. מחפשת מידע בנושא. כיצד לנהוג בו בכתה. מתי לוותר? מתי אסור לוותר. הילדים בכתה מקבלים אותו נפלא, אך הילדיםהאחרים שבשכבה שואלים המון שאלות.
 
ל-4 צורית שלום,

קיימות 2 פונקציות אשר יולו לעזור לך. 1. ראשית קיימת במשרד החינוך מומחית להיבטטים חברתיים וחינוכיםם במשרד החינוך והתרבות.ד"ר מיקי אברמוביץ.הכינוי שלה בפורום זה mickya. 2. האיש השני זב בת שבע גרניט. יו"ר הארגון אשר הכינוי שלה בפורום זה שביק. תוכלי לפנות אליהם במסר אישי פה. בעמותה יש חומר רב על הנושא. כמו כן הוצאה חוברת מיוחדת הנחיות למורה בשיתוף ביה"ח מאיר אשר בכפר סבא. כמובן שהחומר כרוך בתשלום. בטוחני ששני הפונקציות הנ"ל יענו לך מיידית. שיהיה לך חג שמח!!!
 

השגיא

New member
שלום צורית 4

תסמונת טוראט מורכבת ומשתנה מילד לילד. חשוב מאוד שיתוף הפעולה עם ההורים, וחשוב מאוד "לקרוא בין השורות" איפה לוותר ואיפה לא. לדעתי תוכלי לקבל את המידע הדרוש לך באתר של א.ס.ט.י בפרק שאלות נפוצות. לגבי הילדים בשכבה, אולי כדאי לשאול לרצונו של הילד אם הוא רוצה לספר לשאר הילדים בשכבה. אם כן אפשר להזמין את בת שבע גרניט, יו"ר העמותה הישראלית לטוראט לתת הרצאה בביה"ס. אם הוא לא רוצה לספר הרי שהוא יצטרך ללמוד להתמודד לבד עם ההתענינות של הילדים האחרים. אצלינו למשל הכיתה יודעת ושאר ביה"ס לא. וגם אותו מקבלים מקסים. אגב, המחנך של בני לא מוותר לו בכלל, לשמחתי. אבל מרבה לחזק אותו ולשבח אותו, ולפעמים אפילו מתקשר אלינו הביתה לשוחח איתו ואיתי. הקבלה וההכלה היא המפתח להתמודדות טובה עם הטוראט. יישר כוח על הרצון הטוב וההתענינות!!! גלית
 

שביק

New member
צורית נכבדה שלום רב,צרי איתי קשר

בבקשה בטל: 09-7408478 על-מנת שאוכל לעזור לך באופן ממשי. בעמותה יש חומר הסברתי רבאשר ניתן לרכשו. ניתן להזמין הרצאה לצוות ביה"ס על-מנת לידע אום מהי התסמונת הנ"ל ומה זה להיות ילד עם טוראט. כלים מתאימים למורים/ןת. האפשרויות הן שונות בהתאם לצורך ולצרכים של התלמיד. אני לרשותך. שמחה ומעריכה שפנית. יישר כח! שביק.
 
כן ירבו מורים כמוך ../images/Emo24.gif../images/Emo8.gif

מעריכה מאד את נכונותך ללמוד יותר על "תסמונת טוראט" לרשותך תמיד נעמוד. חג שמח
 

mazy

New member
צורית, יישר כח!!../images/Emo26.gif

אני חושבת שהמערכת זקוקה למורים כמוך, ואני מדברת כאחת שנמצאת בשני צידי המתרס, כמורה, וגם כאם לילד הלוקה בטוראט. כל הכבוד על היוזמה. חשוב מאד שתצרי קשר עם יו"ר העמותה שכתבה לך כאן, בת שבע "שביק". מניסיון אני יודעת שיש בעמותה עלון שהוא מדריך למורים המלמדים תלמידים הלוקים בטוראט. המדריך נהדר, ואני באופן אישי צילמתי את החומר והעברתי לצוות החינוכי של בני. אז שיהייה בהצלחה, ואנחנו כאן כדי לענות על שאלות ותהיות , אם תהיינה כאלה. שיהיה לך ולבני ביתך חג שמח!! מזי.
 
למעלה