מוצרי הרגעה

שרונוש16

New member
מוצרי הרגעה

שלום,
יש לי סוסת טורוברייד בת 10, היא חמה ופחדנית ובזמן האחרון זה ניהיה פשוט סיוט לרכב עלייה,היא כל הזמן משתוללת.
אני מחפשת מוצרי הרגעה בשבילה,ניסיתי מגנזיום וכל מיני אבקות למינהן וכלום לא עזר אפילו לא קצת..

אשמח לעזרה..תודה רבה!!

jgut

New member
חסרים פרטים

כמו למשל האם הסוסה באימון מסודר עם בעל מקצוע, איזה מזון היא אוכלת ועוד.
יש סוסים שהם מאוד חמים מטבעם וצריך שילוב של רוכב מתאים ומאמן מתאים על מנת להרגיע אותם. צריך לקחת בחשבון, שזה לוקח זמן.
בנוסף כמות גדולה של מזון מרוכז, גורמת להם להיות יותר ערניים ובעלי עודף אנרגיה.
את יכולה לפרט לגבי הנושאים האלה?
שאלות נוספות:
האם הסוסה מתפרעת רק ברכיבה? במקרה שכן, האם בדקתם שהציוד מתאים ולא מפריע לה?
האם יש לה מספיק הזדמנויות להוציא מרץ?
האם ראה אותה וטרינר בנושא? חשוב לבדוק שאין לה בעיות בריאותיות.

יש תוספים שיכולים להרגיע מעט, אבל אני בספק שהם יכולים לפתור את הבעיות מהשורש.

שרונוש16

New member
תשובות

כן הסוסה באימונים מסודרים, היא אצלי 7 חודשים ומברורים קודמים עלייה היא תמיד הייתה ״פסיכית״ ובגלל זה מכרו אותה, כשקניתי אותה ההפך היא הייתה מאוד רגועה וגם שנבהלה זה היה בקטנה, אבל זה היה קיץ, מהחורף היא רק מתפרעת וזה לא עובר גם עכשיו, היא מקבלת 3/4 תערובת ביום, וטרינר בדק אותה, היו לה כאבי גב כשהגיעה אליי אבל הכל טופל וזה לא נובע מכאבים, הוטרינר המליץ לי לתת לה סם בשם אייס למשך חודש בתקווה שזה ילמד אותה שרכיבות זה משהו רגוע ובסדר ואין לה מה לפחד, אבל ברגע שהפסקתי לתת לה היא שוב הייתה חרדתית..אני עושה איתה טיולים קצת ודווקא בטיול היא מתנהגת בסדר,

fliperit

New member
מפתיע אותי שזו המלצת הוטרינר

לא פגשתי עד היום סוס שאי אפשר לרכב עליו בלי אייס. יש סוסים שצריכים לקבל פחות מזון מרוכז, סוסים שצריכים רכיבות סדירות ועוד, אבל חומר הרגעה בשביל רכיבה שגרתית? זה נראה לי מוגזם מאוד

jgut

New member
אני יודעת שבאת לשאול על חומרי הרגעה

ואנחנו נותנים לך תשובות על דברים שלא שאלת. אני מקווה שאת מבינה שכוונתנו טובות. יש חומרים שיכולים לעזור מעט ואם את רוצה אשלח לך שם של מישהי שמבינה בנושא במסר. אבל התוספים האלה לא יעשו לך מהפכה בהתנהגות שלה.

בהנחה שברמה הפיזית הכל תקין - זה שהיא מתנהגת יפה בטיולים זה משהו מעודד.
מה המאמנת שלך אומרת על המצב? אני מנחשת שהיא לא שולחת אותך לחפש חומרים בפורום.
אני אתחיל מזה ש7 חודשים זה ממש מעט זמן כדי לפתור בעיות כאלה. יש אצלנו סוסה טורברדית ולקח לה שנתיים להירגע. היא עדיין לא רגועה כמו קווטר, אבל היא לפחות בטיחותית לרכיבה.
זה הצריך עבודה מאוד עדינה איתה מצד אחד ואסרטביות של הרוכב מצד שני. הבעלים שלה היא רוכבת מעולה ויכולה להתמודד עם ההתנהלות שלה.
אם הסוסה שלך לחוצה יותר ברכיבה במגרש אולי כדאי לדרוש ממנה פחות ולהבין מה גורם להיבהל ולהילחץ.

