מורה לא נגישה

ריטה1

New member
מורה לא נגישה

את המורה של הבת שלי, אי אפשר לתפוס בטלפון בערב, כל ערב זה רק שיחה ממתינה, יש לה שעות מסויימות וזה כנראה לא מספיק. הגדלתי ראש ושלחתי לה מייל, וכתבתי שאני לא מצליחה להשיג אותה ואני רוצה לדעת מה המצב של הילדה שלי. המעצבנת הזו כתבה לי שהיא לא עונה במייל, ושאני אנסה בכל זאת להשיג אותה בטלפון, או שאני אגיע לבה"ס בשעת קבלת הורים, בבוקר.ברור ופשוט להפסיד יום עבודה (אני מגיעה לעבודה בהסעות). ממש קרציה. חוץ מזה שאתמול פנתה אלי הפסיכולוגית שהבת שלי טופלה אצלה בשנה שעברה ואמרה שהמורה פנתה אליה וביקשה פגישה בנוגע לבת שלי, מה שעוד יותר הלחיץ אותי. (יש לה קצת בעיות קבלת סמכות, גבולות ואולי גם מעט בעיית קשב). אני די כועסת על חוסר הגמישות, בנוסף לכל אני גם בחודש תשיעי, אוטוטו לידה, וזה ממש לא מוריד לי מהלחץ, להיפך.

dor and more

New member
אני המומה ממנה

לפחות הייתה פותחת לך פתח על מה רצה להפגש עם הפיסכולוגית כתבי לה במייל את תחושותייך שניסית להשיג אותה בדרכים אחרות ולא הצלחת, שאת עומדת כאן בלחץ בגלל הרצון שלה להפגש עם הפסיכולוגית של ביתך כבר שבועיים אחרי תחילת התחימודים ושמגיעות לך תשובות, תרקדי קצת על הרעיון של חודש 9 ושאת לא יכולה לקפוץ לבית בכל הזדמנות ותנסי לקבוע איתה שעה לפגישה טל' שהיא תתפנה אלייך.

מחשבות

New member
למצב הזה קוראים טא"ח - טמטום אנשי חינוך.

אם הגעת אליה למייל והיא אמרה שלמייל היא לא עונה, אולי היא תענה לשאלה האם כשדלת המקרר נסגרת, האור כבה? היא כבר טרחה לענות לך, מה הבעיה להוסיף כמה מילים?

ריטה1

New member
בידיוק

היא כבר טרחה וענתה, ואני דוקא חשבתי שאני מטרידה אותה פחות ככה, כשאני לא קודחת לה בשכל בטלפון, אלא נותנת לה לענות ברוגע

שי ז.

New member
עם כל הכבוד גם למורה יש חיים

אני מבין את התיסכול בקושי לתפוס אותה אבל אל תשכחי שיש לה עוד כ 35 הורים שמתקשרים והיא לא יכולה להגיע לכולם. בקשר לתשובה במייל היא חייבת לתחום את דרכי וזמני ההתקשרות כי אחרת היא תעבוד 24 שעות ביממה. מדוע את חושבת שהזמן הפרטי שלה פחות חשוב מזמן העבודה שלך שהיא צריכה להתפנות מתי שנוח לה ואת לא צריכה להתפנות מתי שהיא יכולה? הרי אין בעייה אחרי הפגישה לקחת מונית/אוטובוס לעבודה. אצלנו יש מחברת קשר שבה אנחנו יכולים לכתוב הודעות למורה והיא לנו.

ריטה1

New member
אין לי דרך להגיע לעבודה אח"כ

כי אני עובדת במרחק של יותר מחצי שעה מהבית., ובאזור המושבים אין כ"כ אוטובוסים..... זה מובן לי שיש עוד הורים שרוצים לפגוש אותה, אבל לפחות בתחילת שנת הלימודים של כיתה א'!!! היא יכולה קצת להתחשב, אני בטוחה שבהמשך הלחץ ירד. אני לא חושבת שהזמן הפרטי שלה פחות חושב, ולכן אני לא מתקשרת מעבר לשעות שמצויין, אלא מנסה בדרך אחרת, שנראתה לי יותר נגישה. היא כבר טרחה לענות לי, אז לפחות תוסיפי כמה מילים.

אולי תנסי במייל לקבוע איתה שעה שאת יכולה

להתקשר אליה, אפילו בשעות הקבלה בבוקר, ולערוך שיחה טלפונית ולא פנים מול פנים. וכך לפחות את יודעת שביום מסוים בשעה מסוימת את יכולה להתקשר אליה.

שי ז.

New member
לא מסכים איתך

כשאת מדברת על מקרה בודד בהחלט ניתן וצריך להתגמש אבל כשאת חלק ממערכת של 40 הורים עם רמות שונות של נודניקיות אי אפשר להגמיש את הגבול כי ברגע שיש אפילו קצת אפור הגבול נפרץ. אני מבין את הקושי עם העבודה אבל אין מה לעשות חוץ מלקחת יום חופש או לדאוג להסעה חלופית. בקשר לפסיכולוגית, אני מקווה שהיא לא דיברה עם המורה לפני שקיבלה אישור שלכם.

