מוקד 101- שובו של הצרכן...

yuvalif

New member
מוקד 101 הדור הבא

לפני מספר ימים קבלתי מכתב מוקד 101 שמאים עלי בתביעה משפטית אם לא אשאר מנוי אצלם עד סוף תקופת הוראת הקבע. האם אני יחיד סגולה או שעוד מישהו מהמתנתקים החד צדדים קיבל מכתב כזה? לארי, אודה אם תוכל לשרשר את שאר הטלנובלה.

סיגאוי

New member
לא אתה לא היחיד

גם אנחנו קיבלנו מכתב כזה עם איום על תביעה משפטית באלפי שקלים, וידוע לנו על עוד שכנים עם בעיות התנתקות ממוקד 101.

odedlavi

New member
אין להם ביה ללכת איתך למשפט.

לא אכפת להם לשרוף את השם שלהם. אני הייתי איתם במשפט והם זכו. לא אכפת להם מה אתה חושב עליהם או אילו המלצות הם יקבלו. הם ינסו להוציא עד השקל האחרון. אם אין לך קייס משפטי חבל על הזמן שלך.

זה לא הולך בכוח

לגבי התנתקות ממוקד 101- יש להבדיל אם מדובר בתקופה הראשונית של 30 חודש, אז יש להם קייס כי המערכת ניתנה ללא חיוב.לגבי תקופת הארכה, אפשר להתנתק ע"י הודעה רצוי בפקס.אם אני זוכר נכון הם מחויבים בחוזה להודיע על סוף התקופה הראשונית ולא להמשיך מנוי באופן אוטומטי.על הבסיס הזה אני התנתקתי.בנוסף הם התחיבו לנידת איזורית לפיד , כפר רות, שילת, כפר אורנים. בפועל יש היום ניידת אחת לכל גוש מודיעין.מוקד אמון חיבו מנויים רבים על אגרת תיקשורת.כל מנוי שאין לו משדר אל-חוטי אין שום עילה לאגרה זו.בהצלחה בניתוק.

לארי

New member
101-הסיפור שלא נגמר ....../images/Emo26.gif

אני מצרף קישור לדיון קודם שנערך בעניין,עם מידע חשוב(לא ניתן לשרשר הודעות מהארכיון). נראה לי שכדאי לקבל חוות דעת משפטית (אולי מהיועץ המשפטי של היישוב שיקרא את החוזה-הדבר נוגע לרבים מתושבי הישוב) ,על מנת להבהיר משפטית האם בתום תקופת המחוייבות ששולמה כדת וכדין, אין לתושבים את הזכות הבסיסית להפסיק את הוראת הקבע ע"י יידוע החברה והבנק ? למיטב ידיעתי (על סמך בירורים ראשוניים שעשיתי), אין מצב משפטי שבו ישנו "חידוש אוטומטי" של חוזה ללא שהלקוח מאשר זאת בכתב מידימועד פקיעת החוזה הישן. אני מציע לא להרים ידיים ולא להיכנע לשום דרישות או הפעלת לחץ של החברה, שהרי זו מטרתם. כל מי שקיבל מכתב כזה או נמצא בשלבים אילו או אחרים של ניתוק מהמוקד, מוזמן לשלוח אלי מסר , או לשרשר כאן ,על מנת שנוכל להתארגן כקבוצה.
לי, אישית נמאס מכל החברות הללו שסוחטות כל אגורה מהצרכן ואני לא מתכוון להתמסר בקלות לאיומים שלהם

amime

New member
ניתן להתנתק

בתום תקופת ההתקשרות הראשונית ניתן להתנתק. יש לבדוק כמה זמן מראש יש להודיע לחברה על ההתנתקות. בכל מקרה לא מדובר ביותר משלושים יום. אפשר גם להעמיד את החברה אחת לכמה ימים במבחן, בדיקת כשירות, ואם הם לא מגיעים בזמן סביר, תוך חמש עד עשר דקות לכל היותר, ניתן להודיע להם על הפסקת ההתקשרות לאלתר, משום שלא עמדו בהתחייבויותיהם. לפני תום התקופה יש לבדוק בקפידה את ההסכם כדי לדעת מהו הפיצוי המגיע לחברה, אם בכלל.

