מוקד אקוגני

netaim

New member
מוקד אקוגני

דר' תורג'מן שלום, אני חדשה בפורום אבל הספקתי להציק לך כבר זו הפעם השלישית... אני מאוד מוטרדת וכפי שאת יודעת התורים לרופא אנדוקרינולוג ארוכים. בקצרה אני אזכיר- מספר חודשים אחרי לידה, מאובחנת בהשימוטו, נרשם לי אלטרוקסין 100 לשישה ימים ונשלחתי לבצע אולטראסאונד. בבדיקה נמצא מוקד אקוגני בחלק מידאלי של האונה השמאלית בגודל 0.8 . לא זוהו בלוטות לימפה מוגדלות. גודל האונה הימנית 2.2*2.6*6.5 והשמאלית 2.3*2.3* 6.7 גבולות האונות לובלרים. האם יש קשר בין המוקד להשימוטו?? האם עליי לבצע ניקור? מה הסיכוי שזה בעייתי?? הרופא שלי טרם ראה את בדיקות האולטראסאונד. האם להקדים בדחיפות את התור לרופא? האם כדאי לעשות עוד בדיקת אולטראסאונד ואז להגיע לרופא שלי עם שתי תוצאות במרחק של חודשיים?? אני ממש חוששת אולי כדאי להקדים את הניקור?? ושאלה אחרונה האם מינון התרופה שניתן לי נראה לך סביר ה- tsh שלי עומד כרגע על 12. תודה רבה.

אין שום דחיפות

שלום נטע, המינון מתאים. יהיה מקום לחזור על ה-TSH בעוד חודש. ה-US ממש לא מדאיג. יש לך בלוטה קצת מוגדלת עם מרקם לא לגמרי אחיד וקשרית קטנה. בגודל כזה לא נהוג לנקר. US זה תיבת פנדורה. באמת גיבשתי לי מדיניות בנדון. אם אני אל ממששת שום דבר חשוד אני בוודאי לא מפנה ל-US אישה עם תת פעילות. כשבודקים דברים מיותרים, מגלים כל מיני דברים מיותרים שמתחילים כדור שלג של בדיקות ועוד בדיקות. הייתי אומרת, אם לחזור על ה-US, תחזרי עליו לאחר כמה חודשי טיפול.

netaim

New member
תודה רבה רבה קצת נרגעתי...

אם הבנתי נכון במצב של תת פעילות עם בלוטה מוגדלת, יש אפשרות לראות קשריות קטנות שאולי יעלמו או לא יגדלו בהמשך?? לגבי גלולות למניעת הריון, האם אין חשש? ולגבי פעילות גופנית מואצת, האם זה בסדר? שוב תודה רבה!! את עושה עבודת קודש..באמת!!!

אין כל חשש

מותצר גלולה, מותר ספורט ואף רצוי. הקשריות האלה יכולות להשאר כפי שהן, יכולות להעלם ויכולות לגדול. אני לא בטוחה שבכלל הייתי עוקבת.

למעלה