מוקסו

אורית ד1

New member
מוקסו

זה מבחן המוקסו של ביתי בת ה-9. זה החלק הראשון בלי ריטלין כי הבוחנת אמרה שהיא איננה צריכה את החלק השני של המבחן אחרי הריטלין. האם כך הוא הדבר? אשמח לשמוע חוות דעת כללית. תודה רבה!

eransandel

New member
מבדק MOXO תקין ורטלין

אורית שלום,
שמי ערן סנדל ואני מנהל את תחום ההדרכה בחב' נוירוטק אשר פיתחה את מבדק ה-MOXO ועל כן אשמח לענות לשאלתך בצורה ממוקדת על אף שהתשובה היא מעט מורכבת.
היות ומבדק ה-MOXO משמש ככלי תומך החלטה בעבור אנשי מקצוע העוסקים בתחום האבחון של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) ולא משמש ככלי אבחנתי, לא ניתן לאבחן או לשלול קיומה של ADHD רק על סמך תוצאות של הבדיקה הממוחשבת.
מי שרשאי לאבחן או לשלול ADHD הינו רופא מומחה לקשב וריכוז או פסיכולוג מומחה שעוסק בתחום (על פי חוזר מנכ"ל משרד הבריאות מ-2010) וזאת על סמך מגוון של ממצאים נוספים אותם הם צריכים לקחת בחשבון בתהליך האבחון.
בנוגע לנושא של תגובה למתילפנידאט (החומר הפעיל של רטלין ותרופות נוספות בתחום), בוצעו עד היום לא מעט מחקרים על נבדקים בעלי ADHD ונבדקים ללא ADHD וכיצד הם מגיבים לתרופות מהסוג הזה. התוצאות מוכיחות כי רוב בני האדם מגיבים טוב לתכשיר התרופתי מבחינה קוגניטיבית בכל הקשור לפונקציות ניהוליות, זכרון עבודה ועוד.
אחוז לא גדול מהאוכלוסיה מגיב רע לתרופות מסוג זה או שאינו מגיב בכלל לתכשיר.
&nbsp
עבור הרופא המומחה, לא מעט פעמים חשוב לראות את התגובה לרטלין גם אם תוצאות המבדק הראשון יצאו בטווח הנורמה, כפי שיצאה בתך. החשיבות הזו נובעת מהעובדה שבמידה והנבדק כן מאובחן בסופו של דבר עם ADHD (על אף שב-MOXO קיימת סבירות נמוכה לקיומה של ההפרעה היות ויש גם אחוזי טעות) הרופא המומחה לרוב ממליץ כטיפול קו ראשון על טיפול תרופתי. אחד היתרונות של המבדקים הממוחשבים כמו ה-MOXO, הוא ביכולת שלו להציג את השיפור / ההרעה בעקבות נטילת התרופה במינון מסוים. כך הרופא יכול להימנע מלהתחיל טיפול עם תרופה ומינון שאינם מתאימים לנבדק ולדייק טוב יותר לטיפול אופטימלי.
לסיכום, מבדק MOXO בטווח הנורמה אינו שולל ADHD כמו שמבדק MOXO עם חריגה מהנורמה אינו מצביע באופן ישיר על ADHD. כפי שאמרתי, הוא תומך החלטה בלבד.
המלצתנו לאנשי המקצוע המבצעים את ה-MOXO, היא לעקוב אחר הנחיות הרופא המפנה לבדיקות MOXO. במידה והרופא מבקש ביצוע של צמד מבדקים (בלי ועם תרופה)
מבלי קשר לתוצאות המבדק הראשון, כמובן שחשוב לכבד את בקשתו.
במידה והרופא המפנה אינו מנחה באופן ברור, השיקול הופך להיות מקצועי של המאבחן כאשר אנחנו כחברה כן ממליצים על ביצוע מבדק שני עם תרופה (אפילו עם הראשון יצא תקין) היות והממצא של התגובה לתרופה יכול לעזור לרופא באבחנה מבדלת לזיהוי של גורמים אחרים המובילים לקשיי הקשב וכפי שציינתי קודם, יעזור לו לשפר בסופו של דבר את הטיפול אותו הוא יחליט לתת.
מקווה שהצלחתי להעביר את המסר.
שיהיה לכם המון בהצלחה!
ערן
&nbsp

אורית ד1

New member
מאורית - תודה על תגובתך!