שרונוש16

New member
תודה לך

אני מבינה שהכוונות טובות, אני גם לא אוהבת את הדרך של לסמם אותה אבל אני פתוחה לכל הצעה, הבאתי לה מישהי שמטפלת בצמחי מרפא וניסיתי הכל בערך..המאמנת שלי אומרת שהיא פשוט בטראומה כנראה כי עבדו איתה נורא חזק ביד ונורא דרשו ממנה כשהגוף שלה לא היה מסוגל לעבודה הזאת, אז כשהיא הגיעה אליי ניסינו הכל מהתחלה ועכשיו שמתחילים לדרוש ממנה קצת יותר עבודה, גם שאנחנו מנסים כמובן בעדינות היא ישר כלכך נלחצת ומפוחדת, מה שהטורניר שלי התכוון זה שאולי אחרי כמה רכיבות תחת אייס היא תקבל מכל אימון חוויה חיובית ותבין שהכל בסדר וקיווינו שזה ימשיך ככה..היום לדוגמה היא נורא הפתיעה אותי כי רכבתי בשדה ועבדנו בחוץ בלי אייס והא הייתה הרבה יותר רגועה מבמגרש..

לפני הסמים

לדעתי עדיף לך לחפש מאמן טוב, רצוי אחד שמנוסה בעבודה עם סוסים כאלה, ולעבוד איתו תקופה כדי לטפל בזה. אחרי הכל סם יכול לכסות על בעיה אבל לא לפתור אותה, בביל "טיפול שורש" את צריכה מאמן טוב והרבה עבודה. אני בטוח שיש כאן כמה כותבים בפורום שיכולים להמליץ לך על מאמנים\ מאלפים מהאזור שלך.
הבעיה העיקרית בסמים (כל סם) מעבר להיבט האתי-מקצועי, זה שהסוס מאבד רגישות אליו ולכן טווח ההשפעה שלו מוגבל, סוס שיעבוד עם אייס חודש-חודשיים יפסיק להגיב לאותה מנה ותצטרכי להחליף/ להגביר אותה כל הזמן תוך שחיקה של כל המערכות של הסוס, זה ממש לא פתרון לטווח ארוך.

שרונוש16

New member
..

המאמנת שלי היא בעלת הרבה ניסיון, אני סומכת עלייה.
והוטרינר שלי אמר שההפך סוסים לא מתרגלים לאייס, ההפך התחלנו מ1cc וירדנו ל1/4cc וזה משפיע באותה מידה, היא עדיין מגיבה לארועים ועדיין קצת ספוקי אבל לוקחת את הדברים בפרופורציות

קצת על אייס

ערך ממצא למדי מהווקופידיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Acepromazine
נקודות חשובות-
אייס הוא vasodilatatore, מרחיב כלי דם וכך מאט את חילוף החומרים בגוף מה שגורם ל"רוגע" (תגובה דומה ל"ישנוניות" שלנו אחרי ארוחת צהריים כבדה), ותוך כדי כך מעמיס על הלב שצריך להתאמץ יותר ולדחוף יותר דם. שימוש מתמשך באייס יכול לגרור hypertensione של הלב -מתח ומאמץ יתר. שימוש בחומר באופן קבוע גרם גם נזק לכלי הדם ולחילוף החומרים, בנוסף נפגעת היכולת של השרירים החלקים בכלי הדם להשאר במצב "חצי-מתוח". שרידים של אייס הנשארים במחזור הדם יכולים לגרום נזק בעתיד, אחת מהסיבות למה לא מאושר שימוש בו לבהמות בשר (שרידים יכולים להגיע למערכות שלנו).
לא סתם הFEI אסר את השימוש בסם הזה.
לגבי הירידה במינון, יכול להיות שהמינון של 1/4 היה מספיק, והמינון הראשוני היה גבוה מהמינימום הדרוש לתגובה רצויה מה שאפשר לווטרינר לרדת ברמה.

כך או אחרת, אנחנו סוטים מהדיון, אמרת שהסוסה אצלך 6 חודשים, וגם לפני כן הייתה ספוקית. כמה שאלות אם אפשר: 1) בת כמה הסוסה ואיזה ספורט היא ביצעה קודם? מי היו הבעלים הקודמים ואיך רכבו עליה? איזה תרגילים/ עבודה עשיתם עם המאמנת כדי להתמודד עם החרדות? כמה הסוסה חשופה לגירויים (שטח פתוח, מנז' וכו')? איזה עבודה הסוסה עושה (אמורה לעשות) עכשיו?

