מוצקים

מוצקים

בתי בת 6 וחצי חודשים, לפני שבועיים התחלנו מוצקים, התחלתי עם בטטה ומיד היא הקיאה את הארוחה הקודמת (תמ"ל), עשיתי כמה ימים הפסקה וניסיתי תפוח שלא התקבל בברכה. במשך השבועיים האלה ניסיתי עוד כמה פעמיים היא אמנם לא מקיאה אבל ממש לא מתלהבת, ביום הכי טוב שהיה בלעה 3 כפיות של בטטה ולמחרת שוב סגרה את הפה, נראה לי שהיא לא כל כך מבינה שזה אוכל. אני רוצה לציין שהמרקם של הרסק הוא ממש חלק ללא גושים ולי זה היה די טעים. אני בהתלבטות האם להמשיך לנסות וככה ללמד אותה לאט לאט, או שזה יעשה את ההפך ויעורר בה דחיה ואולי עדיף לעשות הפסקה רצינית של שבוע שבועיים?
 

מחשבות

New member
יש כאלה הרואים בגיל שישה חודשים

ארוע רב רושם ורב הוד, שצריך להפוך אותו לחגיגת האבסה ואם הילד מקיא חס וחלילה צוללים לתהומות של יאוש. ומה אם הילד יקבל מוצקים בגיל שבעה חודשים? ימות?
 
../images/Emo12.gif

תהומות של יאוש??? חגיגת האבסה???? בוא לא ניכנס לתהומות הגזמה וציניות. בסך הכל מנסה להתייעץ עם חכמים ומנוסים ממני מה הכי נכון לעשות.
 

מחשבות

New member
בכלל לא התכוונתי להיות ציני. רוב

השאלות כאן נוגעות לגיל שישה חודשים והרוב מדווח על קשיים. אני בא דווקא לנחם אותך שאת לא יחידה בקושי הזה.
 

גילור

New member
אני הייתי עושה הפסקה של שלושה

ימים ומנסה שוב. נסי אולי הרכב קצת אחר: תפ"א, גזר, קישוא. אולי זה יהיה לה טעים יותר.
 
התנסות עם מוצקים

צריך לזכור שגם המרקם וגם הטעם לא מוכרים. רמת הרגישות לטעמים ומרקמים שונה משלנו המבוגרים. לכן אין מה להתיאש. אפשר לתת לה קודם כל להרגיש את המרקם בידיים שלה, ולאפשר לה להכניס בעצמה לפה. אפשר גם לטבול את האצבע שלך ולשים לה קצת על השפה והיא תלקק ומשם להתקדם לאט לאט. תינוק יטעם בערך 10 פעמים אותו טעם עד שיקבל אותו. לכן אין מה להתיאש. צריך לנסות את אותו טעם וטעמים אחרים בהתאם לרמזים שבתך נותנת לך.
 
למעלה