ריטה1

New member
כמובן שהפסיכולוגית התקשרה אלי קודם

ואמרה לי בידיוק מה היא הולכת למסור. לשמחתי היא גם הפסיכולית של בה"ס השנה, ככה שזו הסיבה שהמורה פנתה אליה. לפחות על הפסיכולוגית אני די סומכת

לא כל כך ברור לי איך המורה הגיעה לדבר עם

הפסיכולוגית וביקשה פגישה? גם אם נתתם את הפרטים אני חושבת שהיה יותר נעים לכולם אם המורה היתה פונה אלייך ואומרת לך שהיא רוצה לשוחח עם הפסיכולוגית ובאיזה נושא.

חני ב

New member
אני מבינה את הכעס שלך

אבל לכל מורה יש שעת קבלת הורים ולדעתי את/בעלך צריכים לבוא, במיוחד אם מתארגן לו מפגש עם פסיכולוג. נכון, יש אצלה חוסר גמישות כי המינימום שהיא יכולה לעשות עד כה הוא להחזיר לך טלפון אם היא יודעת שאת מחפשת אותה, ואני לא אבין מורים שלא מתקשרים דרך המייל, כלי מאד מאד נוח.

חבל שזו גישתה של המורה, ניסית אולי

דרך מחברת קשר לכתוב לה? (אם בכלל יש לכם כזה דבר) ולא הבנתי למה המורה פנתה ישירות לפסיכולוגית לקיים פגישה בלי ליידע אותכם .אני חושבת שיש מקום לקיים פגישה כזו בנוכחותכם ולהתחשב בלוח הזמנים שלכם.

גם מעצבנת וגם קרציה...???

דרך מאוד מכובדת לתאר את המורה של הבת שלך. כשאת מדברת כך- איך את מצפה שהבת שלך תתייחס אליה בכבוד? אני, באופן אישי, כמורה, נבוכה מאוד לקרוא את הכינויים להן זוכות המורות. ורק עוד פרט קטן??? את לא מוכנה לוותר על שעות עבודה אבל יש לך דרישות מהמורה שתוותר על זמנה הפנוי בשבילך. כדאי שתראי גם אֶת הצד השני... אולי היא שוחחה בערב עם הורים נוספים מהכיתה ולכן היתה בממתינה??? ואולי, רק אולי, יש לה גם קצת חיים??? המורה לא מחוייבת להקדיש את כל זמנה לבית הספר. תשקיעי שעה מזמנך, על חשבון העבודה שלך, ותבואי לפגוש אותה בשעת קבלת ההורים שלה. אני מאוד מצטערת על טון המילים שלי אבל הורים כמוך ממש מרגיזים אותי.

ריטה1

New member
תשמעי,

אני מין הסתם לא מדברת כך על המורה בנוכחות הבת שלי. ואני מאוד מבינה שלמורה שלי יש חיים. אבל כפי שאמרתי בתחילת השנה יש המון לחץ, והיא יכולה להגיד למשל, או.קי עד החגים אני מגמישה את השעות אח"כ נכנסים לתלם. גם אני לפעמים עובדת שעות נוספות כשיש לחץ. אני מבינה שיש לה חיים. אבל אני לא מבינה למה היא פונה לפסיכולוגית בלי לידע אותנו למה היא לא עונה במחברת קשר למה, אם כבר ענתה למייל, שתוסיף מס' שורות. ואם היא לא רוצה להתכתב במייל, למה מלכתכילה מסרה אותו? ניסיתי לפנות אליה בהפסקה כשבאתי לקחת את הילדה לפני זמן מה, והיא לא הסכימה לדבר איתי. תשמעי, אני בחודש תשיעי עכשיו, אני בשיא האטרף בעבודה להספיק, אין לי דרך לצאת ולבוא מתי שבא לי, קצת גמישות והתחשבות, עוד לא הרגו אף מורה בישראל.

את צודקת- מחובתה לפנות אליכם אם יש בעיה.

ואני מבינה שאם היא פנתה ליועצת, כנראה שישנה בעיה. מדוע היא חיכתה "שתתפסי" אותה בטלפון כדי לדווח לך על בעיות עם הילדה? אני יכולה להבין שישנן שעות להורים שרק רוצים דיווח כללי, אבל במקום שישנה בעיה, היא היתה צריכה לפנות אליכם או לנצל כל במה לתקשר אתך (כולל מייל). מעבר לכך אני מסכימה עם מאיה שהדרך שבה תארת את המורה מיותרת והאמיני לי ריטה שילדים קולטים גם את מה שאנחנו לא אומרים מפורשות, יש להם סנסורים מאוד רגישים. אה והכי חשוב, כל כך שמחה לשמוע שאת בהריון וכבר בחודש תשיעי

ריטה1

New member
איזה כיף שזוכרים אותי

אנחנו באמת הדור הראשון של הפורום בתפוז. אני משדרת לילדה שלי אימון מלא במערכת ובמורה. כשהיא מספרת לי שהמורה כעסנית, אני כמובן מנסה לברר באיזו סיטואציה המורה כעסה, ולהסביר לה שבבה"ס לא מפריעים בשיעורים. את התובנות שלי לגבי המורה, אני משתפת עם בעלי וחברות, לעולם לא עם הילדה.

למעלה