עדימ

New member
כמי שרכבה על סוסים פחדנים וחמים אלה הטיפים

שלי.
אני אישית לא מאמינה בכימיה, על בני אדם ו/או בע"ח.
אז הפטנטים שלי היו פשוט להוציא להם את המרץ לפני שאני עולה.
כלומר, למשל חצי שעה לונג'.
או לתת להם לשתולל במגרש גם כן איזה 10 דקות לפחות עד חצי שעה לפני שאני עולה. אם צריך לדרבן עם שוט ליד בעדינות.
כמו שציינו כאן, שינוי בתזונה. הפכתת תערובת (שלפי מייטב ידיעתי נותנת המון אנרגיה) והמרה בחציר וכו'. אוכל איכותי אבל לא מפוצץ אנרגיה.
לא לתת להם לעמוד בתא כל היום, אלא לדאוג שיהיו בחצרות במגרשים ובמרעה להוצאות אנרגיה ועצבים.
אם היה אפשרי, נתתי לרוכב יציב יותר ממני, כמו הבת של המאמנת שלי או חברתי הטובה, פגית:), לרכב בשיעור לפני.
שתיהן רוכבות מנוסות ואדירות וזה סידר לי את העניינים.
להשתדל לרכב במגרש שקט ללא גורמים מפחידים וכן לרכב באור יום/מלא תאורה. חושך מחזק פחדים מנסיוני.

אלה הרעיונות שלי מנסיוני עם ונוס ומג'יק. :)
כמובן עבודה עם מאמן איכותי שיכיר את הסוס/ה וידע לנתח מה הפחדים והבעיות שלה ומה הפתרון.
בהצלחה!

שרונוש16

New member
תודה..

אבל זה מה שמוזר, עשיתי לה לונג' לפני עד שנראתה ממש עייפה, ואז שוב במהלך העבודה הגיע טרקטור והיא ממש נבהלה ומאז כל הרכיבה היא הייתה חרדתית ממש ומכל שטות (אבן שנגעה בגדר, מישהו שפתח את השער, דברים שלא היו מפחידים אותה בכלל) היא קפצה בהיסטריה..

primetime1

New member
להוציא אותה מהתא

בהדרגה, להרגיל אותה להיות בחוץ כמה שיותר, רצוי עם חברת סוס/ים.
מניסיון, עושה פלאים, מרגיע, ומרגיל סוסים להיות בסביבה לא סטרילית כמו תא באורווה.
כמובן בזהירות בהתחלה אם היא לא רגילה.
לשים מגנים ופעמונים, להשגיח עליה, ולא להילחץ אם היא קצת רצה וקופצת, זה כנראה מה שהיא צריכה בשביל לשחרר לחץ.
אם את מוציאה עם עוד סוס, להוציא עם סוס רגוע שאפשר לסמוך עליו.
גם אם את לא הופכת אותה לסוסת מרעה, כמה שיותר שעות ביום בחוץ יעזרו לה מאוד להירגע.

שרונוש16

New member
אני ינסה את זה ועוד שאלה

אתמול שיחררתי אותה אחרי 40 דקות לונג׳ עם עוד סוס רגוע והם ממש השתוללו אז פחדתי עליהם ממש..
אגב עוד שאלה, יכול להיות שזה נובע גם כי היא דורשת?

primetime1

New member
זה יכול להיות מכך שהיא לא רגילה לצאת,

ואז זה ביג דיל בשבילה. הם השתוללו כל הזמן או שנרגעו בסוף?
הייתי מנסה לשים להם חציר בחוץ שיתעסקו בלאכול ולא בלהשתולל.. ולנסות לראות עם הזמן אם היא מתרגלת ונרגעת.
הרעיון הוא שתתרגל ותהיה כמה שיותר בחוץ, כרגע בגלל שהיא כנראה לא יוצאת הרבה, זה בשבילה עניין מרגש/מלחיץ. כשהיא תתרגל לכך שהיא בחוץ היא תהיה יותר רגועה.
כרגע באמת צריך להשגיח שהיא לא פוגעת בעצמה.

giri

New member

למעלה