מוצרים ללא בד"צ

אנדרי ז

New member
מוצרים ללא בד"צ

הנה הזדמנות לעשות משהו. בכתובת המצורפת ניתן להוריד רשימה של מוצרים בלי בד"צ. הדפיסו את הרשימה וקחו אותה לכל קנייה. אם ניתן עדיפות למוצרים האלה נוכל אולי להגדיל את הרשימה, שבינתיים נראית לצערי מצומקת להחריד.

יש גם צד שני למטבע.

לפי דעתי, יש דברים הרבה יותר חשובים שצריך לבדוק כשקונים מוצרים. למשל, האם המוצר נוסה על בעלי חיים? (חברות ברשימה שקישרת עליה כמו קולגייט ופרוקטור אנד גמבל (פרינגלס, פנטן ועוד), עורכת ניסויים בבעלי חיים.) או האם החברה מנצלת עובדים? (מצטער, אין לי מידע לגבי החברות מהרשימה הזאת שמנצלות עובדים, אל אל דאגה! בעולמנו קיימות מספיק חברות כאלו, תודה לאל!) בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שלא שווה ההתעסקות הקטנונית בכפיה הדתית, בזמן שבעולם בכלל ובארצנו בפרט ישנם נושאים בןערים הרבה יותר (פערים כלכלים-חברתיים, פערים בחינוך, מגזרים שלמים שמופלים- נכים, ערבים, אהה, וגם נראה שיש איזושהי מלחמה, אבל אני לא בטוח ועוד ועוד...)

אנדרי ז

New member
אין פה שום סתירה

אתה מוזמן לברור מוצרים גם לפי יותר מקריטריון אחד. אני מנסה לקדם את החרם על נושא שמגביל אותנו כלכלית וקולינרית. בנוסף לכך שהכסף שאנחנו משלמים על עוד הכשר שלא נחוץ לנו הולך בחלקו לפעילות של שטיפת מוח חרדית.

אתה לא צודק

לאורך כל החיים ניצבות בפני החברה - כל חברה - אלף אלפי בעיות, שכל אחת מחייבת פתרון. אם החברה מסדרת כל כל אותן בעיות בסדר עדיפויות לפתרון וגם מבצעת זאת - או-קיי. אבל אם הבעיות לא נפתרות, חובה על כל מגזר ומגזר לטפל באותן הבעיות החשובות לו. הרי אתה לא כתבת לרב ליצמן, יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, שיפסיק לדאוג למשתמטי הישיבות, משום שיש לחברה שלנו בעיות חמורות הרבה יותר - נכים, אבטלה, ערבים, בדווים, נשים מוכות, סמים ועוד. הוא דואג לשלו, ואנחנו לשלנו. אני מדבר בשם צוות אתר חופש, שנאבק לחופש מכפייה דתית. האם אתה חושב שאינני מבין שטיפול בבעית הנכים, האבטלה, הערבים, הנשים המוכות, הסמים ועוד לא חשוב? חשוב ועוד איך! אבל בכל אותן בעיות יטפל מישהו אחר. אולי אתה. אנחנו נאבקים לחופש מכפייה דתית, וזה כולל שחרור מעול החרדים במזון = בד"צ. האם אתה יודע שציבור הקונים בישראל מממן את החרדים במיליארדי שקלים בשנה באמצעות הכשרות והבד"צ?

ינקל

New member
זו אינה דעתי אבל החלפת כמה מילים...

לפי דעתי, יש דברים הרבה יותר חשובים שצריך לבדוק כשקונים מוצרים. למשל,האם על המוצר משלמים עבור כפיה דתית? (חברות ברשימה כלשהי כמו סלטי צבר, טרה, טעם וריח, יקב הכורמים, טונה יונה, גן שמואל, כרמית, מטעם חפץ חיים, מילוז -טל, ממתקי ישראל, פרוגרס, ועוד, נכנעים לכפיה דתית), בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שלא שווה ההתעסקות הקטנונית בניסויים בבעלי חיים, בזמן שבארצנו בפרט ישנם נושאים בוערים הרבה יותר (כפיה דתית, פערים כלכלים-חברתיים, פערים בחינוך, מגזרים שלמים שמופלים- נכים, ערבים, אהה, וגם נראה שיש איזושהי מלחמה, אבל אני לא בטוח ועוד ועוד...) גור קן, להרבה אנשים דעות שונות והדגשים שונים לגבי חשיבותם של דברים. אני אישית חושב שרוב הנושאים עליהם כתבתה חשובים, אבל חשוב לי מאד לחיות חופשי בישראל וללא כפיה דתית טאליבאנית. חשוב לי מאד לחיות בישראל ובשום אופן לא לתת לה להפוך לישראליסטאן. זה הרבה יותר חשוב לי מרוב הנושאים שצינת.

zooti

New member
../images/Emo45.gif ו ../images/Emo32.gif

לא מבינה איך חברות שמבצעות ניסויים בבע"ח עדיין גדולות ומשגשגות. הרי אף אחד לא יכול לטעון שיש כאן משהו מעבר לסדיסטיות לשמה האם הניסויים הנ"ל חיוניים לאדם? (רמז - מתי מישהו מת ממחסור באיפור?) האם הניסויים הנ"ל חסרי תחליף? (רמז - סמל הארנב מופיע על מוצרים מתחרים). אז - נכון שהכפיה הדתית היא לא נושא קטנוני אבל... (תיאור של מעללי פרוקטור&גמבל - ציטוט מתוך האתר של האגודה הישראלית נגד ניסויים בבעלי חיים) "חומרים כיניים מוזלפים לעיני ארנבות, לעיתים עד גרימת פגיעות קשות, דינום ועיוורון. עורם המגולח של בעלי חיים אחרים נחשף לחומרים צורבים. כך גורמת פרוקטר אנד גמבל לסבלם ולמותם של אלפי בעלי חיים בשנה ... על מנת לא לפגוע בניסויים, לרוב לא משתמשים במשככי כאבים. החוק אינו מחייב עריכת ניסויים אלה. יותר מ - 600 חברות קוסמטיקה בינלאומיות בודקות את מוצריהן בשיטות מהימנות יותר, מבלי להתעלל בבעלי חיים. לכל מוצר שמייצרת פרוקטר אנד גמבל יש מקבילה נטולת אלימות" כשאני מעמידה את זה מול העובדה שפרוקטר & גמבל לא משתפים פעולה עם בד"ץ - זה לא מה שיגרום לי לקנות מוצר שלהם (וגם לא של קולגייט-פלמוליב).

אנדרי ז

New member
ושוב, אין קשר

אנחנו בעיקרון מעודדים העדפת מוצרים בלי בד"צ, אבל זה לא אומר שאת חייבת לקנות כל מוצר כזה אם יש לך התנגדות כלפיו מטעמים אחרים. ובכלל, אולי פשוט אין לך צורך במוצר או שאת סתם לא אוהבת אותו. זכותך לקנות או לא לקנות. אנחנו רק ממליצים, למעו החופש של כולנו, להימנע עד כמה שאפשר (וגם אני לא תמיד מצליח) מלקנות מוצרים נושאי תו בד"צ ולהעדיף את אלה שאינם כאלה.

zeevms

New member
לדעתי הניסויים של החרדים על

בני אדם חמורים יותר... ברור שעניין הניסויים בבעלי חשוב מאוד, אבל פה זה פורום שעוסק בכפייה הדתית. ואני מסכים איתך שלא צריך לקנות מוצרים שנוסו על בעלי חיים, אבל זה לא סותר.

למעלה