מורה לשעה

אתי77

New member
מורה לשעה

יש בכיתה של הבן שלי מסורת של "מורה לשעה". החל מאחרי פסח, כל ילד מעביר שיעור, אפשר גם בזוגות. אחרי השיעור, החברים נותנים לו משוב ובכלל מדברים המון על מה זה להיות מורה... כל ילד בוחר אות, ממנה מילה ומשם יוצא לשיעור. הבן שלי בחר את האות כ - כדור רגל. הוא וחבר שלו הכינו שיעור לגמרי לבד, הוציאו את כל הכיתה למגרש כדור רגל שם התנהל השיעור, הכינו חידות, הכינו תשבץ לשיעורי בית, והיה להם מוצלח מאד. האם גם אצלכם יש מנהגים כאלו?

חני ב

New member
לא, ובטח לא משהו דומה בכתה א'

בגדול הרעיון יפה אבל יש לי כמה הערות: הייתי מאפשרת לילד לבחור איזה נושא שהוא רוצה, ולא להיות תלויה באות. אני משערת שאין הורה שלא שותף בשעור של הילד/ה שלו, השאלה אם כל ההורים מוכנים לכך ומסוגלים לעזור. הכי פחות אהבתי את המשוב. לקחת את השעור בכיף אחד גדול ולא לחשוש אח"כ ממשוב ועוד של חברים. משוב = ציון רק במילה אחרת.

אתי77

New member
אז ככה...

העיקרון של לבחור אות, היא בעיני קצת עבודה בעיניים, כי הילדגים בוחרים נושא, ואז את האות שזה מתחיל... אבל זה נותן להם הרגשה של שיעור אמיתי... אולי יש הורים ששותפים, אבל לדוגמא אצלנו, חוץ מלחפש לו עובדות על כדורגל שבהן הוא השתמש לחידות, לא עזרנו בכלל. אני אגיד יותר מזה. אין לי כמעט מושג מה הוא עשה. המחנכת קצת סיפרה לי. הוא מבחינתו, לא ככ שיתף... גם לי עניין המשוב לא ככ ברור. אני מסכימה איתך. אבל כנראה שזה מאד מבוקר כי לא נרשמו תלונות מהורים על כך

חני ב

New member
הרעיון יפה, הילדים משתפים פעולה?

אצלנו בכתה ב' יש את "ילד השבוע" כאשר ביום שישי הילד מכין פעילות לכתה, פעמים רבות ההורים אצלי בכתה מצטרפים לילד. בכתה א' מעולם לא עשיתי דבר כנ"ל אבל הרעיון מצא חן בעיני. אני מקוה שלא מכריחים ילד שלא מעוניין.

אתי77

New member
כמובן שלא,

זה הרי בית ספר בגישה פתוחה. אבל ממה שאני מבינה מהמחנכת, ילדים שהם יותר ביישנים וקשה להם לעמוד מול הכיתה היא עוזרת לחבר לילדים אחרים, ואז זה גם מאפשר להם את המקום, וכך הם לא צריכים לוותר.

וואוו

על פניו נראה לי קצת כבד לילדים בכיתה א' ויפה מאוד על ההתמודדות של הילד
אני חושבת שפעילויות כאלה אינן מגיעות יש מאין, סביר להניח שהכינו אותם ופיתחו בהם את היכולות לעשות פעילות כזו בהצלחה לאורך כל השנה. נשמע בית ספר מעניין אצלכם
(אגב, מה קורה עם השיפוץ ?)

אתי77

New member
הי

השיפוץ יתחיל בקיץ.
ויעשה בשלבים בקיצים ובחופשות... ואכן, מגיל צעיר (הבית ספר מתחיל אצלנו מטרום חובה) יש פעילויות מסוג זה. בשבוע הבא, אמילי (בת 4) תהיה "גננת ליום אחד" תעביר מפגש, תחליט מתי יוצאים וחוזרים לחצר, תבחר דפי צביעה ומה תהיה היצירה של היום, ותעזור לגשר במריבות... (הגננת יושבת עם כל ילד כמה ימים לפני כדי להכין איתו) גם בגן חובה, לעיתים קרובות, הילדים מכינים הצגות, ואז הם מציגים מול הגן בנקום מפגש סוף יום (והם כמובן מוכרים כרטיסים לפני, ומזכירים לכבות טלפונים
) מבחינת נדב, להיות מורה לשעה לא היה כל כך מרגש, כמו העובדנ שהם גרמו למחנכת לשחק כדורגל...

למעלה