שאלת... אז עניתי מנסיוני...
איזה בדיקות גסטרו עשית?
מה שאצלי הראה בוודאות על מצב חסימה היה חוקן בריום. שלאחריו בכלל לא היתה שאלה האם לנתח או לא. ברגע שהרופא ראה את הבדיקה הוא מיד קבע לי ניתוח.
אבל את הבדיקה הזאת עשיתי רק אחרי 20 שנה..ואל תשכחי - אבחון מאוחר של אנדו הוא מאודדד בעייתי. ולכן החשיבות של אבחון מוקדם, שיכול לעשות את ההבדל. ואצלי האיבחון נעשה רק אחרי 17 שנות סבל.
אני מכירה היטב את הפחד מניתוח, בעיקר הפחד שאולי הניתוח הוא לשווא והמצב לא כזה גרוע...
נכון שבניתוח הראשון שלי בכלל לא היה לי ספק שמשהו רע קורה לי בגוף, אבל אז הייתי משותקת מפחד בגלל שלא היה לי הידע.
ולכן גם באותו ניתוח בו ראו את הבעייה במעיים - אני הייתי זו שסירבה לטפל בזה.
נכון שהאחריות היתה צריכה להיות על הרופאים. לפחות שיבהירו לי מה ההשלכות והסכנות (סכנה מאי טיפול) - אבל גם מזה אנחנו מפחדות - לשמוע את האמת המחורבנת. הלא כך?
אבל אם באותו רגע לא הייתי בסכנת חיים, אז מישהו יכול להכריח אותי להסכים לכריתת מעי? ברור שלא.
בניתוח השני בו כבר כרתו את החלק החולה, לא שאלו אותי והאמת - לא הייתי מסוגלת לסרב. כי הרגשתי כ"כ רע וידעתי שאין לי שום ברירה אחרת.
ובסופו של דבר - אני עדיין כאן. עם איכות חיים כמו שמעולם לא היתה לי. חיי השתנו ב 180 מעלות - לטובה. החלמתי מאותו ניתוח (וגם ממה שבא אחריו) והיום המעיים שלי עובדים טפו טפו כמו שצריך ואין עצירויות והכל טוב.
זה לגמרי לא היה שווה את הסבל. אבל זה היה שווה את הניתוח הרדיקלי.
אני מאוד מתחברת למה שכתבת בסוף.
כי אני הבנתי אחרי 8 טיפולי IVF שכולם היו לשווא וגבו ממני מחיר גופני שלעולם לא אסכים לשלם שוב.
אז אמרתי לעצמי - כך החלטתי אז. למדתי מזה. עכשיו לא יעזור לי לבכות על חלב שנשפך. והחלטתי להתקדם מהמקום בו נתקעתי.
וכיום - אין שום דבר שבעולם שיגרום לי לשלם מחיר גופני על ההחלטות שלי. נו מור.