מוצקים ועוד...

noachorli

New member
מוצקים ועוד...

אז ככה, אסף בן חצי שנה ושבוע. ניזון מהנקה מלאה (עדיין, תודה לאל, למרות שחשבתי שאשבר אחרי חזרה לעבודה לפני 3 חודשים) ואוכל כבר 3 שבועות מרק ירקות המורכב בעיקר מתפו"א, גזר, דלעת, קישוא, (עוף עדיין לא הוכנס, יכנס במרק הבא). נראה שבאמת עם הזמן הוא מתחיל להתרגל לטעם ולמרקם והגענו לכמויות יפות בממוצע 170 CC. שאלותי הן: א. בטיפת חלב נאמר לי להכין לו מרק מירקות גזר או דלעת. תפו"א או בטטה. לא כ"כ ברור לי, למה אי אפשר לשים גם בטטה וגם תפו"א וצריך או זה או זה? אותו הדבר לגבי גזר ודלעת. ב. אני עדיין קמה בלילה להניק אותו כל 3 שעות. כמעט כולם אומרים לי שזה לא נורמלי ושאני מרגילה אותו לאכול בלילה, שאני מרגילה את הקיבה שלו לאוכל גם בלילה, ושהוא צריך כבר מזמן לישון לילה שלם. זה נורמלי? תקין? אני ה"לא בסדר"? נאמר לי להוסיף קורנפלור לחלב. זה יעזור? ובכלל אפשרי להוסיף לחלב אם?. חשבתי לנסות תחליף חלב בלילה. אולי יעזור? ג. לגבי פירות. השבוע נתחיל פירות. אני יודעת שצריך כל פרי לנסות בנפרד ולראות שאין תגובה כלשהיא. שאלתי האם אחרי שניסיתי 2 פירות אני יכולה לערבב אותם יחד? מה אני יכולה להוסיף לזה? נאמר לי ששקדיה מצויינת כתוספת לפירות או טחינה. ?! ד. לגבי המרק אחרי שאני יוסיף לו גם עוף. מה עוד אני יכולה להוסיף לו? כדי להעשיר לו את המרק ושלא ישעמם אותו. מה עוד אפשר לתת לו? אבוקדו? מה עוד ומתי? ה. דבר אחרון, מרק כארוחה מבחינת קלוריות זה בסדר? הבנתי שזה דיאטתי. מה אפשר להוסיף או לעשות שלא יהיה דיאטתי, ושכן יעלה במשקל? ו. ואחרון החביב, לגבי מים. אני מבינה שאפשר לתת מים. (אני מניחה שהמרק גם מצמי). כמה אפשר לתת? רק סמוך לארוחה או כקבוע? מצטערת על האריכות. תודה לכולן מראש. אשמח לכל תגובה.

batLaLeche

New member
מוצקים ועוד ../images/Emo77.gif

וואו, מקווה שלא אפספס שום שאלה. אם כן, אז תתריעי, בסדר? ראשית, עוף לא מוסיפים כל כך מוקדם, בגיל חצי שנה, אלא יותר בגיל 7-8 חודשים, אז אולי כדאי להמתין קצת? א. לדעתי אפשר בהחלט גם וגם, אבל אני אסביר לך למה אמרו לך בטיפת חלב: גזר ודלעת שניהם מזונות כתומים בעלי ערך קלורי לא גבוה ותכולת ויטמינים ומינרלים דומה, אז הם תחליפיים. בטטה ותפוחי אדמה שניהם מזונות עמילניים בעלי ערך קלורי יותר גבוה (בטטה יותר), כך שגם אליהם מתייחסים פחות או יותר כתחליפיים. אבל אין שום בעיה להכניס את כל הארבעה יחד אם את רוצה ואם זה טעים לו. ב. לגבי ההנקה: פשוט לא נכון. בגיל הזה תינוקות עדיין זקוקים לינוק בלילה, וכל שלוש שעות זה אפילו מרווח ויפה - תינוקות אחרים גם רוצים כל שעתיים או שעה. התינוק שלך הוא הנורמלי והתקין, ולא מומלץ להתערב בזה כל זמן שאת בסדר עם זה. ככה הוא וככה זה בסדר. ממש לא מומלץ להוסיף קורנפלור. זה סתם סותם קיבה עם קלוריות ריקות. בשביל מה? סתם להשמין אותו? אמהות רבות שניסו למנוע את ההתעוררויות עם תמ"ל (תרכובת מזון מלאכותית) מצאו שזה לא עובד. פעמים רבות תינוקות בגיל הזה בעצם לא מתעוררים מרעב, אלא בגלל שיניים או כל מיני סיבות אחרות. אבל אם את רוצה לנסות, זו כמובן החלטה שלך. ג. לא רק כל פרי - כל מזון חדש מוסיפים רק אותו, מנסים ארבעה ימים ורואים אם אין תגובה. כמובן שאפשר לשלב עם מזון שכבר ניסיתם והתברר שהוא בסדר. ד. אכן, שקדיה וטחינה מצויינות, אבל לא נהוג להתחיל כל כך מוקדם. טחינה עלולה להיות אלרגנית. בחודש הקרוב עדיף להתמקד בירקות ופירות, אחר כך להוסיף שקדיה. אם הכל בסדר, להוסיף גם טחינה. אם הכל בסדר, להוסיף גם עוף. כל דבר כזה ארבעה ימים או יותר, לבדוק שאין שום תגובות. ה. אבוקדו אפשר כבר עכשיו. זה שייך לפירות, וזה יכול להיות מהראשונים. ו. הירקות והפירות כולם דיאטתיים. כרגע החלב עדיין צריך להיות המזון העיקרי שלו, והירקות והפירות הם בגדר טעימות, התרגלות לאוכל, התרגלות לאכול בכפית ויחד עם המשפחה. לאט לאט כשמתחילים להוסיף שקדיה, טחינה ובשר (הודו ועוף ראשונים, יותר מאוחר בקר) זה מתחיל להיות בעל ערך קלורי ותזונתי שקרוב לערך החלב, פחות או יותר. ז. לגבי מים - המרק לא אמור להצמיא. הרי אלה ירקות מבושלים וטחונים עם חלק ממי הבישול, ובלי מלח. אז יש בזה בהחלט מים. לכן, את יכולה להציע מים אחרי הארוחה, ולתת לאסף לקבוע בעצמו כמה הוא ישתה. בהצלחה!

למעלה