לארי

New member
עמי, כנראה שאתה לא מודע לבעיה.

כמובן שניתן להודיע לחברה 30 יום מראש על ההתנתקות, אולם לטענת החברה יש לעשות זאת רק במועד מסויים שאם לא נעמוד בו, החוזה מתחדש אוטומטית לשנה נוספת,עד לנצח נצחים. החברה תובעת כעת את הסכום שנותר עד לסוף אותה שנה (שלאחר תום ההתחייבות !),וזה כל העניין. השאלה המשפטית היא מאוד פשוטה וברורה: האם ברגע שהודענו שלושים יום מראש,הן לחברה והן לבנק על ביטול ההתקשרות ביננו, העסקה מבוטלת וכל קשר ביננו לחברה הוא מקרי בהחלט? ואנחנו כמובן פעלנו כחוק ומכוסים משפטית? או שמא, החברה צודקת בטענתה שניתן לבטל רק במועד מסויים, ולא 30 יום מראש בכל זמן נתון (שוב, לאחר תום ההתקשרות!). האם קראת את ההסכם,הנספח להסכם ותנאיו,עמי? אני עשיתי זאת, ולעומק. אתה יודע לדוגמא, שעל פי ההסכם, במידה ואנו מזעיקים את החברה "לבדיקת כשירות" , אנו מחוייבים בעלות אזעקת הניידת במידה והחברה תחפוץ בכך? האם ידעת שלא מוגדר בחוזה זמן להגעת הניידת לאחר קריאה, אלא רק "במהירות סבירה", מונח מעורפל ועמום שמשאיר את כל מרווח התמרון אצל החברה? בקיצור, משפטן מנוסה צריך לקרוא את הסכם ההתקשרות על כל חלקיו ולהניע את הסיפור קדימה, והצדק איתנו, הצרכנים !

התנתקות קולקטיבית

שווה לבדוק התארגנות והודעה של כל מנויי מוקד 101 על רצון להתנתקות (לא כקבוצה אלה באופן פרטני).לא מאמין שהחברה תשאר שוות נפש לעניין.בנוסף פניה לעיתונות המקומית שמראה עד כמה השרות רע יכולה לעזור.

amime

New member
אין בעיה שאין לה פתרון

לא קראתי את החוזה החדש משום שלא הובא לידיעתי. בחוזה שאני חתמתי בזמנו היתה, למיטב זכרוני, אפשרות התנתקות. בכל מקרה, כל מי שמנוי שלהם צריך להודיע כבר עכשיו כי אין ברצונו להמשיך את ההתקשרות מעבר לתקופת המינימום. את ההודעה יש לשלוח בדואר רשום, ואז ניתן להתנתק תוך עמידה בתנאים. לבד מכך איני משוכנע שהארכה אוטומטית לשנה תקפה, אבל זו סוגיה שצריכה לעמוד במבחן משפטי, דורשת זמן וסבלנות, ואזרח מן השורה בדרך כלל אינו מעוניין להיות זה שנלחם את מלחמת הכלל.

לארי

New member
מוקד 101- שובו של הצרכן...../images/Emo124.gif

בהודעה שרשמתי למטה.

