מוצרי חלב

merav999

New member
אם יש אפשרות לא לשחוט, אני לא רואה שום סיבה שנעביר יצור חי

את השחיטה המזעזעת.

octopussyisback

New member
להמשיך את מחנות ההשמדה ?

הרי ממילא היהודים והצוענים וההומואים היו מתים ברבות הימים,
אז למה לא להרוג אותם כשהם צעירים ?
הכח של הנאצים ועוזריהם נתן להם הכשר לבצע רצח עם תעשייתי.
עצם הרעיון שיש לך כח ואת מסוגלת להרוג את האדם או החיה - אינו מקנה לך רשות לעשות את זה.
מלבד זאת, מוות בשיבה טובה אינו דומה להרג מכוון ותעשייתי של בני אדם וחיות, לאחר מספר שבועות או חודשים או שנים של חיים.
אין מה לעשות נגד תופעות הזיקנה או מחלה סופנית וכואבת, ואין כמעט (יש מיתה מרצון) בחירה במצב זה.
זה לא מזעזע לראות בני אדם במצבים אלה, כי אלה החיים הטבעיים והם בחרו בהם.
זה מעציב שהם ובני משפחותיהם סובלים, וגם מעורר רחמים.
זה לא דומה אפילו למה שעובר לדוגמא על פרות נאנסות, מוכות בחשמל, שנחטפים מהן העגלים שהמליטו, ונשחטות בסבל ויסורים, והן לא בחרו בזה !
מכיוון שיש תחליפים רבים למזון מן החי ומן המת - אין צורך לגרום לחיות סבל זה.
זו לא לשם ההישרדות של האדם, זה ניצול כח בלבד !
&nbsp

סיוון 126

New member
מוזר לי

שבחור בן 60 כותב כאלו שטויות. צריך לתבוע אותך על ההשוואה לשואה
דביל וחמור זה מה שאתה (בעצם למה לבזות את החמור בהשוואה)
אם אתה משווה שחיטה לשואה הרי בטבע מתקיימת שואה כל יום. אריה אחד הורג 600 בהמות בחייו. אולי תוציא את הידיים מהכיסים ותלך לעזור לשואה המתרחשת בטבע גם אם אין לאריה ברירה לך קצת ותדלל את הטורפים. על כל אריה שתהרוג(לצערי) תציל 600 אנטילופות ( לשמחתי )

דייהטסו

New member
את נופלת אחד אחד בכל הכשלים הלוגיים האפשריים

ההשוואה לאריה מופרכת לגמרי. ראשית, אריה אינו חיה מוסרית, הוא לא מסוגל להבין שיקולים מוסריים ולכן זה יהיה אבסורד לנסות לשכנע אותו. מלבד זאת, אין לו ברירה, ולבני אדם יש. מבחינה כמותית, בני האדם הורגים אלפי מונים יותר מאריות, ללא כל צורך תזונתי, ואחרי שעינו אותם בשלל דרכים יצירתיות. ההשוואה לשואה מוצדקת בהחלט למרות שהיא גורמת אי נחת לאנשים מסויימים.

דייהטסו

New member
קשקוש

אם נחפש קשרים עסקיים כאלה יסתבר שכל פירמה לוקה בהם. מכאן שאני אמור לשיטתך ללכת ברגל ערום וללקט צמחים. אני מחרים מוצרים שגורמים לסבל מיותר, ותו לא. כמי שותפה למאבק ואפילו פועלת נגדו, אין לך שום זכות לומר לי איך לנהל את המאבק שלי.

octopussyisback

New member
התייחסותך לא עניינית

התייחסת לגילי - והוא אינו מהווה תעודת ביטוח מפני כתיבת דברים שלא מתאימים לדעתך.
את מכנה אותי במילים ילדותיות, ולצערי גם טענותיך באותה רמה.
רבים מבני משפחתי (סבתא, דודים, בני דודים ועוד רבים) נרצחו בשואה,
כי מישהו לא מצא סיבה מספיק טובה שהם יחיו והיה לו הכח לבצע את זה.
היו לו המון אפשרויות אחרות מאשר לענות אותם ולרצוח (למשל לתת להם לחיות כרגיל...)
אבל הוא בחר דווקא בדרך הקשה והנוראה - עבור בני משפחתי ומיליונים נוספים.
למה לי זה נראה ממש אותו הדבר ?
&nbsp
כמה חיות אדם הורג וגורם להרג משני (אפרוחים זכרים לדוגמא) באכלו כל ימי חייו מן החי ומן המת ?
כמה בני אדם אוכלי פגרים קיימים - וכמה אריות או טורפים אחרים ?
בטבע (ללא התערבות האדם) אין שואה, זה הטבע כפי שצריך להיות !
בטבע שורדים - בסופרמרקט ובאטליז קונים מוות.

סשה87

New member
את מדברת

את מדברת כאילו הן נשחטות מעצמן. ואז באמת, "בגלל זה לא נגדל?". אבל מישהו צריך לשחוט אותן. מאוד מחשיד, למשל, שהמגדל לא שוחט את החיות, או לפחות לא נמצא איתן בזמן השחיטה. הרי חולה סיעודי, תמשיכי לבקר אותו, לא?

