מוצקים

mamala

New member
מוצקים

הי! בתי בת כמעט 8 חודשים ועד כה התחילה לא רע עם המוצקים- מרק ירקות ופירות (בננה,תמר,תפוח,אגס עם חלב שאוב). מזה כשבוע שהיא מסרבת חד משמעית לפירות. האם יש לכן הצעות לתחליף/שינוי? כמו כן ממני היא רק יונקת, האם זה בסדר להניק בסופשבוע בלי מוצקים ורק באמצע השבוע בשעות שהיא אצל המטפלת לאכול המוצקים (+חלב שאוב)?

לאה_מ

New member
את יכולה לנסות לגוון לה לאט לאט

להוסיף - אחד אחד - פירות ו/או ירקות חדשים, לבשל את מרק הירקות עם עוף או הודו ועם עשבי תיבול. אולי יהיה לה יותר טעים. אגב, גם אורי התחיל ככה מוצקים - אכל יפה כמה ימים ואז חזר לחלב בלבד. אני חושבת שהוא התכוון להגיד לי "או קיי, אמא, היה נחמד, הבנו את הפרינציפ, עכשיו בואי נחזור למה ששנינו מכירים ואוהבים...". וגם אצלנו, במשך חודשים ארוכים, סופי השבוע היו הנקות בלבד. אמרתי כבר שרופא הילדים שלנו טוען שעד גיל שנה אין צורך במזונות נוספים. לא התעקשנו, ובאמת הגיע הזמן שבו הוא היה מוכן לאכול הכל.

לגבי סרבנות...

זה קורה. הבן שלי אוכל יפה מאד אבל יש לו ימים שלא בא לו...גם לנו יש ימים כאילו, לא? במיוחד אם יוצאת שן-זה מחסל את התאבון, אולי יש קשר?

Shellylove

New member
הצעה לא פופולרית (ותיכף זולו

תרגום אותי באבנים). אני מבינה שהיא מקבלת פירות מרוסקים "ידנית", ניסית אולי גרבר? כמו שהבנתי המרקם הוא שונה ולפעמים את זה הם כן מוכנים (שלי עד היום אוהבת "בבה", למרות שהיא אוכלת הכל). בכל מקרה, אין מה להילחץ, זה בסדר לזרום בקצב שלה, זה בסדר להניק בסופ"ש, למרות שכשאני הכנסתי את שלי למעון השתדלתי כן לשמור על אותו סדר ארוחות גם בבית, אבל זה up to you.

פירות בחתיכות.

אם היא מוציאה שיניים, יכול להיות שלב שהם נגעלים ממרקם מרוסק. פשוט החך הופך להיות רגיש. אני הייתי מאדה קצת את הפרות בשושנת אידוי (את יכולה גם לבשל, הכי טוב בסיר לחץ) אבל לא שיהיה קווץ´ אלא רק קצת רכים, ומגישה לו לקחת ביד וללעוס.

mamala

New member
בישול

שיניים עוד לא בקעו לה אך עושה רושם שהן מציקות לה ויתכן ויש לכך קשר לסלידה מהאוכל. המטפלת תפסה יוזמה ובישלה לה תפוח עץ - היא אמרה שהיא אכלה אותו נהדר אבל לי היה חבל שהיא מפספסת כך את הויטמינים אז אמרתי לה בכל זאת להוסיף לזה תמר אולי או משהו בריא וטרי אחר.

למעלה