מוצרי חלב

סשה87

New member
מוצרי חלב

שני פרוייקטים:https://www.indiegogo.com/projects/real-vegan-cheesehttps://www.facebook.com/muufriלעין הלא -מקצועית, נראה מאוד מבטיח. האם זה יחסל את תעשיית חלב הפרות עוד במהלך חיי רובנו? הניחוש הלא - מקצועי שלי הוא כן. האם אקטיביסטים לזכויות בעלי-חיים ירגישו אכזבה מסויימת שהתרחש מהפך מ״הסיבות הלא-נכונות״? ישנן עוד שאלות והערות, אך אפסיק פה :)

אבל יש כבר גבינות טבעוניות אמיתיות

הן לא במחשב, הן לא בחלומות שלנו- הן אמיתיות לכל דבר ועניין.
לא נראה לי שצריך לחכות לחידוש הזה, אם כי זה נראה נחמד.

סשה87

New member
ובכן

זה בדיוק סוג תגובה שאני לא מבין. הרי בשביל להפסיק את משקי החי, דרוש שהמסות המטומטמות וקהות התודעה יחליטו לא לקנות מוצרים משם. לא מדובר באנשים כמוך. פיתוח שכזה יאפשר זאת בקלות מדהימה. פיתוח המכונית אפשר הפסקת השימוש בסוסים לצורך תעבורה, למשל. בראשי אני מדמיין שהקלות בה יוחלפו משקי החלב היא "כמעט בלתי נתפשת". אבל כמובן שתחזית נועדה לשוטים.

סיוון 126

New member
אסביר לך מה אתה לא מבין

יש אישה שנמשכת לנשים . למה ? אין לדעת (אגב זה אחלה מבחינתי) עובדתית נשים אלו הנן מיעוט. למה אישה לרוב נמשכת לגברים? כנראה משהו שקשור לאינסטינקט הקדום ביותר קיומנו.
ילד או ילדה הגדלים ללא הטפת מוסר של הוריהם בדרך כלל ימשכו לאכול בשר ומוצרי חלב. למה? כי הסבא של הסבא של הסבא של הסבא של הסבא של הסבא של הסבא של הסבא של הסבא שלהם אהב , אכל בשר וחלב. עכשיו בא סשה המוסרי ורוצה לשנות את האנושות: ״ מעכשיו נשים יאהבו נשים ולא גברים. למה ? כי אני סשה חושב שזה מוסרי יותר.
לא יעבוד! נשים אוהבת גברים לרוב והמין האנושי ברובו אנסטנקטיבית נמשך לבשר. הסיכוי שהאנושות תהפוך לטבעונות שכול לסיכוי שכל הנשים יהפכו ללסביות
לטבעונית הנה כמו הסיכוי שבני אדם יסכימו לקיים יחסי מין. אגב למה לא להטיף להפסקת חיי מין בין אנשים. הרי זה גורם לזנות , ניצול , מלחמות.
די להתאכזרות לחיות
חמלה אהבה וכבוד
הטפה למשקים קטנים וחופשיים
הקטנת צריכה מכל סוג

l coyote l

New member
משיכה לאכילת בשר וחלב קשורה להרגלים

ולא לאי "הטפת מוסר".
עניין פשוט של מה שיש בסביבה שבה אדם גדל בה. אדם שבסביבתו המשפחתית/תרבותית/חברתית לא אוכלים בשר, לא סביר שיימשך לבשר.
סוציולוגיה במהותה (קל להוכיח לפי איזורים שונים ותרבויות שונות).
האמירות שלך לא מבוססות על שום דבר למעט התחושה האישית שלך.

סיוון 126

New member
כמו שהזאב וה. Coyote

נמשכים לבשר כך גם רוב בני האדם. לא תרבות ולא סביבה. קח תינוק ושים אותו לבדו על הירח. תראה לו גו׳ק הוא יבהל. תקרב אליו צואה מכל סוג שהיא הוא ברוב המקרים ירתע. למה? אינסטינקט. משהו קדום וחזק. כנל לגבי משיכה לבשר. נא לא לשנות את האבולוציה
האם האסקימואים אוהבים חיות? יותר מאשר כל אחד כאן בפורום? האם המונגולים אוהבים חיות? יותר מכל אחד שבפורום כאן. אם זאת הם אוכלים מוצרים מהחי בלי נקיפות מצפון

l coyote l

New member
והאיילה והאיגואנה?

מהיכן ההשוואה של בני אדם לכלביים דווקא?
&nbsp
אני בתחושה שהדיון קצת התעופף לו. ברשותך, אפרוש כאן.

סשה87

New member
אוי לא

שוב פעם אבולוציה...
&nbsp
האמירה שהאסקימואים אוהבים חיות יותר מכל אחד בפורום (אשר בפני עצמה הינה ריקה מתוכן) מעניינת - היא מראה איזו שהיא רומנטיזציה של תרבויות "פרימיטיביות", בה בבירור ניחנת. אם תרצי, זהו ריקושט של מטחי החברה הנוכחית, כמו הטבעונות (אולי).
&nbsp
לדעתי, למרות חוסר הליטוש/עקביות/מבניות/הגיון של כל מה שאמרת על גבי פורום זה, נראה שהינך אדם חיובי, שיכול לשחק תפקיד חיובי בחברתנו המוזרה.

