מוצקים?

talsada

New member
מוצקים?

הי רותי, חזרתי רק לפני שבוע עם מצב רוח ירוד... אחרי שהות של 6 שבועות כמעט, זה די מדכא לחזור לכאן לבד. בכל אופן, רציתי להתייעץ. שבוע הבא מעין תהיה בת 5 חודשים. היא התחילה להתעורר בלילה אחרי שהתרגלה לישון ברציפות, ומכיון שנדמה לי שהיא רעבה, אני מניקה אותה. האם זה סימן לכך שאני צריכה להתחיל מוצקים? ואם כן ממה מתחילים? אני אבודה פה עם שלל האינפורמציה. להזכירך מעין אינה לוקחת בקבוק והאמת מכיון שאני בבית, הפסקתי להתעקש. האם העובדה הזאת, שהיא אינה לוקחת בקבוק, תחבל בניסיון לתת לה דיסה? אני פה ממש בחרדה מכל הנושא הזה של מוצקים. אני מפחדת שהיא לא תרצה, שלעולם היא ציצי... דרך אגב, משום מה נפלה טעות בשקילה הארץ, אין לי מושג איך... פה היא שוקלת, 5.150 (2.690,2.490) אשמח לעזרתך, טל.

1טלטלים

New member
מוצקים?

טל היי, הצטערתי לשמוע שהמעבר מקשה אלייך ,אך תנסי לראות את הדברים באור חיובי יותר,תזכרי בדברים וברגשות אשר גרמו לך להרגיש מאושרת,שמחה,אנשים שפגשת ,חוויות...ואולי "דיכאון" חזרה לשגרה יעבור מהר יותר. מממ...מוצקים? תראי לתינוקות יש נטיה לשנות את הרגלי שינה //תזונה...כל הזמן ,הם נמצאים בתהליך דינמי של גדילה והתפתחות ...דבר אינו עומד במקום,תינוקות שישנו כבר לילה שלם ,חוזרים פתאום להתעורר ולינוק כביום ייולדם.. זה רק מוכיח שאין דבר כזה או מילה כזאת בלקסיקון של הורות "שגרה".יש שלל סיבות להתעוררויות בלילה:שיניים,חם,קר,אמא,ציצי,צמא,רעב,תינוק העומד לעבור על "אבן התפתחות" כלשהי(מתחיל להיתפך,לזחול,לשבת,לעמוד,ללכת...,שינוי במחזורי שינה).וכבר מזמן הוכח,שהוספת אוכל מוצק /תמ"ל לפני שינה יגרום לתינוק לישון טוב יותר. גם אם תתחילי לתת מוצקים,בתור התחלה הם אלו שמצטרפים להנקה,לכןכמויות זעירות יותר אינן משביעות ומה מתחילים לאכול כאשר רוצים לעשות דיאטה?נכון,פירות וירקות אשר בהשוואה לחלב אם מכילים ערכים נמוכים יותר של קלוריות,ויטמינים ומרכיבים אחרים.לגבי דייסה,את הדייסה ניתן לתת גם בכפית ולא בבקבוק,דווקא זהו בעצם (כפית) שיטה יותר טובה להקנות לתינוק הרגלי תזונה טובים יותר(תוכנו של הבקבוק נשפך לפיו ללא כל שליטה מצידו,אין הוא שולט לא על הקצב ולא הכמות,במיוחד דייסות שלרוב מכילות "קלוריות ריקות",הן מעובדות מדי...האכלה בכפית טובה יותר רק בגלל שיש הפסקות בין כפית לכפית אשר נותנות לתינוק זמן לנשום,לנסות לחקור את המרקם או לחוש אותו,אופן האכלה חווייתי יותר לתינוק וגם לאמא וגם אם מחלילטים ללכת על דייסה אז עדיף לבחור את דייסת אורז(ולא קורנפלור),שבעת הדגנים(בשלב יותר מאוחר ,נדמה לי שמתחילים לאכול גלוטן//לחם)...ועוד,את גרה בארה"ב ובטוח קיים שוני בהמלצות(חוץ משארגון רופאי הילדים האמריקאי והארגון בריאות העולמי ממליצים על הנקה בלבדית עד גיל חצי שנה ).אין לאן למהר ,חלב של אמא יש רק פעם אחת בחיים...תביטי בה ואני די בטוחה שלא תפספסי את הסימנים לכך שהיא מוכנה לעבור לשלב הבא,מוצקים.

talsada

New member
החלטתי לחכות..

