מוקצ'בו

מסרגות

New member
מוקצ'בו

הייתי מאוד רוצה לקבל פרטים על מוקצ'בו. אימי ילידת מוקצ'בו עוד שהייתה נחשבת לצכוסלובקיה. אמי כבר בגיל שלא אוכל לנסוע אתה ואני מתקוונת לעשות זאת לבד. אין לי מושג מה יש או אין בעיר הזו, מה הדרכים העדיפות להגיע לשם, לא הצלחתי למצוא בכלל מלונות במקום דרך האינטרנט כמובן או שלא חפשתי נכון, האם מסוכן להסתובב שם. בקיצור אשמח לכל אינפורמציה אפשרית אני לא דוברת הונגרית, מבינה מעט. הצלחתי להבין מאמא שלי מהו הרחוב הראשי והרחוב של הגמניסיה העברית, הכנסיה הרוסית והגמנסיה לידה תודה

עב

New member
יכולה להמליץ על מישהו שמכיר

חוקר נחמד אתו אני עובדת לפעמים עוזר עכשיו לטלוויזיה ההונגרית להכין סרט על קהילת מונקאטש (כך קוראים למקום בהונגרית). אני אשלח לך במסר את המייל שלו ואם הוא בבית אז הוא יענה לך. הוא נוסע לשם לעתים קרובות ומן הסתם מוצא מקום ללון וכו'. סבא שלי נולד במונקאטש ב - 1895! אגב אם תחפשי לפי מונקטש בעברית או Munkacs בהונגרית אולי תמצאי פרטים על העבר, כולל מפות, הסטוריה ועוד. נסיעה טובה!

מסרגות

New member
ממש תודה

כבר שלחתי מייל, מקווה שיענה לי. אני יודעת שהמקום נקרא מונקאטש וכך גדלנו שאמא באה ממונקאטש. אני עכשו מנסה לגרום לאמא שלי להזכר בפרטים, מעבר לבית שלה והסביבה הקרובה. אמי הייתה שם לפני כ 20 שנה לצערי אז לא נתנו להם לצלם אך היא הביא משם תמונה יחידה שלה מלפני מלחמת העולם זאת אומרת לפני שהגיע לאושוויץ. מצאה את התמונה אצל מי שהייתה חברה שלה לפני המלחמה, אחרי המלחמה אמי חזרה לשם לחפש..........הורי החברה רצו לאמץ את אמי לביתם עד שתסדר בחיים והסיפור מפה ארוך ממש תודה

עב

New member
הרחוב הראשי

סבא של אמי גר ברחוב הראשי בית מספר 9. התמונה באדיבות שנדור (הוא יודע אנגלית. קורא מצבות ומסמכים בעברית לא רע ומתמצא ביידיש יותר ממני - הוא מתמחה בקהילה האורתודוכסית).

עב

New member
החזית יפה אבל מאחוריה... שוד ושבר

מקווה שהתמונה תעלה.

tomsonb

New member
גימנסיה עברית

סבי, מרדכי (Tibor) אלוביץ' (Elovits / Elovic), למד בגימנסיה העברית במונקץ בשנות ה-30. (המשפחה גרה למעשה ב- Ungvar וב- Beregszasz אך סבי למד במונקץ' שנמצאת לא רחוק משם). מצורפת תמונת חזית הגימנסיה. ישנו ספר על החינוך הציוני או על תנועות הנוער הציוני בקרפטים: שפ הספר, אם זכרוני אינו מטעני, "אורות בהרים" ע"י אריה סולה. תומר

tomsonb

New member
נכון מאוד. וזאת לא בורות מצידך

אלא חוסר פירוט מצידי... Ungvar בהונגרית = Uzhhorod, Uzhgorod (ברוסית ?, צ'כית ?)

ענתר

New member
איבדתי שם משפחת פריטש אחת

אז אם מישהו מכם מוצא שנדור פריטש FRITSCH או FRITZ או כל שיבוש, אשמח לשמוע על כך

תותח9

New member
כיום זה באוקראינה

צריך ויזה כדי להיכנס ייתכן שאפשר להגיע דרך הונגריה או סלובקיה מנסיון של אנשים שטיילו באוקראינה - רצוי להסתובב עם מלווה שמכיר את האיזור ואת השפה

למעלה