סיוון 126

New member
המגדל לא נמצא בזמן

השחיטה כי זה מראה קשה ביותר.
אתה לא צריך לשכנע אותי בכך.
האם בגלל זה צריך להעלים את כל חיות המשק ? או ברגע שהן מקבלות תנאים טובים ללא הפרדה מהוולד עם תנאי מחיה מעולים ומרווחים האם זה לא כדאי למרות השחיטה? לדעתי בהחלט כן.
כמו שהאדם בוית גם חלק מהבהמות בויתו. בטבע הן נהרגו ע״י טורפים וצידים. כיום הן נשחטות ע״י האדם בצורה אחרת אם כי לא אכזרית יותר

סשה87

New member
עוד הפעם

את אומרת "תנאים טובים...האם זה לא כדאי...למרות השחיטה". לא ברור מה המשמעות של "זה כדאי". למי? למה?
&nbsp
עוד הפעם, מדוע לא לגדל חומוס וכרוב, ומספר חיות משק עם חיים טובים, אשר יטיילו בין הגידולים, לא יישחטו, וצואתן תעשיר את האדמה (וכנראה יאכלו כל מיני עשבים אשר במילא לא שמישים למאכל אדם)? בפארפרזה עלייך: הן מקבלות תנאים טובים וחיות חיים ראויים, האם זה לא כדאי למרות שלא שוחטים אותן? לדעתי בהחלט כן.

דייהטסו

New member
ועד שיקבלו תנאים טובים

תפסיקי לאכול אותן? או שזה מין תירוץ שנועד לגרום לך להרגיש יותר בנוח עם עצמך?

דייהטסו

New member
האנלוגיות שלך שגויות

וחסרות ההגיון. שחיטה היא מזעזעת, גם מוות של אדם. איך את מגיעה מזה למסקנה שאסור לרצוח אדם ומותר לרצוח חיה? הכלל הוא פשוט, לא לעשות מעשים מזעזעים. יש אנשים שחולים באלצהיימר- מדוע המסקנה אמורה להיות שעדיף לא לחיות? אין בזה שום הגיון. האם מישהו גידל את אותו חולה בכוונה תחילה שיסבול כל חייו על מנת להפיק ממנו רווח?

קחי את התינוק שלך על הירח

או סתם בכדור הארץ [מצחיק שאת משתמשת ב"טיעוני גארי"]- האם אותו תינוק יעדיף לינוק מאימו או לצוד?
ונגיד אחרי שהוא גדל ונהיה ילד בן שלוש- אם תשימי לידו ארנבת ותפוח, יש לדעתך איזשהו סיכוי שהוא יאכל את הארנבת וישחק עם התפוח?
כל ה"משיכה קמאית לבשר"- איזה קשקוש!

סיוון 126

New member
גם התינוק של האסקימואים

משחק עם הגדי והטלה.
למרות זאת הוא ניזון מהם בחדווה ללא נקיפות מצפון
דרך חיים כזו עדיפה על כל מה שאת מטיפה לו והיא גם כרוכה בפחות סבל לבעלי חיים

דייהטסו

New member
הילדים שלי נמשכים לבמבה ובייגלה

מעולם לא ראיתי שמישהו מהם נמשך לבשר. בשר בצורתו הטבעית מגעיל בני אדם אפילו יותר מצואה. איך את מרגישה כשאת רואה חתול דרוס?

מה שאמרת לא מבוסס

אדם שגדל באיזורים שלא אוכלים בשר כמו הודו לא נמשך לבשר.
אדם שגדל באיזור בסין שלא אוכלים חלב לא נמשך לחלב.
זה ה-כ-ל הרגלים, לא שום משיכה קמאית ולא כלום.
ועל הקטע עם הנשים שאוהבות נשים- לא אכנס לזה בכלל.

דייהטסו

New member
את מבלבלת אינסטינקטים עם הרגלים

זה כנראה משקיט לך את המצפון, לחשוב שאכילת בשר הוא אינסטינקט. האם העובדה שהג'אינים בהודו לא אוכלים בשר 2500 שנה לא מבלבלת אותך? הרי אם אכילת בשר היתה אינסטינקט שכפי שאת מתארת אי אפשר להתנגד לו, אף אחד לא היה מצליח להתנגד לו.

דייהטסו

New member
והדוגמא הקלאסית

מוצר חלב שאת טוענת שהצורך בהן אינסטינקטיבי. מתוך מיליון שנות אבולוציה אנושית, האדם אוכל מוצרי חלב רק 6000 שנה, וגם זה רק באירופה מערב אסיה ואפריקה. אז איך האנושות הצליחה להתאפק כל כך הרבה זמן ולהתנגד לאינסטינקט הידוע של צורך בחלב פרה

דייהטסו

New member
העובדה שעם של מיליונים הוא צמחוני אלפי שנים לא מבלבלת אותך

החלטת שאכילת בשר היא "אינסטינקט". גגלי מהו אינסטינקט. עוד לא ראיתי צמחוני שמרייר לייד סטייק. זה מגעיל אותנו בדיוק כמו חתול דרוס. "היצר לבשר" זה הרגל ואינסטיקט מותנה של אנשים מסויימים ולא יותר.

יש פה ושם אנשים שמתנזרים מיחסי מין, בהודו, באירופה, במזרח הרחוק, אבל זה תמיד אחוז קטן מהציבור וגם הם צריכים להתמודד כל הזמן עם היצר.

למעלה