לארי

New member
ציטוט מתוך אובייקטיבי:חברות שמירה:

"מוקד 101 חב' גילאור בע''מ המפעילה את מוקד 101 משרתת את לקוחות גוש דן והסביבה. 5 סניפים באזור השירות. סוכני מכירות מקצועיים, אך משדרים תחושה של חלקלקות ורדיפה אחרי ההתקנה אצל הלקוח הבא. יש לציין כי אמנם סוכני המכירות משדרים חוסר אמינות ואינטרס עז למכור, אך עדיין מקדישים תשומת לב מרבית ללקוח. החברה משתמשת במערכות אזעקה מסוגים שונים: פימה, נטקו, אבגד, אלקטרוניקס ליין וויסוניק. דמי מנוי החודשיים הנמוכים ביותר - 99 ש''ח לא כולל מע''מ. אובייקטיבי™™ מוצא בעיתיות באופן הכשרת הסיירים: אין קורס עזרה ראשונה לסיירים. אין הקפדה מלאה על תקני משטרת ישראל מבחינת פריסת הניידות, מספר הסיירים בכל ניידת ותפקוד המוקד באופן כללי. אין בדיקות תקופתיות למערכות האזעקה של המנויים. אין אחידות בצבע הניידות - ישנן ניידות בצבע אפור או לבן. בנוסף – תאורת שילוט הגג אינה דולקת, בניגוד לתקנות משטרת ישראל ומקשה על זיהוי רכב המוקד. במהלך מעקבים של צוות אובייקטיבי™™ המוסווה, אחד הסיירים, ללא מדים, נצפה נוהג בניידת הסיור שעברה באזור דרום תל אביב עם שתי בחורות, שלא נראות כמו שותפותיו לעבודה. לאחר פרק זמן מסוים - הסייר הפך את הרכב המבצעי למונית שירות והחזיר את שתי ידידותיו הביתה. במבחן השטח של אובייקטיבי™™ - הסייר של מוקד 101 הגיע בזמן הקצר ביותר (כ- 21 דקות) לבית הלקוח, אולם גם זמן זה הנו ארוך מדי ביחס לנדרש בחוקת אובייקטיבי™™ בפרט כשמדובר בשעות הלילה ובכבישים ריקים יחסית. לעומת זאת, סוכן המכירות של המוקד התחייב לצוות אובייקטיבי™™ במסווה כי זמן ההגעה המקסימלי הוא בין 4 עד 7 דקות. במקרה הטוב - מדובר באיחור של פי 3 מהזמן המוצהר. " --------------------------------------------------------------------- הקישור לתחקיר המלא,כאן.

medad

New member
מרד צרכנים

צריך לעשות מרד צרכנים ולגרום למוקד להפסיד כסף על זמן שהם מחזיקים אותנו בני ערובה. הדרך, להתקשר לודבר עם אנשים בכירים באירגון ולהחזיק אותם בטלפון כמה שיותר זמן. לשלוח מכתבים ולבקש תגובה בכתב (כל זה דורש זמן = כסף). כמו כן להפעיל את האזעקה באופן ספורדי שישלחו את הניידת לבית. לסיום, יש לדמות תקלות במערכת האזעקה ולהזמין טכנאי (לודא בטלפון שזה לא בתשלום). וכמובן, לעזור לכל מי שאנחנו מכירים לעזוב את המוקד כאשר מסתיים ההסכם שלהם.

מוקד 101- לכתו של הצרכן

א. בזמן ניתוק מהמוקד מומלץ לבדוק שמא חויבתם בטעות יתר. ב. בבדיקה אקראית שעשיתי לפני הניתוק גיליתי חיוב ביתר . ג. דרישה להחזר נענתה בחיוב סכומים הוחזרו בצירוף הפרשי הצמדה וריבית.

אנחנו הצלחנו

יובל, באופן כללי הטרדנו אותם קצת בחזרה. יומיים של טלפונים וויכוחים עם המנכ"ל /סמנכ"ל / מזכירות, פקסים,איומים שנפנה לגופי פיקוח - איך שהו זה עבד בלי שיגזול מאיתנו יותר מידי זמן.

מוקד 101- גביה ביתר.

א.בזמן הניתוק מוצע לבחון שמא חויבתם בטעות ביתר בזמן השירות . ב. במקרה שלי לפני ניתוק ערכתי בדיקה אקראית והתברר שבמהלך השנים גבו ביתר. לדרישתי הוחזרו הכספים.

למעלה