תודה על תגובתך
בבואי לעשות את מבחן מוקסו שאלתי את כל השאלות האפשריות לגבי מבחן זה,
ועכשיו אני שומעת את דבריך בפעם הראשונה
מוזר שלא יידעו אותי שמבחן זה אינו מספיק.
רק כדי להרגיע את המורה תוכל להגיד לי רק בהסתכלות על המבחן האם למרות שהמבחן לא מדד מספיק, האם היא בגדר הנורמה.
חוץ מזה,
חבל מאוד שמי שביצעה את הבדיקה בכלל לא העלתה אפשרות של בדיקה נוספת עם ריטלין אלא שלחה אותנו הביתה כי "הכל בסדר"
מה אני אמורה לעשות עכשיו?
תודה מראש
ושנה טובה

zivadina

New member
מבחן ממוחשב איננו מחליף אבחון רפואי של הפרעת קשב

למשל, ידוע שילדים אינטליגנטיים מאוד מציגים בו תוצאות כמו של הנורמה גם אם אחרי אבחון מוסמך ימצאו שיש להם הפרעת קשב.
האבחון המוסמך צריך להתבצע על ידי רופא נוירולוג או רופא פסיכיאטר או רופא התפתחות הילד שלמדו את נושא הפרעת הקשב.

מוזר שאף אחד לא טרח להסביר לך שרק רופא יכול לאבחן הפרעת קשב,
לא טכנאי ולא מחשב.

ביקשתי מערן סנדל לענות לך שנית.

eransandel

New member
תגובה לאורית

הי אורית,
אני אתחיל ברשותך מהסוף.....יכול להיות שהבוחנת נהגה לא בסדר בכך שלא הסבירה לך שהמבדק הינו כלי תומך החלטה בלבד ולא ניתן לאבחן באמצעותו את הגורם לקשיים באופן מוחלט אלא זה רק רופא מומחה יכול לבצע. עדיין.... יש היום הרבה מאד מידע באינטרנט לגבי תהליך האבחון הרצוי והמומלץ שחשוב לבצע על מנת לאבחן הפרעת קשב וריכוז (ADHD).
&nbsp
לשאלתך, לפי תוצאות ה-MOXO של הבת שלך קיימת סבירות נמוכה לקיומם של קשיי קשב היות והיא הצליחה לעבור את המבדק בהצלחה ויצאה בכלל ארבעת המדדים של המבדק בנורמה.
אני במקומך הייתי מחפש רופא מומחה לקשב וריכוז (נוירולוג / פסיכיאטר / רופא ילדים או משפחה עם התמחות ב-ADHD) ופונה אליו יחד עם הממצא של ה-MOXO אשר אמור לשמש אותו כעוד חתיכה לפזל.
כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, על מנת לבצע אבחנה מדויקת יותר, הרופאים המומחים זקוקים לממצאים נוספים כמו שאלוני דיווח מהמורה וההורים, ראיון קליני (אינטייק), בדיקה גופנית, אבחנה רגשית ולעיתים גם ממצאים נוספים כאשר עולה הצורך כגון בדיקות שמיעה וראיה, ממצאים של אבחון דידקטי / פסיכודידקטי, בדיקות דם, בדיקת EEG ועוד.
היות ואני מניח שפניתן לבצע את ה-MOXO עקב חשד לקיומה של הפרעת קשב וריכוז (ADHD), חשוב שלא תעצרו כאן. הרופא המומחה כבר ידאג להפנות אתכם לבדיקות נוספות על פי שיקולו המקצועי על מנת לאתר את הגורם/ גורמים לקשיים של בתך.
&nbsp
אל תרגישי רע על כך שלא ביצעתם בדיקה נוספת עם רטלין. תמיד אפשר לבצע במועד אחר את הבדיקה הזו כאשר הממצא שמתקבל הוא פשוט עוד חתיכה לפזל עבור הרופא.
את יכולה להתייעץ עם אותו רופא מומחה האם יש צורך במבדק נוסף תחת השפעה תרופתית ותמשיכו בהתאם להמלצותיו.
מקווה שעזרתי.
שנה טובה גם לך.
&nbsp

למעלה