סיוון 126

New member
שמחה לשמוע

דעתי היא שגידול בעלי חיים לא בצורה תעשייתית עם אהבה תשיג ביתר קלות ואהדה את מה שהטבעונות רוצה להשיג. תוך כדי הקטנת צריכה מן החי וכל צריכה אחרת.

l coyote l

New member
נהדר. אולי כדאי שתרימי פעילויות ויוזמות לקידום אמונותייך.

אין תכלית להציע לאחרים שלא אוחזים באותה השקפה איך לנהל את המאבק שלהם.

סיוון 126

New member
שנה טובה

מעריכה את הפתיחות והסובלנות שלך ושל סשה בניגוד לחברי פורום אחרים

סשה87

New member
ראיון

לא משהו מיוחד, סתם על הדרך, כי כבר דיברנו...
&nbsp
ציטוט:
-----------------
In some ways, hunting can be more ethical than even the best livestock farming. The hunter never pretends to be anything but a predator. And when they’re highly competent and refuse to take anything less than the cleanest possible shot, they don’t cause animals any more suffering than I do.
&nbsp
In a way, livestock farmers lie to their animals. We’re kind to them and take good care of them for months, even years. They grow comfortable with our presence, and even begin to like us. But in the end, we take advantage of the animals, using their trust to dupe them into being led to their own deaths.
--------------------
&nbsp
מתוך:
http://modernfarmer.com/2014/02/farm-confessional-raise-livestock-think-may-wrong/
&nbsp
&nbsp

סשה87

New member
אגב

יש לו הרבה כתבים, ועכשיו הבטתי בחטף בתאריכים. נראה שהוא עבר ״אבולוציה״ מאוד מהירה במהלך חודש או מספר חודשים והחליט להמיר את החווה שלו לחווה צמחית.
&nbsp
אבל אני לא בטוח בתיארוכים וה-state-of-the-art, אז זו הערה בערבון מוגבל. וראיתי בכתב אחר שלו שהוא דיבר על צבי שהוא דרס עם הקומביין, כך שאי אפשר לקרוא לו מנותק, הוא בוודאי חשב על הדברים האלו.

סיוון 126

New member
קראתי

יפה ומעניין אם כי לא משנה את דעתי.
הכותב קיבל שוק שהוא ראה יום אחד את זוועות השחיטה. אני מסכימה לכך. חיה נשחטת זה דבר מזעזע. האם בגלל שהשחיטה היא ככ נוראה אנחנו צריכים להפסיק לגדל חיות ולשחוט אותן???
אם בן אדם היה מסוגל לראות את עצמו באדמה לאחר המוות , האם הוא לא היה מקבל זעזוע? האם העובדה שרובנו נהיה חולים סיעודיים בסוף חיינו זה לא מזעזע? האם בגלל זה לא כדאי לחיות?

סיוון 126

New member
המשך

מה עדיף? שכל חיות המשק ייעלמו? אני לא מדברת על משקים תעשיתים ואכזריים.
האם חייה של עז או עגל או טלה שחיים בתנאים מעולים לא שווים למרות השחיטה? אם התשובה היא כן אז המסקנה מכך שגם החיים של חיות אלו בטבע אינם שווים כי הגיל הממוצע של חיות אלו לא עובר בטבע את גיל שנה

סשה87

New member
ההנחה המוסתרת

יש לך מספר כשלים מחשבתיים הנובעים משימוש בביטוי "חייהם שווים".
&nbsp
יש לך הנחה מוסתרת, שמנהלת את הלוגיקה בפסקאות אלו. והיא: אי אפשר לדמיין חיות משק אלו ללא ייעודן, השחיטה. אי אפשר, למשל, לגדל חיה כזו, מבלי לשחוט אותה בסוף. אין שום הגיון בחיות אלו, בקיומן, פרט לאוכל שמתקבל מהן.
&nbsp
בגלל הנחה זו, את רואה רק שתי אופציות: או שנגדל כבשה ונשחוט אותה, או שלא נגדל כבשה.
&nbsp
זו מהות הקרניזם, כנראה. כי את יכולה לדמיין חיי כלב בלי שחיטה.
&nbsp
אז כבר אמרתי לך, ומשום מה לא אהבת; תקימי חווה אקולוגית נהדרת, עם חומוס, כרוב ותפוחים (נגיד), ועם מספר כבשים. הדבר היחיד שתקחי מהן יהיה צואתן, עבור דשן.
&nbsp
כמובן שאני לא מתחייב לפרטים, כי אני לא מבין בזה. אולי כדאי מין אחר עבור אזור מסויים וצמחים מסויימים...

למעלה