הי רותי, טוב אז בעקבות הכתבות שקראתי, החלטתי להמתין עוד קצת. נדמה שאולי זאת ההיסטריה שלי ולא אחרת. בכל מקרה, כאשר אתחיל, יהיה זה עם הירקות, סביר להניח... דרך אגב סתם רציתי לשאול, נראה לך שזה מוקדם לצאת לעבודה ליומיים בלבד...? (כ-6 שעות) תודה, כרגיל, טל.

1טלטלים

New member
ההמלצה היא ,אם שמת לב היא

אפשר להגיד עולמית ,גם של WHO ארגון הבריאות העולמי וגם של AAP ארגון רופאי הילדים האמריקאי... אמא של טל

1טלטלים

New member
גם לא לקחנו בחשבון

דבר פשוט :התאקלמות ...ושוב הבדלי שעות. לגבי עבודה,קשה לי לענות על שאלה ,אני עצמי עזבתי את עבודתי לאחר שטל נולדה ורק כאשר מלאו לטל שנה וקצת ,הבנתי שאני מוכנה.אם דבר יעשה לך טוב ויתרום לך מכל הבחינות ,אז לכי על זה...2 בשבוע למשך 6 שעות,זה לא נשמע כל כך נורא ,את יכולה לנסות ולראות אם זה מתאים לך ולמעין.אני בעד שאמא תרגיש טוב עם עצמה ותמשיך לעשות דברים ...חוץ מזה לאחר כל הטיולים את כבר מיומנת בשאיבות וכאלו :-> בנות מה אתן אומרות ? אמא של טל

talsada

New member
האמת נכון, לגבי התאקלמות..

יתכן מאוד, שזוהי הסיבה להתעוררויות. בכל מקרה אני שמחה ששאלתי. לגבי העבודה, מכיון שאני פה, 99.9999% אחוז כל הזמן איתה, אני מרגישה שיומיים עבודה, יעשו לי ולה קצת טוב... לי לא תזיק קצת הפוגה, ולה לא יזיק להתרגל קצת לעובדה שאבא מטפל בה... מקווה שהאינסטינקטים שלי לא טועים... טל.

1טלטלים

New member
מעודדת אותך לסמוך על הרגש

הפנימי שלך כאמא ,הוא תמיד נכון...ואף פעם לא טועה ושוב אני בעד שאמא תעשה דברים שטובים עבורה ועושים לה טוב על הנשמה ,אנחנו רוצים שאמא תהיה שמחה,מאושרת ובריאה על מנת להמשיך לטפל ולגדל את מעין...הלא כך? חוצמזה זאת אולי הזדמנות נהדרת לבן הזוג להיות עם מעין,באופן שאת איתה,כלעתים לאחר לידה הם נדחקים החוצה.אגב זה נושא העבודת הגמר שלי : " גברים לאחר לידה". בהצלחה רבה, תעדכני בהקדם , יום מקסים , אמא של טל

talsada

New member
טלטלים יקרה,

את כזאת מקסימה, תומכת ומרגיעה. מבטיחה שאדווח איך הסתדרה הקטנטנה ביום הראשון.. דרך אגב, מה את חוקרת בדיוק...? את התנהגותם של הגברים לאחר הלידה? תספרי קצת, טל.

1טלטלים

New member
זה לא ממש חקר אלא ...

עבודת גמר שעלי להגיש בסיום הקורס,בעיקר אני מתמקדת על הנושא של דיכאום לאחר לידה ופרק נפרד בעבודתי אני רוצה להגדיש לטובת המין החזק (מסתבר שגם הגברים לוקים בדיכאון לאחר לידה )... נשתמע בהמשך, תעדכני לעתים אמא של טל

למעלה