מוצרים אסורים

shacharc572

New member
מוצרים אסורים

האם יש מקום שבו אפשר לקבל רשימה של כל המוצרים האסור לחולי צליאק?

אפשר..

בכל "מקום" אפשר לבקש לקבל רשימת מוצרים נטולי גלוטן (במידה וזו חברה) או פשוט לשאול מה מותר ומה אסור (במידה וזה מקום, כגון מסעדה). בכל אופן, יש לך כבר רשימת מוצרים של זוגלובק שמותר, ב"טאגליינס" בראש העמוד.

shacharc572

New member
תודה גיל...אבל

התכוונתי למוצרים שלא ברורים כמו למשל היום נודע לי שאסור צבע מאכל (כמו במעדנים למשל...) תודה על עזרתך אשמח לקבל עוד מידע...

shacharc572

New member
צבע מאכל

היום הרופאה אמרה לי לא לתת לילד גמדים בגלל שיש בהם צבע מאכל וזה אסור לחולי שצליאק (רק היום קיבלו תשובה שיש לו צליאק הוא בן ששנה ושלוש) בגלל זה חשוב לי לקבל רשימה של כל מהמוצרים שאסורים...

אני לא רוצה להישמע מומחה, אבל...

אני אפילו לא מתיימר להיות גורו של מוצרי צליאק, כי אני לא השומר הכי גדול בעניינים האלה... בכל אופן, יכול להיות שהיא אמרה להימנע ממוצרי חלב כאלה בגלל משהו אחר? עד כמה שידוע לי, צבעי מאכל הם סתם לא בריאים, אבל אני לא רואה שום סיבה שיכילו גלוטן... יכול להיות שהיא התכוונה לסיבים תזונתיים? אני זוכר שהיה פה דיון על הדבר הזה במעדני "יופלה".

noosh 19

New member
בגמדים אין גלוטן

צבע מאכל זה לא בריא לילדים ובכלל לאף אחד, אבל אין בו גלוטן

כמה דברים

א. בגמדים אין צבעי מאכל ב. צבעי מאכל לא אסורים לחולי צליאק ג. מ א+ב נובע שאולי כדאי: 1. לערוך בדיקת שמיעה 2. לחילופין, להחליף רופאה או לפחות לשמוע דעה נוספת. או לפחות לפחות לבקש ייעוץ של דיאטנית קלינית במה שנוגע לתזונה באופן פרטני ולא לסמוך על מה שאומרת הרופאה שכנראה לא מבינה בזה מספיק, ומותר לכם לדרוש הפניה שכזאת לאור גילוי הצליאק. תתחדשו, בהצלחה, וברוכים הבאים

noosh 19

New member
../images/Emo45.gif שאצלי למשל גילו את הצליאק

שלחו אותי לדיאטנית כדי שתגיד לי מה אני יכולה בערך מה לא ותתן לי עוד כל מיני דברים למזלי אני מכירה מישהו שיש לו צליאק ואני ידעתי פחות או יותר, הגעתי לפגשיה איתה למרות הכל, כי תמיד טוב לשמוע. ומה היא אומרת לי? למשל שיבולת שועל את יכולה, ואז אמרתי לה והסברתי לה שאני לא יכולה. אז היא מחקה את זה מהרשימה של מה שאפשר. זאת אומרת שהיא בכלל לא ידעה.

כמה מוכר...

לפחות אצלך היא ניסתה. אצלי אחרי שהיא המליצה לי על שיבולת שועל ויידעתי אותה בזה שאסור, היא שאלה אם אני בטוחה ואחרי זה פשוט שאלה אותי לגבי כל דבר: "אורז מותר לך? תפוחי אדמה מותר לך?" אלו שאלות שלא צריך להיות מבין גדול בשביל לדעת, ומדיאטנית בטח שהייתי מצפה שתדע מה מכיל גלוטן ומה לא, אבל מסתבר שבלימודי התזונה מפשלים לא מעט (הדיאטנית המחוזית התווכחה איתי ואמרה ש"לא יכול להיות שהדיאטנית לא ידעה מה זה צליאק, זה אחד הדברים הראשונים שלומדים").

noosh 19

New member
ואיי! זה כ"כ לא בסדר

למה שלחו אותך לתזונאית? לפי ההודעה זה נראה שאת התזונאית שלחו לאסור אצלך את המשך התואר. אני חיפשתי אח"כ בגוגל את שם התזונאית הזאת והיה כתוב שהיא מתמחה בתזונה של הריון ולידה, וגם עם היא מתמחה בזה, כל תזונאית צריכה לדעת.

בדיוק

אמנם נאמר לי אחרי שהתלוננתי על הסיפור הזה שאנחנו אמורים ללכת לתזונאית בהתמחות גסטרו (למרות שבמוקד נאמר לי שהם לא יכולים לדעת את ההתמחויות של הדיאטניות ואני צריכה לברר), כל דיאטנית אמורה לדעת את זה, זה חלק מהלימודים שלהן, ההתמחות זה כבר משהו אחר לגמרי.

טורטייה

New member
יש את מדריך המזון של העמותה

ראי קישור באתר זה למעלה משמאל אם תצטרפי כחברה תוכלי לקבל מדריך זה שם רשומים כל מוצרי המזון המותרים וגם מוצרים שאסורים העמותה גם תוכל לתת לך רשימת תרופות מותרות ואסורות

למעלה